Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brist - 50 metrów od Jadranki? Brać czy nie?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martyna 111
Odkrywca
Brist - 50 metrów od Jadranki? Brać czy nie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 23.04.2012 12:43

Witam. Doradźcie mi proszę. Znalazłam w Briście fajny apartament, w możliwej cenie, ale jest 150 m od plaży. Do Jadranki jest 50 m i idąc na plażę trzeba niestety ją przechodzić. Co myslicie o takiej lokalizacji?
Czy to będzie bardzo męczące. I w ogóle czy Brist to fajna miejscowość. A może lepiej Gradac czy Podaca?
Pomóżcie, bo musze dzisiaj zdecydować.
Pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.04.2012 13:38

Brać czy nie?

A może Hvar? :) :wink:
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 23.04.2012 14:43

Martyna 111 napisał(a):Witam. Doradźcie mi proszę. Znalazłam w Briście fajny apartament, w możliwej cenie, ale jest 150 m od plaży. Do Jadranki jest 50 m i idąc na plażę trzeba niestety ją przechodzić. Co myslicie o takiej lokalizacji?
Czy to będzie bardzo męczące. I w ogóle czy Brist to fajna miejscowość. A może lepiej Gradac czy Podaca?
Pomóżcie, bo musze dzisiaj zdecydować.
Pozdrawiam

Tam gdzie ja jeżdzę ( Zecevo k. Rogoźnicy) nie trzeba przechodzic przez jadrankę , a apartamenty przepiękne. Info na forum
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 23.04.2012 14:54

Dzięki wielkie.
Miałam nadzieję,że ktoś kto bywał w Briście coś doradzi.
Brać lub Hvar , co za różnica , ale pytałam o Brist. :))
A okolice Rogożnicy nas nie interesują, nie te klimaty niestety. Może sie komuś podoba , ale nam nie.
Więc jeszcze raz proszę, kogoś życzliwego o radę( odnośnie BRISTU) a nie nabijanie się z innych.
Dzięki.
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 23.04.2012 14:56

Cromaniak 66.
od przepięknych apartamentów wolę przepiękne widoki ( taka już jestem dziwna)
Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.04.2012 14:57

Brist 8)

Martyna 111 napisał(a):Cromaniak 66.
od przepięknych apartamentów wolę przepiękne widoki ( taka już jestem dziwna)

A byłaś tam gdzie radzi "David Hasselhoff"?
Bo z tego co mówisz wynika,że nie bardzo.. :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.04.2012 15:09

50 m od Jadranki.. hm.. piękne widoki mówisz... Pytasz, czy brać czy nie? Powyższe odpowiedzi, sugerujące zmianę lokalizaji, to chyba podpowiedzi, by raczej nie brać...dedukuję. Jeśli chcesz mieć widok na Biokovo, to wybierz się w miejsce, skąd je będziesz oglądać.. będęc na lądzie Biokova nie oglądasz, bo masz je za plecami...
Pozdrawiam
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 24.04.2012 10:41

Pani Kasiu ja nie twierdzę ,że siedząc na tarasie muszę mieć piękny widok.
Wystarczy,że wyjdę na plażę odwrócę się plecami do morza lub spojrzę w bok i widok też jest miły.
Nie każdego stać na piękny apartament przy plaży i do tego najlepiej na wyspie.
Zamiast 70 czy 90 euro wolę zapłacić 30 czy 40 , a resztę mieć np. na wycieczki po okolicy. Myślę,że ci co mają mniej kasy też zasługują na piękne wakacje.
Stąd moje pytanie, bo kwaterka odpowiada mi pod każdym względem: cenowo, widokowo, piękny ogród. Tylko to przejście przez jadrankę.
Zapytam jeszcze raz ( bo na pewno na forum sa osoby, które pomieszkiwały za jadranką) czy jest to bardzo uciążliwe?
Proszę o życzliwe potraktowanie.Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.04.2012 10:50

Nie wiem, skąd to przekonanie, że na wyspach ceny noclegów są znacznie wyższe...cena kwatery zależy od jej standardu, momentu w sezonie. Odległość od plaży tez niewątpliwie ma znaczenie. Bzdurą jest, że na wsypie nie znajdziesz nic za 30 - 40 e.. Mówią tak tylko ci, który na wyspach nigdy nie byli.... Za pobyt w obiekcie na plaży bez względu na to, czy to ląd czy wyspa przeważnie płaci się więcej... Nie myśl, że na lądzie nie ma właścicieli, którzy za apartmanty żądają kosmicznych pieniędzy...To zdarza się wszędzie.
P.S. Myślę, że wszyscy są tu życzliwi... nikt tu się z Ciebie nie nabija. Mój głos zalicz jako odradzający obiekt przy Jadrance.
Lepiej poszukać czegoś z daleka od tej drogi. Chciałabyś spędzać wakacje przy Zakopiance?
Jest cała fura miejscowości na lądzie, które w całości znajdują się poniżej Jadranki...

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 24.04.2012 11:08 przez Katarzyna Głydziak Bojić, łącznie edytowano 2 razy
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 24.04.2012 11:03

Ceny noclegów może nie, ale za darmo tam się niestety nie dostanę. Prom też sporo kosztuje, a poza tym pytałam o Brist i nie mam zamiaru wybierać się na wyspę czy do Zeceva koło Rogoźnicy.
Nie rozumiem dlaczego, jeżeli ktoś pyta o konkretną miejscowość inni próbują pokazać wyższość swoich miejsc nad innymi.
Gdybym pytała czy pojechać na Rivierę czy na wyspy czy Dalmacja Północna to ok.
Ale je pytam tylko o Brist, niestety chyba na konkrety nie mam co liczyć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.04.2012 11:09

Martyna 111 napisał(a):Nie rozumiem dlaczego, jeżeli ktoś pyta o konkretną miejscowość inni próbują pokazać wyższość swoich miejsc nad innymi.

A przyszło Ci do głowy,że ktoś po prostu o Ciebie..............dba?
I chce Ci oszczędzić rozczarowania?
Jak dla mnie możesz nawet na Ciovo jechać.
Nikt Cię tu jednak nie atakuje.

W linku który Ci podałem masz człowieka,który tam był.
Mailowo spróbuj zapytać jeżeli na forum się nie udaje.

Pozdrawiam. 8)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 24.04.2012 11:11

Ale chyba nie ciężko wyciągnąć z tych wypowiedzi wniosek, że doradzający mówią "nie" dla obiektu przy samej Jadrance....Nikt nie usiłuje Cię zmusić do zmiany planów; pytasz, a ludzie odpowiadają, co myślą na ten temat... Nie zawsze wprost i jednym zdaniem.. ale to chyba nie problem, wyciągnąć z tego coś dla siebie.
Pozdrawiam
kakusia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kakusia » 24.04.2012 16:09

Witam. Miałam tę "przyjemność", że mieszkałam tuż przy jardance. Jest to niestety bardzo uciążliwe. Jadąc miałam tego świadomość, więc nie narzekałam ale najbardziej męczące dla nas było przechodzenie z dzieciakami przez ruchliwą jezdnię.Dodam tylko,że byliśmy w Mlini.Poprzednie nasze pobyty to Brela, gdzie ta ruchliwa droga była wysoko nad nami. Tak więc szczerze odradzam. Pozdrawiam
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 24.04.2012 20:28

Młody Żyd pyta mądrego rabina : mam się żenić czy nie ?
Rabin bez namyslu mu odrzekł : jakkolwiek zrobisz , żle zrobisz :-)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 25.04.2012 15:40

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):50 m od Jadranki.. hm.. piękne widoki mówisz... Pytasz, czy brać czy nie? Powyższe odpowiedzi, sugerujące zmianę lokalizaji, to chyba podpowiedzi, by raczej nie brać...dedukuję. Jeśli chcesz mieć widok na Biokovo, to wybierz się w miejsce, skąd je będziesz oglądać.. będęc na lądzie Biokova nie oglądasz, bo masz je za plecami...
Pozdrawiam

Z tym że ... nie na pewno :wink:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje