Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Brela Scit poszukuje 2 apartamentow na ok. 10 dni - czerwiec

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
libero
Autostopowicz
Brela Scit poszukuje 2 apartamentow na ok. 10 dni - czerwiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) libero » 28.04.2009 21:48

Witam Forumowiczów,

to chyba najbardziej aktywne, a zarazem najbardziej profesjonalne forum turystyczne jakie widziałem w necie , a ludzi tu piszący to prawdziwi Cromaniacy. Pełen szacunek.

Mamy zamiar wybrać się w 2 rodziny ( 2 x 2+1 - dzieci 3 i 6 lat) do Chorwacji. Naszych znajomych będzie to drugi pobyt, a nasz pierwszy.
Z Waszych opisów wybrałem na ten raz miejscowość Brela i dzielnice Scit lub podobną.

Mam pytania:
- Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakiś adres nie za drogi, ale mający fajny klimat i przyzwoity poziom (cisza, spokój).

- Będziemy jechać aż z Trójmiasta (zazdroszczę np: Wrocławianom). Czy taka trasa ma sens ( nie robiliśmy jeszcze szczegółowego rozeznania, a patrząc jedynie na mapę): na Kołbaskowo i Monachium, potem Salzburg i Triest, dalej zahaczyć o Słowenię i .... chyba już się wtedy jest na granicy z Cro?

- Jadąc ww trasą przydałby się namiar na jakiś nocleg. Wcześniej jeżdżąc kiedyś do Włoch zatrzymywałem si epod Monachium w hotelu BB.

- Co ew. moglibysmy zobaczyc po drodze?
Zamierzamy byc w Cro od 20 czerwca ok. 10-12 dni. Czy jest sens zatrzymać się tylko w Breli, czy uderzyć jeszcze w inne miejsce?

Chętnie prosiłbym o jakieś info tu lub na maila libero14(malpa)wp.pl
Z gory dziekuje.

Al
Ostatnio edytowano 28.04.2009 23:31 przez libero, łącznie edytowano 1 raz
libero
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) libero » 28.04.2009 22:37

I jeszcze jedno. Czy nie byłoby zbyt ryzykowne jechać do Breli w ciemno bez rezerwacji zwazywszy ze bedziemy z dzieciakami? Na miejscu planujemy byc 20 czerwca.

Gdzies przeczytalem ze Brela to jedyna miejscowosc gdzie moglby byc problem z noclegiem.

Dziekuje
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.04.2009 22:48

O pełnym obstawieniu kwater to m.in moja taza. ale jeżeli to dotyczy przyjazdu 20.06 to polecam jazdę w ciemno. 10 dniowego pobytu nie dzieliłbym na 2 miejsca bo gospodarze najczęściej chcą wynajmu na min. 1 tydz.
Wydłużyłbym jazdę o nocleg w Plitvicach , ewentualnie o jaskinie w Postojnej. Samo szukanie zorganizowałbym w ten sposób.
Dojeżdżacie do Breli i zjeżdżacie w drogę Ścit , Podraće. Zostawiacie auto na rozwidleniu tych dzielnic. Jedna osoba idzie w lewo do Podraća druga w prawo na Ścit. Spotykacie się za godzinkę i ustalacie co lepsze. Osobiście jestem fanem Podraća.
libero
Autostopowicz
Dziekuje...

Nieprzeczytany postnapisał(a) libero » 28.04.2009 23:23

Dziękuje za poradę. Wertuje jut to forum od kilku dni i mam spory mętlik w głowie. Zdjęcia kwater często nie są jakościowo dobre, a zapewne nie zawsze obiektywnie przedstawione. Ktoś np: przestrzegał przed jakimś "fajnym" miejsce, bo na parterze jest sklep spożywczy. Na stronie wł. nie ma o tym informacji.

Oczywiście nasze kobiety są przeciw jeździe w ciemno, ale muszę nad nimi popracować.

Chorwacja z relacji forumowiczów to świetne miejsce i nie chciałbym wtopić.
Dzięki raz jeszcze!

Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.04.2009 09:11

Jeśli chodzi o sklep to chyba również o moją wypowiedź chodzi - jeśli dobrze kojarzę post. W opisie apartamentu było napisane sklep 0 metrów. W tym wypadku to zaleta. Sklepiczek 4 na 3, mały ruch , blisko po najpotrzebniejsze zakupy.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.04.2009 09:19

Jazda w ciemno w takim terminie pozwala na dobry ogląd ap. , negocjację ceny , pokręcenie nosem na standard itd i wybranie najdogodniejszego lokum. Jestem pewien że po 1 godzinie poszukiwań będziecie brali ciepły prysznic po podróży. Ja w 2007 jechałem w ciemno ale ok 28.06. miałem kłopot bo 4 os. były a ja potrzebowałem dla 2 os. Szukałem na Podraću ok 1,5godz. Ale znalazłem 2 dom od "skałki". Do Pani Mirjany chcę jeździć co roku(w 2008 się udało). W tym roku mam nadzieję że chociaż na parę dni.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne