Witam Forumowiczów,
to chyba najbardziej aktywne, a zarazem najbardziej profesjonalne forum turystyczne jakie widziałem w necie , a ludzi tu piszący to prawdziwi Cromaniacy. Pełen szacunek.
Mamy zamiar wybrać się w 2 rodziny ( 2 x 2+1 - dzieci 3 i 6 lat) do Chorwacji. Naszych znajomych będzie to drugi pobyt, a nasz pierwszy.
Z Waszych opisów wybrałem na ten raz miejscowość Brela i dzielnice Scit lub podobną.
Mam pytania:
- Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakiś adres nie za drogi, ale mający fajny klimat i przyzwoity poziom (cisza, spokój).
- Będziemy jechać aż z Trójmiasta (zazdroszczę np: Wrocławianom). Czy taka trasa ma sens ( nie robiliśmy jeszcze szczegółowego rozeznania, a patrząc jedynie na mapę): na Kołbaskowo i Monachium, potem Salzburg i Triest, dalej zahaczyć o Słowenię i .... chyba już się wtedy jest na granicy z Cro?
- Jadąc ww trasą przydałby się namiar na jakiś nocleg. Wcześniej jeżdżąc kiedyś do Włoch zatrzymywałem si epod Monachium w hotelu BB.
- Co ew. moglibysmy zobaczyc po drodze?
Zamierzamy byc w Cro od 20 czerwca ok. 10-12 dni. Czy jest sens zatrzymać się tylko w Breli, czy uderzyć jeszcze w inne miejsce?
Chętnie prosiłbym o jakieś info tu lub na maila libero14(malpa)wp.pl
Z gory dziekuje.
Al

.png)
.png)