Leszek Skupin napisał(a):santosz napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Pomijam gwarancję... jak się co spieprzy i nawet będziesz chciał zapłacić komuś za naprawę to ...... nie będziesz miał komu
Na szczęście nie należę do tych leworęcznych co to nic sami nie umieją zrobić tylko biadolą na serwisy, zycie nauczyło mnie co nieco a zwlaszcza jednego - nie inwestować w coś co nie będzie Ci potrzebne - gdybyś czytał posty od początku wiedziałbyś że nie kupuje pieca nie wiadomo jakiego - planuje mieszkać tu okolo 3 lat i tyle ma mi wytrzymać - reszta mało mnie interesuje, teść mieszka 300m, ma gospodarstwo rolne i mase maszyn od wiertarki po spawarki konwektorowe - budowa pieca jest tak prosta....
moze w Twoich rejonach fachowców brak, chyba tak jest - sam mówiłeś ze wymieniałeś już w swoim piecu co nieco - mamy porównanie z salonami i serwisami samochodowymi - myslisz, że w każdym Ci wszystko naprawią ... no to myśl sobie , myśl....
Co się piekliszJak potrafisz naprawić każdy piec to tylko się cieszyć
![]()
No i gratulować zdolności... nie każdy jest do tego stworzony
Pozdrav
Przepraszam jeżeli tak to odebrałeś Leszku - ja po prostu mam mętlik w głowie, od miesiąca ciągle wchodzą mi jakieś nowe informacje w głowe i powoduja kolejną burzę w mózgu - kiedy już prawie się decyduję na jakiś piec - okazuje się że cos jest nie tak i znów szukam - nie sądziłem że dobór pieca będzie taki trudny - o gwarancji nie myślałem - patrze tylko na jej długośc - są piece co mają 4 lata na spawy a np. pereko 10lat i to juz mi coś mówi, podobno im cięższy tym lepszy ale też już zdania są różne, podobno im więcej wodyu wchodzi na piec tym lepiej grzeje - ale też ....ahh, wiem że ten piec potrzebuje na 3-4 lata ale też przez ten okres chciałbym w miare komfortowo palić - jesli uraziłem - sorki,
ja po prostu szukam jakiejkolwiek informacji która mnie na coś nakieruje....pzdr.

.png)

.png)