napisał(a) volumen » 29.06.2005 18:57
kaszubskiexpress napisał(a):ale goscia zaszczuliscie.Do volumena i platona, przed swoja druga podroza do Cro(jechalem przez BIH i Serbie i Czarnogore-rewelacja)nie znalazlem niczego o tych regionach,ale za to w pewnej gdanskiej czytelni wypozyczylem(a wlasciwie przejrzalem na miejscu) piekna,stara ksiazke z duza iloscia zdjec.Niestety nie pamietam tytulu.Moze to jest dobry sposob na poszerzenie wiedzy-biblioteka.Nawiazujac do Pascala i Cro,zdecydowanie bardziej polecalbym Nelles Guide,mam oba wydawnictwa, ale to drugie jest zdecydowanie bardziej "wytarte".Pozdrawiam.
No... i po co to było nerwować się

Facet sam przyznał, że się pomylił i chwała mu za to.
Fakt, mój post był prowokacją, ale ździebko się wkurzyłem, jak facet wykazywał wyższość czegoś, czego nie ma (przewodnik pascala po BiH) nad czymś, czego byćmoże nie miał w ręku (przewodnik Bezdroży).
A tak z innej beczki: doceniam umiejętność szukania (i nie jest to żaden sarkazm). Doceniam, bo, czytajac pytania na forum, dochodzę do wniosku, że taka umiejętność staje się powoli rzadkością.
Nie wymagam, by kazdy biegał od razu do biblioteki czy czytelni, ale użycie opcji szukaj powinno być podstawową umiejętnością każdego pytającego. Po to my, bogaci w doświadczenia wypisujemy swe rady i porady, by one TU były. I by kazdy sobei mógł z nich korzystać. Ten ktoś musi mieć jednak podstawową umiejętność: umiejętność szukania i czytania ze zrozumieniem.
A tak mamy pytania typu: gdzie radzicie jechać? Jakiego Tak-taka mam kupić żeby załapać sie na promocję 2 zł? Czy założone pod rząd 3-4 tematy: gdzie tanować LPG? Itd, itd, itd...
Pozdrav - i nie denerwuj sie tak, bo złość piękności szkodzi