Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.04.2020 19:19

Witaj Uralu :) gratuluję ruszenia się w celu nabycia kondycji :) trzymam kciuki i życzę powodzenia :)

Pobiegane po lesie, tylko 9km, bo psica nie miała siły.
Biegaczy dość sporo, ale jak było widać po ilości warstw ubrania, dość dużo całkiem nowych ;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 24.04.2020 15:21

Informuję Koleżankę Beatę, że codziennie uprawiam marsze po lesie 2 godziny, a raz byłem 3 godziny. Obawiam się żeby mi lasu nie zamknęli. Pożary, susza.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 25.04.2020 17:03

Bea.ta napisał(a):
Biegaczy dość sporo, ale jak było widać po ilości warstw ubrania, dość dużo całkiem nowych ;)

To pewnie tacy, co się przenieśli z zamkniętych fitness klubów i nie wiedzą, jak się ubrać. :wink:

Ja dzisiaj zaliczyłem rundkę 11 km. :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.04.2020 19:21

Nefer napisał(a):To pewnie tacy, co się przenieśli z zamkniętych fitness klubów i nie wiedzą, jak się ubrać. :wink:

Pewnie tak :) ja w takich ubraniach to nawet w zimie nie biegam :)
Grube bluzy z kapturami, kamizelki pikowane na tym :) normalnie przenośna sauna - chyba, że to w ramach odchudzania :)

Nefer napisał(a):Ja dzisiaj zaliczyłem rundkę 11 km. :)

Ja tylko dyszkę, bo jedną sztukę nogi po ostatnim wypadzie na Błatnią bolały a drugą sztukę łydka bolała :roll:
Ale jutro .... jak się uda, będzie fajne wybieganie ;)
Ale to jutro :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.04.2020 13:10

Zrobione :) 16km.
Salmopol - Malinowska Skała - Skrzyczne - Malinowska Skała - Salmopol. Śnieg na trasie i miłe błoto :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2020 18:15

Bea.ta napisał(a):Zrobione :) 16km.
Salmopol - Malinowska Skała - Skrzyczne - Malinowska Skała - Salmopol. Śnieg na trasie i miłe błoto :)

16 km - ho, ho, ho nieżle, żeby nie powiedzieć dużo.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.04.2020 19:21

Ural napisał(a):16 km - ho, ho, ho nieżle, żeby nie powiedzieć dużo.

Nie dużo :) tyle to się robi między zupą a drugim ;)
ale po przerwie w górach i z przewyższeniem 520m to fajnie zrobiło :) teren tam jest ciężki, bo biegnie się po kamorach ruchomych i zwietrzałych skałach, błocie i śniegu, a już wiem, jak boli przyglebienie ;) więc ostrożnie było.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 28.04.2020 06:04

Bea.ta napisał(a):
Ural napisał(a):16 km - ho, ho, ho nieżle, żeby nie powiedzieć dużo.

Nie dużo :) tyle to się robi między zupą a drugim ;)
ale po przerwie w górach i z przewyższeniem 520m to fajnie zrobiło :) teren tam jest ciężki, bo biegnie się po kamorach ruchomych i zwietrzałych skałach, błocie i śniegu, a już wiem, jak boli przyglebienie ;) więc ostrożnie było.

No, no, no. Koleżanka to jest uparta i zawzięta na bieganie. 16 km to ja rozkładam na 2 dni.
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 28.04.2020 07:46

A pamiętam Beatko Twoje początki,a tu tak pięknie się rozbrykałaś...i te góry...rewelacja.Ja też się ruszam...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.04.2020 16:25

kamil1973 napisał(a):A pamiętam Beatko Twoje początki,a tu tak pięknie się rozbrykałaś...i te góry...rewelacja.Ja też się ruszam...

Początki były ciężkie :) pogodzić treningi crossfitowe z bieganiem nie tracąc na niczym i jeszcze odpuścić jak się zaczęło i poszło w kontuzje ;)
Ile ja miałam przemyśleń po drodze :) aż dziwne, że nie odpuscilam tego biegania ;)
Dobrze, że asfalt mi nie podszedł ;) góry to co innego.
W końcu wymarzone i zaplanowane na zimno ultra ;) w sumie dosłownie, bo pierwsze ultra miało być na Zamieci, ale towarzyszka niedoli straciła moc. Udało się trzy pętle w najcięższych w historii warunkach :)
Ultra pękło we wrześniu A kolejne w styczniu ;)
Niestety aktualna sytuacja namIeszala w planach startowych. Roztocze. Bojko .... może za rok ....
Za rok też mam szalony plan :) ale o nim napisze Ci w innym miejscu.

Ural napisał(a):No, no, no. Koleżanka to jest uparta i zawzięta na bieganie. 16 km to ja rozkładam na 2 dni.

Jak nie mam czasu, to też to w dwa dni robię :)
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.04.2020 10:58

Bea.ta napisał(a):
kamil1973 napisał(a):A pamiętam Beatko Twoje początki,a tu tak pięknie się rozbrykałaś...i te góry...rewelacja.Ja też się ruszam...

Początki były ciężkie :) pogodzić treningi crossfitowe z bieganiem nie tracąc na niczym i jeszcze odpuścić jak się zaczęło i poszło w kontuzje ;)
Ile ja miałam przemyśleń po drodze :) aż dziwne, że nie odpuscilam tego biegania ;)
Dobrze, że asfalt mi nie podszedł ;) góry to co innego.
W końcu wymarzone i zaplanowane na zimno ultra ;) w sumie dosłownie, bo pierwsze ultra miało być na Zamieci, ale towarzyszka niedoli straciła moc. Udało się trzy pętle w najcięższych w historii warunkach :)
Ultra pękło we wrześniu A kolejne w styczniu ;)
Niestety aktualna sytuacja namIeszala w planach startowych. Roztocze. Bojko .... może za rok ....
Za rok też mam szalony plan :) ale o nim napisze Ci w innym miejscu.

Ural napisał(a):No, no, no. Koleżanka to jest uparta i zawzięta na bieganie. 16 km to ja rozkładam na 2 dni.

Jak nie mam czasu, to też to w dwa dni robię :)

Ja mam opłacone i porezerwowane spanie...Napisz napisz :lol:
Ot takie były plany biegowo zwiedzające...
Zawoja-Babia Góra
Szczawnica- Niepokorny Mnich
Ujsoły-Chudy Wawrzyniec,ale plany odkładamy .... :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.04.2020 13:05

Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.04.2020 19:11

kamil1973 napisał(a):Ja mam opłacone i porezerwowane spanie...Napisz napisz :lol:
Ot takie były plany biegowo zwiedzające...
Zawoja-Babia Góra
Szczawnica- Niepokorny Mnich
Ujsoły-Chudy Wawrzyniec,ale plany odkładamy .... :papa:

Jak Ci napiszę, to stwierdzisz, że z głową już mam :)
ja mam zarezerwowane spanie na Roztoczu z możliwością przesunięcia terminu, na Ukrainie też i transport opłacony - ale wg mnie lipiec całkowicie odpada na takie wyjazdy, no i może się okazać, że po powrocie muszę na kwarantannie w domu siedzieć, to się Młode ucieszą :evil: :roll: :lol:
We wrześniu był plan na Przejście kotliny jeleniogórskiej - 140km :) ale .... no właśnie
Ultra wydma w planach, raczej się wywydmiła :(
Sami organizujemy Złotą Szyszkę w październiku - zapraszam :) fajna trasa, Kami Leśniak był u nas na poprzedniej :) nie musisz robić jego czasu, spokojnie ;)
Zobaczymy jak się wszystko ułoży, najważniejsze, że już można biegać tam, gdzie lubimy :)
U mnie teraz pada, czuję, że na Klimczoku śnieg sypie - chyba sprawdzę w najbliższym czasie :)
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 30.04.2020 09:18

Wiesz wszyscy zaczynając bieganie w górach ,po pewnym czasie przestawia im się w głowie...Co do Bojko to fajny temat od strony widokowej,wogóle fajna impreza.Jutro jade w moje góry...mam zaledwie 25km,jest spokojny plan na 20km,ale zobaczymy jak wyjdzie,zabłądze-wpadnie więcej km.Obstawiam że żadne biegi w tym roku się nie odbędą.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.04.2020 20:08

Na szczęście pare biegów się odbyło :)
Nasza Górska Pętla UBS 12:12 była ostatnią dużą imprezą biegową w okolicy. Janosik zimowy osobiście zaliczony :)

Dzisiaj dyszka w ostrym terenie z zaliczeniem morsa ;) ja poczekam na śnieg i lód, bo co to za morsowanie w wodzie 8 stopni :) I z kwiatkami ma brzegu :)
Załączniki:
20200430_192927.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone