Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieganie

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.06.2018 11:23

Bea.ta napisał(a):Bo na bieżni tylko "podnosisz nogi " :) droga ucieka sama :) ale bieżnia dużo daje. Rozkręcasz się. Nad kondycja pracujesz.

.....żeby ,to było takie proste. Weź pod uwagę prędkość i nachylenie i nie jest to zależność liniowa.
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 25.06.2018 12:52

Cześć
A może ktoś polecić ciekawe trasy w okolicach Rogoznicy, Szybeniku ? Może być bardziej wgłąb kontynentu. Ktoś coś próbował ?

Generalnie im trudniej tym lepiej ;-)

Z góry dzieki

PS. Bylbym zapomnial: zakładam że w CRO jest mocno gorąco w ciągu dnia wiec pewnie trenujecie z samego rana. Chyba że się mylę to z góry dzieki za wasze spostrzeżenia.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 25.06.2018 12:59

No to ja powiem tak... po 35 latach "nicnierobienia" w dosłownym tego słowa znaczeniu, zaczęłam biegać :-) na razie co drugi dzień na zmianę z rowerem ( też jakieś 30 lat bez dwóch kółek). Biegam na zmianę z marszem, mam już wypracowane 3km i jestem z siebie baaaardzo dumna, mimo, że wszyscy się ze mnie śmieją, bo co to jest 3 km :roll:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.06.2018 13:06

kminek napisał(a):Cześć
A może ktoś polecić ciekawe trasy w okolicach Rogoznicy, Szybeniku ? Może być bardziej wgłąb kontynentu. Ktoś coś próbował ?

Im grubsza linia tym popularniejsza trasa;

https://www.strava.com/heatmap#14.85/15 ... luered/run

pzdr :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.06.2018 13:12

Bea.ta napisał(a):Ja dzisiaj - 27km wg endomondo, 25km wg zawodów ;) Przewyższenie 1200m 8)
W deszczu, w gradzie, z grzmotami, przy 10 stopniach, w takim błocie, jakiego wcześniej nie zaliczyłam w górach,...

8O Tylko pogratulować :!:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.06.2018 13:22

Bea.ta napisał(a):No to peszek :roll:

Ja dzisiaj - 27km wg endomondo, 25km wg zawodów ;) Przewyższenie 1200m 8)
W deszczu, w gradzie, z grzmotami, przy 10 stopniach, w takim błocie, jakiego wcześniej nie zaliczyłam w górach, 3km w mazi po kostki, z wodą w butach od 5km, bo się wlało do środka a skoro goretex ... no to goretex ;)

8O 8O to jakiś hardcore przełajowy, a nie bieg i pewnie jeszcze badyle fociłaś po drodze :D
Bea.ta napisał(a):A butki .... chyba na zasłużoną emeryturę już pójdą :?

moje trekkingi zawisły na kołku... tzn. na drogowskazie szlakowym na Kubalonce, możesz tam dorzucić, stworzy się z tego jakaś "instalacja"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2018 14:04

Moją Asics'y Gel Nimbus 17, po ok 1800km dokonały swojego żywota :roll: więc czas było kupić nowe sofiksy do biegania i padło na nowe Asics Gel Nimbus 20 i teraz tylko czekam na pierwszy bieg żeby je przetestować :twisted: :twisted:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.06.2018 20:21

Generalnie im trudniej tym lepiej ;-)

Z góry dzieki

PS. Bylbym zapomnial: zakładam że w CRO jest mocno gorąco w ciągu dnia wiec pewnie trenujecie z samego rana. Chyba że się mylę to z góry dzieki za wasze spostrzeżenia.

Najlepiej bardzo wcześnie rano, widziałam ludzi biegających w południe - to jest samobójstwo.
Wieczory są nagrzane, dlatego te ranki są idealne zanim się rozgrzeje,
Tras w okolicach, o które pytałeś nie znam, ale pewnie wzdłuż wody, po jakichś deptakach coś się znajdzie :)

viltob08 napisał(a):No to ja powiem tak... po 35 latach "nicnierobienia" w dosłownym tego słowa znaczeniu, zaczęłam biegać :-) na razie co drugi dzień na zmianę z rowerem ( też jakieś 30 lat bez dwóch kółek). Biegam na zmianę z marszem, mam już wypracowane 3km i jestem z siebie baaaardzo dumna, mimo, że wszyscy się ze mnie śmieją, bo co to jest 3 km :roll:

Niech się śmieją, ale najpierw niech sami idą pobiegać i to cięgiem, bez przerwy :)
Spokojnie się rozkręcisz :) za chwilę półmaraton śmigniesz i ani nie zauważysz ;)

longtom napisał(a): 8O Tylko pogratulować :!:

Dzieki :) przyznaję - nie było łatwo, ale było warto.
Dla samej satysfakcji, że dałam radę, że mnie nic nie zjadło w lesie, że nie zabłądziłam, że nie odpuściłam :)

te kiero napisał(a): 8O 8O to jakiś hardcore przełajowy, a nie bieg i pewnie jeszcze badyle fociłaś po drodze :D

No nie, na badyle nie miałam czasu :) ale bieg .... w sumie my tu tak sobie biegamy po tych naszych górkach :)

te kiero napisał(a):moje trekkingi zawisły na kołku... tzn. na drogowskazie szlakowym na Kubalonce, możesz tam dorzucić, stworzy się z tego jakaś "instalacja"

Jak będę na Kubalonce to się rozejrzę ;)

SimonNysa napisał(a):Moją Asics'y Gel Nimbus 17, po ok 1800km dokonały swojego żywota :roll: więc czas było kupić nowe sofiksy do biegania i padło na nowe Asics Gel Nimbus 20 i teraz tylko czekam na pierwszy bieg żeby je przetestować :twisted: :twisted:

Nigdy nie miałam innych niż adidasy, ale myślę ostatnio o Asicsach, bo wiem, że dobre w teren.
1800km....... to tam już dawno amortyzacji nie było :) i nie czekaj, tylko idź pobiegać :)

Ja właśnie wróciłam z delikatnego rozbiegania ;) niecałe 7km, ale koleżanka po przerwie i już ledwo zipała ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2018 08:32

Bea.ta napisał(a):
SimonNysa napisał(a):Moją Asics'y Gel Nimbus 17, po ok 1800km dokonały swojego żywota :roll: więc czas było kupić nowe sofiksy do biegania i padło na nowe Asics Gel Nimbus 20 i teraz tylko czekam na pierwszy bieg żeby je przetestować :twisted: :twisted:

Nigdy nie miałam innych niż adidasy, ale myślę ostatnio o Asicsach, bo wiem, że dobre w teren.
1800km....... to tam już dawno amortyzacji nie było :) i nie czekaj, tylko idź pobiegać :)

Ja właśnie wróciłam z delikatnego rozbiegania ;) niecałe 7km, ale koleżanka po przerwie i już ledwo zipała ;)

No to fakt że dawno nie było w nich amortyzacji ale tak się składało że kasa szła na inne wydatki i nie było na nowe buty aż w końcu musiałem je kupić. Jestem po pierwszej dyszce i mogę powiedzieć tylko tyle: REWELACJA!

Polecam wszystkim osoba powyżej 80kg. Ja w asicsach biegam od samego początku i ufam tej marce w 100% ponieważ każdy but jak miałem był świetny
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 27.06.2018 08:43

A ja wczoraj zrobiłem sobie duathlon (ale z przerwą mniej więcej godzinną) - 12 km biegu, a później 20 km na rowerze.
Wieczorem coś w mięśniach czułem. :wink:
shaman72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shaman72 » 27.06.2018 08:52

Poranny rozruch, małe 8 km i jest dobrze :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.06.2018 19:42

Fajnie macie ;) bo ja dzisiaj wolne od biegania :) tzn raz się przebiegłam - ze sklepu do samochodu na parkingu bo parasola nie miałam :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.06.2018 11:04

7ma rano. 12 stopni. 12 km po górach :) oczywiście błoto i mgła :) czyli to, co lubimy najbardziej
Jeżeli ktoś mówi, że za zimno na bieganie to informuję, że po 5km koszulka z krótkim rękawem wystarczyla :) pod Szyndzielnia trochę się ochłodzilo :mrgreen:

podmieniłam mapkę, bo nie mogę, jak ona taka płaska :)
Załączniki:
300618.PNG
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 30.06.2018 16:19

.....2+40+10 km po wyżynach (płasko jak stół) woda ,potem asfalcik ; w miarę ładna pogoda + to czego nie lubię -wiatr w twarz, dopiero po 20 km zmienił kierunek i wiało w plecy, gdzieś koło Mokradła zrobiło się znośnie ciepło
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.07.2018 19:25

Nie można za długo siedzieć na tyłku, a ulubiona pętla to 12km :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone