.png)
.png)
euh napisał(a):Ja też jakoś nie mogę się oswoić z wystrojem w stylu przedwojennej burżuazji, piętrowymi łóżkami, materiałowymi zasłonami pod prysznicem i łazienkami, w których dzwonią lata 70-te. Mam natomiast wrażenie (sądząc po opiniach na bookingu) że Włochom to nie przeszkadza. Niestety, odnowione apartamenty są wyraźnie droższe. Na plus zapisuję natomiast powszechną obecność pralek na wyposażeniu (w Cro dużo trudniej o to udogodnienie).
.png)
euh napisał(a):Ja też jakoś nie mogę się oswoić z wystrojem w stylu przedwojennej burżuazji, piętrowymi łóżkami, materiałowymi zasłonami pod prysznicem i łazienkami, w których dzwonią lata 70-te. Mam natomiast wrażenie (sądząc po opiniach na bookingu) że Włochom to nie przeszkadza. Niestety, odnowione apartamenty są wyraźnie droższe. Na plus zapisuję natomiast powszechną obecność pralek na wyposażeniu (w Cro dużo trudniej o to udogodnienie).
.png)
..png)
euh napisał(a):
Rzym (kilka dni ze zwiedzaniem) - Salerno (z wypadem na Wybrzeże Amalfitańskie, choć i samo Salerno było bardzo fajne) - Neapol (z wypadem na Capri; bujało tak że załoga rozdawała woreczki o wiadomym przeznaczeniu) - Rzym.
A samochód grzecznie stał na lotnisku w Radomiu.
.png)
marze_na napisał(a):Z dość dużego już italiańskiego doświadczenia napiszę, że jak coś znajdziesz to rezerwuj, Taniej nie będzie.
Im bliżej wyjazdu robi się zazwyczaj dramatycznie drożej.
Z różnych względów rezerwuję zawsze z opcją bezpłatnego odwołania. Na palcach jednej ręki policzyłabym przypadki, kiedy bliżej terminu wyjazdu udało mi się zamienić rezerwację na tańszą.
.png)
AgaGy napisał(a):
Hej. Możesz napisać w jakim terminie był tamten wyjazd?
Moja córka bardzo chce, żebyśmy polecieli do Rzymu, a że ja już byłam to nie mam ciśnienia. Ale obiecałam jej i pewnie będę musiała spełnić tą obietnicę. Dlatego mam plan na ferie 2025, bo jakoś sobie nie wyobrażam wakacji w mieście. Ale Twój plan daje mi do myślenia.
.png)
te kiero napisał(a):"bezpłatne odwołanie" to dobra opcja, dziś zaglądam jak to wygląda, aczkolwiek na book nigdy nie korzystałem...
.png)
AgaGy napisał(a):Dzięki wielkie za odpowiedź.
.piekara114 napisał(a):te kiero napisał(a):"bezpłatne odwołanie" to dobra opcja, dziś zaglądam jak to wygląda, aczkolwiek na book nigdy nie korzystałem...![]()
A to najfajniejsza opcja... Ciut droższa niż rezerwacja bezzwrotna, ale często można odwołać (bezkosztowo) nawet dzień przed datą check-in (choć często jest to jednak dłuższy termin 2-4 tyg).