.png)
Trzeba zwracać uwagę na kolor linii (nawet jak jest zatarta: biały oznacza miejsce bezpłatne, niebieski - płatne i żółte zarezerwowane (nawet się nie zbliżać). Do tych płatnych to jeszcze trzeba sprawdzić jak działa płacenie: parkometr, budka, zegar pod szybą....te kiero napisał(a):Tego jeszcze nie zgłębiłem, ale kolory zauważyłem, muszę uzupełnić info.marze_na napisał(a):W końcu zawsze możesz też parkować przy ulicy. tylko zwracaj uwagę na kolory linii.
Ah, ta wolność jaką daje samochód![]()
![]()
.
Daje, daje wolność, tylko we Włoszech wrzucają duże kłody pod nogimarze_na napisał(a):Ah, ta wolność jaką daje samochód![]()
![]()
.

Niestety takie sytuacje się zdarzają, także na parkingach przy stacjach benzynowych. Nic, ale to nic nie zostawiać na wierzchu, nawet okularów.te kiero napisał(a):a wczoraj to nawet widziałem zdjęcia z szybami wybitymi na cywilizowanych parkingach podziemnych![]()
Bardzo fajny plan. Samo miasto to tak 4 dni.te kiero napisał(a):chyba że powrócimy do pierwotnych Stambułowych planów.
.png)
te kiero napisał(a):marze_na napisał(a):Jak mam być szczera to z takim nastawieniem może lepiej wybrać inny kierunek.
Nie no każde odświeżenie głowy jest dobre, więc przeżyję, ale wolałbym gdzie indziej, tym bardziej że kierunek był raczej obrany. No ale w tym wypadku oddaję możliwość wyboru miejsca, bo chwila życiowa również szczególna...
te kiero napisał(a): ewent. Trenitalia, ale tu też napotkałem lekki grymas![]()
te kiero napisał(a):Nad morzem jest grubo z cenami, a jakość tzn nowoczesność bardzo słaba. W wielu app w zakresie stanu łazienek, to mogą sobie podać ręce Chorwatom![]()
te kiero napisał(a):Na tę chwilę mam wybrane:
app pośrodku nadmorskiej Liguri w górach 80Eur (parking)
.png)
te kiero napisał(a):Jeszcze jest wiele za i przeciw i tematów do sprawdzenia. Wszystko przede mną.
te kiero napisał(a):nic na siłę, nie wszystkie miejscowości 5T jest mus odwiedzić, mi się podoba parę innych z innej części Ligurii.
.te kiero napisał(a):Apropos: w Trenitalii trzeba gdzieś "kasować" e-bilet skanując np barcode? Czy tylko zakup w aplikacji i gotowe?
.png)
Dla mnie teżmarze_na napisał(a):Dla mnie wszystkie pięć to będzie mus.
i pojadę, podobno ma być to w przyszłym roku .png)
.png)
piekara114 napisał(a): czekam aż Via dell'Amore otworzą w całości
piekara114 napisał(a):PS. Syn za 2 tyg. leci do Milano, wrzesień nie wypalił to teraz
tony montana napisał(a):Na 5Terre wg mnie tylko pociąg.
.png)
W czasie studiów nie ma szans, więc muszą wykorzystać okres sesji i feriimarze_na napisał(a):Pozostaje mi tylko życzyć pogody![]()
Skusiłam się parę razy na inne niż narciarskie zimowe wyjazdy do IT i nie trafiałam najszczęśliwiej.
O otwarciu ścieżki chwalą się od chyba już 4 lat i co pół roku przesuwają termin na kolejny...te kiero napisał(a):Na stronie Cinque Terre Card jest zapis, że Via dell'Amore ma być już otwarta w Lipcu tego roku..
.png)
te kiero napisał(a):No dobra to jeszcze paręsłów w sprawie 5T - prośba by ewentualnie Moderator przeniósł poprzednie posty o Cinque Terre do wątku Bella Italia.
Zrobiłem symulację kosztów dla 2osób, wersja Pociągi/Busy (w tym 3 dniowa 5TCard) oraz wersja Samochód.
Żeby sens miało poruszać się pociągami, miejscówka musi być blisko stacji - nie widzę sensu mieć miejscówkę w górach i dojeżdżać autem do stacji, by przesiadać się na pociąg. Niestety im bliżej morza/stacji tym drożej.
Znalazłem App-y 20-30min z buta od stacji jeszcze w przyzwoitej cenie... w Levanto i najbliższej okolicy.
.