Bagażnik bazowy MontBlanc Corolla 2008
napisał(a) max008 » 28.07.2012 13:23
Cześć wszystkim
Zostałem przeżucony na ten temat - nie czytałem jeszcze wszystkich postów (właśnie się zabieram), ale zanim ja znajdę odpowiedź może zna ktoś od razu albo wystarczy, że zejdzie i zmierzy przy samochodzie.
z góry dzieki.
Przy szukaniu bagażnika bazowego jak w temacie kilku sprzedawców podawało mi iż do tego samochodu pasuje tylko belka aluminiowa ma szerokość 106cm (przekonywali mnie, że belka długości 126 nie będzie pasowała, chodzi o rowek, ktry jest inaczej wycięty).
Zamówiłem bagażnik z belką typową (długość belki powinna mieć 106cm zgodnie ze specyfikacją) do Corolli 2008 sedan z nadwoziem powyżej 2007r.
Przyszło do odbioru osobistego a tu Zonk okazało się że belka ma długość 126cm (dla mnie super - mogę więcej napchać na dach - box i rowery), sprzedawca sam był zaskoczony wieć przymierzyliśmy owe belki i okazało się, że szerokośc pasuje, w instrukcji obsługi napisane jest iż do belek długości 106 są specjalne "listki-miarki", które należy dociąć do danej marki samochodu.
Proszę o informację osoby które mają owe bagażniki bazowe dla samochodów jak w temacie z belką aluminiową 106cm. Dokładnie chodzi mi o szerokość pomiędzy stopami przy mocowaniu stóp do belki (wiem że przy belkach 106cm ucięte "listki-miarki" powinny mieć długość ok 10cm każdy. Sprawdzając sobie przy belce długości 126 długość ta powinna mieć ok 1,5cm każda. Nie chciał bym mocować bagażnika na tzw "oko"
Z góry dziekuję za pomoc i potraktowanie sprawy jako pilnej
Paweł