napisał(a) Dziadek Maciek » 20.07.2012 15:54
bluesman napisał(a):FUX napisał(a):Wyznaję zasadę, że biednego na półśrodki nie stać.
Chytry traci dwa razy.
Ten bagażnik na 4 rowery, który mam, jest genialny. Naprawdę polecam.
Macku

nie polemizuję z Tobą

tylko z takim stwierdzeniem

98% osób nie stać na takiego bagażnikowego Rolls-Royca

Ja nie mam zamiaru do niczego (do Thule) nikogo przekonywać, mam tylko wyraźnie zwiększającą się ilość klientów, wychodzących z takiego samego założenia jak FUX, a spora grupa tych, którzy "poszli po cenie", po sezonie proszą o pomoc w sprzedaży bagażnika, który wcześniej nabyli i kupują Thule, i ... nie wracają z reklamacją, a ze swoim znajomym po kolejny bagażnik Thule.
FUX ma najlepszy bagażnik, ma konieczność wożenia 4 rowerów, ale w przypadku 2 lub 3 rowerów nie namawiam na ten model, są wyraźnie tańsze wspaniałe dwójki i trójki.
Pisałem to już kiedyś - w zeszłym roku potrzebowałem przewieźć rowery tylko na odcinku ok 200 km, żałowałem kasy na Thule, próbowałem zamontować 2 modele włoskich bagażników. A to dostęp do śruby był utrudniony, a to klapy nie mogłem otworzyć, a to sprężynki od systemu odchylania rozciągnęły się trwale. Po kilkunastu minutach prób montażu założyłem zatrzaskując Thule, klapę otwierałem (mam na bok otwieraną), pojechałem i po powrocie bagażnik z rabatem sprzedałem.
Mam różne bagażniki w ofercie, dlaczego na 10 sprzedanych Thule sprzedaję najwyżej jeden tani i prosty
Klient, który przychodzi z zamiarem kupna tańszego widząc na własne oczy różnice myśli i widzi te różnice. Wychodzi i często wraca po kilku dniach z większą kasą, kupuje przecież na lata.
Jest na rynku bagażnik włoski Siena, już wszystkie jakie miałem wróciły na reklamacje, a importer twierdzi, że to tylko u mnie i zawsze wina użytkownika. Może czasami tak jest, ale jeśli w 90% nawala to samo