Bea.ta napisał(a):yhy![]()
mozesz mi spokojnie zaufać
aaaa jak tak, to spoko....
.png)
Bea.ta napisał(a):yhy![]()
mozesz mi spokojnie zaufać
.png)
Malachit mi się podoba, może być - choć tu mocno ściemnionySgwdYrEira napisał(a):Anai napisał(a):Proszę dokładniej - jaki to jest kolor?
Moim zdaniem to malachit alem ślepy na jedno łoko
CanonierkaBea.ta napisał(a):Natomiast jeśli chodzi o mnie - to ja jako skażona i zadeklarowana canonistka![]()
Może byćBea.ta napisał(a):no więc po długich przemyśleniach i dyskusjach - malachitowawoindygowawybardzosympatyczny

Sorry Cię bardzo, ale Ty pierwszy powiedziałeś, że mój kolor jest... ten trzecianakin napisał(a):Ranisz mnie, wiesz?![]()
anakin napisał(a):Jeszcze miałem praktyki na lakierni.![]()
No, ale to dawno było....kolory się pewnie pozmieniały...
![]()

.png)
Anai napisał(a):Coś w tym musi być, bo mnie w szkole uczyli, że taki kolor co się indygo nazywa wygląda tak:
.png)
longtom napisał(a):To by się zgadzało.
Mnie co prawda w szkole o indygo nie uczyli (chyba), ale kiedyś wyczytałem i jakoś mi się zapamiętało
, że
"Naturalny, głęboki odcień niebieskich dżinsów to zasługa barwnika zwanego błękitem indygowym, w skrócie - indygo. Indygo oznacza w języku greckim "indikon" czyli w wolnym tłumaczeniu "niebieski barwnik z Indii". Pełna nazwa to indygowiec barwierski."
longtom napisał(a):I tak przy okazji fajne te dwie ostatnie buro-brązowawe fotki Anai i Beaty.
pzdr
.png)
aaaa... bo widzisz - ja do innej szkoły chodziłamlongtom napisał(a):Mnie co prawda w szkole o indygo nie uczyli (chyba)...
longtom napisał(a):I tak przy okazji fajne te dwie ostatnie buro-brązowawe fotki Anai i Beaty.
.png)
Może i tak, ale krócej...Bea.ta napisał(a):lepiej się po śniegu łazi![]()
czyściej![]()
Dziękuję - trafiło się, jak wiesz... ślepej kurzeBea.ta napisał(a):a to drzewo .... super