Anai napisał(a):jakie z lekka - na tym trzecim gruchają sobie na całego
no masz rację
to moje cukrówki
ale romantyzm ... to był do tych tulipanów co je właśnie wyprowadzam z domu
z bliższa żółte jeszcze lepsze
.png)
.png)
Bea.ta napisał(a):Małgorzato![]()
.png)
malina1959 napisał(a):Bea.ta napisał(a):Małgorzato![]()
Łoooo matko, tak to tylko różne konsultanty się do mnie zwracają, dodając jeszcze "pani"![]()
malina1959 napisał(a):ostrość......hmmm bywa różnie, na drugom na pewno wynika z zabawy pewnym pokrętłem w aparacie![]()
malina1959 napisał(a):chiba zrozumiałam![]()
.png)
Bea.ta napisał(a):pewnie przyjdzie zaraz Anna rzec coś na temat jakiejś ostrości tudzież jej braku...
Bea.ta napisał(a):... Ponieważ nie sztuką jest zrobić zdjęcie idealne technicznie ale puste i zimne i wogle bez sensu![]()

.png)
Anai napisał(a):Malinowa - ostro jest jak diabli na obu - zakładam, że za sprawą lampy, co zwłaszcza widać na drugim
.png)
malina1959 napisał(a):nie no, troszku są nieostreale obydwa bez lampy
.png)
Anai napisał(a):Jak tak piszesz, to się zastanawiam czy mam ja mam coś z oczami czy inni mają coś z oczami?![]()
... bo akurat tym dwóm zdjeciom Malinowej ostrości nie brakuje.
bo czasem coś i ja mam z oczami, jeżeli widzę, że zdjęcie jest oki, a Ty przychodzisz i mówisz, że doopa ależ ja o tym nie napisałamAnai napisał(a):To nie jest tak tak, że mi się podobają zdjęcia ostre jak żyletka na 100 % powierzchni a jak są inne to chłam.
Anai napisał(a):Wręcz przeciwnie - nie lubię płaskich zdjęć robionych w allegrowym stylu.
Anai napisał(a):I dobrze o tym wiesz, bo sama wrzucam tu mnóstwo zdjęć gdzie ponad połowa ich powierzchni ostra nie jest.
Anai napisał(a):To nie tak!
Dla mnie rozmycie na zdjęciu musi być uzasadnione, muszę widzieć, że autor za pomocą nieostrości chciał wydobyć to, co uznał na tym zdjęciu za ważne, a nie że mu się z zimna ręce tak trzęsły, że stabilizacja nie dała rady, albo ostro jest tam gdzie trafił aparat a nie tam gdzie chciał on.
Anai napisał(a):Bea.ta napisał(a):... Ponieważ nie sztuką jest zrobić zdjęcie idealne technicznie ale puste i zimne i wogle bez sensu![]()
Mogłabym to odwrócić - nie sztuką jest zrobić cokolwiek a potem tytułem, tłumaczeniem wielkim artyzmem i cholera wie czym jeszcze uzasadniać, że jest to dzieło sztuki.
Co nie znaczy, że nie ma takich którzy tak robią i to działa...
Anai napisał(a):Opowiadałam Ci o mojej kolesianie ze studiów, co od początku do końca same abstrakcje tworzyła...
Anai napisał(a):... a lampa? No popacz mały palec od lewej nogi bym dała, że wygląda jakby była
.png)
No!Bea.ta napisał(a):Anai napisał(a):Opowiadałam Ci o mojej kolesianie ze studiów, co od początku do końca same abstrakcje tworzyła...
kochana, jak w pewnym momencie pojawił się w mojej szkole pan profesor abstrakcyjny, to się w momencie okazało, że ci co do niedawna nie potrafili malować i rysować nagle ... zostali artystami
.png)
Anai napisał(a):To moher na tej samej zasadzie działała - ja trzeba było coś z realizmu, to wiła się jak piskorz i tak kombinowała, żeby tylko tę swoją abstrakcję jakoś wcisnąć.
Obawiam się, że w klasycznym rysunku/malarstwie lepszy jest od niej nawet Jur a nie znam większego antytalentu w tej dziedzinie
.png)

Powrót do FotoCroClub - dyskusja