Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
z tego co widzę, to mieszkamy w całkiem rożnych strefach klimatycznych Ania pojechała zieleninką a Robert ma taką zimę, że szok zwłaszcza na dwóch pierwszych zdjęciach
dla niezorientowanych - to nie jest nowobogacki domek tylko Villa Wolfa
Została zbudowana dla przemysłowca Karola Wolfa w 1920 r. według projektu Fryderyka i Karola Schulzów. Ta niewielka budowla jest jedynym w Bielsku-Białej zabytkiem architektury neoromańskiej (choć ma także elementy zapożyczone z innych stylów). Reprezentuje tzw. styl zamkowy, nawiązując z założenia do szkockiego zameczku. Ściany pokryte są surowym ciosem kamiennym, zwieńczone blankami i neorenesansowymi szczytami. Wewnątrz znajduje się neogotyckie żebrowane sklepienie.
Zimowa zima była tydzień temu w Białce Tatrzańskiej. Zapasów mam jeszcze trochę, mam też zimę kielecką, której jeszcze nie pokazywałem także do następnego śniegu jakoś dotrwamy . W Białce byłem tydzień.