Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

apartamenty Mendes w Tucepi - ktoś korzystał?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkrk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkrk » 11.07.2009 08:28

Witam,

W połowie sierpnia wybieramy się z narzeczoną do Chorwacji na 10 dni, wybór padł na Tucepi.
Wysłaliśmy sporo zapytań o wolne apartamenty, sporo również było odpowiedzi, ceny i standard zróżnicowane.
Wybraliśmy apartament w poniższym domu:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Cena 50 Euro za noc, z tego co zauważyłem to raczej większość przyzwoitych noclegów kręci się wokół tej kwoty.

Termin mamy już ustalony i teraz mam zamiar wpłacić zaliczkę, ale wcześniej postanowiłem napisać właśnie tutaj z pytaniem czy może ktoś był u tych gospodarzy i może coś więcej na ten temat powiedzieć?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, nawet te które z pozoru wydają się błahe.
Mapka wskazuje, że ten dom jest położony blisko głównej drogi, ale poniżej. Pytałem w mailu gospodarzy czy hałas nie jest dokuczliwy i odpisali, że nie.
Generalnie prosiłbym o jakąś opinie czy wybór był słuszny, a może ma ktoś sprawdzony namiar na jakiś ładny apartament w Tucepi w podobnej lub niższej cenie?
Jeszcze nie wpłacałem zaliczki więc jest szansa na zmianę decyzji :)

A tak nawiasem mówiąc to wprost nie mogę się już doczekać tego wyjazdu, to będą nasze pierwsze wakacje w Chorwacji :)

pozdrawiam,
Mirek
mkrk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkrk » 13.07.2009 16:36

Czy ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na moje pytania?
fpaprocki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fpaprocki » 23.04.2012 23:20

Witam,

ja również połowie sierpnia zamierzam wyjechać do apartamentu Mendes w Tucepi.

Niestety apartament ten kosztuje od 11.08. już 80EUR a nie 50EUR jak to jeszcze kolega poniżej pisał 3 lata temu, ceny poszły strasznie w górę. Nie zmienia to jednak faktu, że też prawdopodobnie wybiorę ten sam apartament. Czy ktoś tam może już przebywał i może się podzielić swoimi doświadczeniami?

Z góry dziękuję.
mkr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkr » 24.04.2012 07:25

Zgadza się, płaciliśmy 50 Euro/noc, mieszkaliśmy w ap. nr 6.
Generalnie polecam tą lokalizację, gospodarze mili i pomocni, nie było żadnych problemów z ich strony.
Gdybyś miał jakieś pytania to chętnie pomogę.
pozdrawiam
fpaprocki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fpaprocki » 24.04.2012 07:50

a to dobrze ze miejsce sprawdzone :-D

Powiedz mi tylko czy lokalizacja jest ok czy powinienem szukać gdzie indziej w Tucepi?

wielkie dzięki za wszelkie wskazówki :-)

Pozdrawiam
Filip
mkr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkr » 24.04.2012 08:50

To zależy co kto lubi :)
Dla nas była ok, dobry dojazd do posesji, blisko do deptaka i plaży.
Jeżeli chodzi o miejsce na plaży to po dojściu do deptaka kierowaliśmy się w prawo i szliśmy, aż za hotel, tam było troszkę spokojniej.
Po 20 sierpnia, z każdym dniem coraz więcej wolnych miejsc na plaży.
Po dojściu do deptaka, idąc w lewo co kawałek jakaś knajpka, restauracja czy stoisko z pamiątkami.
Jadranka przebiega powyżej domu, a okna apartamentów wychodzą na drugą stronę, nie pamiętam, żeby było słychać odgłosy drogi.
Dużym plusem jest widok z tarasów, jeżeli oczywiście będziecie mieszkać na wyższych piętrach.
fpaprocki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fpaprocki » 24.04.2012 09:10

wielkie dzięki za wskazówki. Chyba też skorzystamy z tego apartamentu. Wieczorem wyślę zaliczkę.

dzięki wielkie i pozdrawiam serdecznie
Filip

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone