pääkäyttäjä napisał(a):Trochę to słabe - pół kampera zajmuje garaż![]()
Jeszcze większa ilość osób mówi na sportowe buty: "adidasy".SingSing74 napisał(a):(...) Jednak sporo osób często lubi podkolorować swoje wakacje, a błędne tłumaczenie słowa "apartmani" jest im na rękę (...)
.png)
karin74 napisał(a):A mnie to obojętne czy apartmani czy apartman czy studio.
Ważne, że płacę 25 ojro z balkonem i widokiem na morze.
Nigdy tak tanio nie placiłam....jestem bardzo zadowolona
.png)
LUKI40 napisał(a):W sieci można sporo znaleźć na temat micro-camperów...jakbym dostał od zony miesiąc urlopu to chętnie bym takim zwiedzil całe Bałkany.... A tak jeszcze z ciekawości czy zdarzają się na campach takie micro? Czy raczej to obciach? Bo z tego co piszecie to sport dla bogatych...
piotr68 napisał(a):LUKI40 napisał(a):W sieci można sporo znaleźć na temat micro-camperów...jakbym dostał od zony miesiąc urlopu to chętnie bym takim zwiedzil całe Bałkany.... A tak jeszcze z ciekawości czy zdarzają się na campach takie micro? Czy raczej to obciach? Bo z tego co piszecie to sport dla bogatych...
Zdarzają się. Ludzie jeżdżą czym się da i to jest fajne. Małe przyczepki z lat 70, stare i nowe Transportery, aż do takich pokazywanych powyżej. Na co kogoś stać.
.png)
Pedros29 napisał(a):karin74 napisał(a):A mnie to obojętne czy apartmani czy apartman czy studio.
Ważne, że płacę 25 ojro z balkonem i widokiem na morze.
Nigdy tak tanio nie placiłam....jestem bardzo zadowolona
Lubię to
.png)
LUKI40 napisał(a):Tak też się da
histe napisał(a):LUKI40 napisał(a):Tak też się da
w temacie mini mini camperów, to mój prywatny własnoręcznie zrobiony 2 osobowy ( na Megane Grandtour) sporadycznie wykorzystywany do spania na polach namiotowych
.png)
.png)
Habanero napisał(a):Apartament to nic innego jak mieszkanie na wynajem. W Chorwacji, tak samo jak w przypadku hoteli, występuje podział na gwiazdki, które mówią o jego wyposażeniu i standardzie. Cechuje się wynajmem na doby. W Polsce, tak samo jak w Cro , nazewnictwo takie to normalna praktyka https://citycentralapartments.pl/.
Nikt nie łudzi się, że wynajmując dwugwiazdkowy apartament w Chorwacji, albo tani apartament we Wrocławiu,
będzie mieć tam super luksusy.
No chyba, że jest całkowitym prawiczkiem w kwestii wynajmu, albo wyjeżdża do apartamentu pierwszy raz od 20 lat.
SingSing74 napisał(a):Habanero napisał(a):Apartament to nic innego jak mieszkanie na wynajem. W Chorwacji, tak samo jak w przypadku hoteli, występuje podział na gwiazdki, które mówią o jego wyposażeniu i standardzie. Cechuje się wynajmem na doby. W Polsce, tak samo jak w Cro , nazewnictwo takie to normalna praktyka https://citycentralapartments.pl/.
Nikt nie łudzi się, że wynajmując dwugwiazdkowy apartament w Chorwacji, albo tani apartament we Wrocławiu,
będzie mieć tam super luksusy.
No chyba, że jest całkowitym prawiczkiem w kwestii wynajmu, albo wyjeżdża do apartamentu pierwszy raz od 20 lat.
W Polsce nie ma czegoś takiego jak apartament dwugwiazdkowy.
SingSing74 napisał(a):
Kilka postów wyżej podałem definicję apartamentu wg wikipedii. Żeby utrwalić, to znalazłem kolejną:
https://luksusowemieszkania.pl/info,def ... partamentu
...W Polsce wynajmując podobne lokum nazywamy je po prostu kwaterą prywatną, nigdy zaś apartamentem. Koniec kropka pl....
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.