.png)
.png)
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Wszystko zależy od momentu w sezonie i standardu kwatery. Rozpiętość cen potrafi być szokująca...Bym mogła odpowiedzieć, potrzebuję więcej danych...
Pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ja też szczerze mówiąc nie polecam Jelsy. Ma dość niekorzystne położenie. Kiedy zaczyna wiać wiatr, to temperatura w Jelsie zawsze jest niższa niż w St.Gradzie o jakies 2, 3 stopnie na pewno. I zawsze ten wiatr jest zdecydowanie bardziej odczuwalnym tam niż u nas (plus nawiewanie śmieci do zatoki..). Co się tyczy plaż to faktem jest, że ani Jelsa ani Stari Grad nie mają jakiś oszałamiających plaż. Wszyscy szukają czegoś dla siebie poza miasteczkami (to chyba zrozumiałe).
Ceny apartamentów dla 2 osób we wrześniu to ok 20 - 30 euro za dobę.
Jeśli najważniejsza jest plaża i to żeby było blisko, to może jednak należy rozważyć południową część wyspy (Zavala, Ivan Dolac, Sv.Nedjelja). Oczywiście i takie rozwiązanie ma swoje wady, bo ta część wyspy ma kiepską "łączność ze światem" (czyli pozostałą częścią Hvaru)...
Jesli używasz skype, łatwo mnie tam znajdziesz...
Pozdrawiam
.png)
Eligiusz Przechodzki napisał(a):
A tak na marginesie Adriado: 38 EUR nawet za najlepszy apartament dla 2 osób w takiej dziurze jak Ivan Dolac to - moim zdaniem - rozbój. 2 lata temu płaciłem w Dubrowniku za ekstra ap. z zejściem z salonu bezpośrednio do zatoki 35 EUR.
.png)
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a): jeśli koniecznie musi być coś w pobliżu miasta St.Grad to może Punta Baba, czyli lasek za hotelem Arkada.
Pozdrawiam
.png)
Hmm... widzisz, mi chodzilo wlasnie o taka dziure :) Ale teraz zabiles mi cwieka z ta cena, myslalam, ze to byla calkiem niezla cena jak na poczatek sierpnia
.png)
Eligiusz Przechodzki napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):2. trochę cienia (jakaś roślinność) na plaży ze względu na moje uczulenie na słońce.
El.
.png)
.png)
pavio napisał(a):Eligiusz Przechodzki napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):2. trochę cienia (jakaś roślinność) na plaży ze względu na moje uczulenie na słońce.
El.
Mam ten sam problem .Jak z tym walczysz?Mam nadzieję że w Cro słońce jest inne i nie będzie mi tak dokuczało jak to "polske" :D
.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Eligiuszu,
Punta Baba to taki cypel porośnięty lasem (cienia pod dostatkiem!). Co jakies 50 m wyłożone kamiennymi płytami i naturalnymi półkami skalnymi zjeścia do wody (niewielkiej powierzchni). Powiedzmy, że takie "małe plaże jednorodzinne". Także nawet i spokój zapewniony; gwarantuję, że jesli zajmiesz z rodziną takie jedno zejście to nikt Ci się nie powinien "władować" na "ten Twój kawałek" plaży. Zejścia dosyć łagodne, ale o żwirku raczej nie może być mowy.
Teraz lokum w pobliżu...: najlepiej szukać w osiedlu o nazwie Priko. Z tym, że jest to dość rozległe osiedle; trzeba szukać w części położonej jak najbliżej hotelu Arkada, bo to właśnie za hotem rozpoczyna się cypel.
Ewentualnie dobrym rozwiązaniem byłyby bungalowy TRIM w kompleksie hotelowym (całkiem przyzwoity standard, ale nie mam pojęcia jakie ceny...); podrzucam link.. a nóż - widelec!
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozdrawiam
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje