Eligiusz Przechodzki napisał(a):pavio napisał(a):Eligiusz Przechodzki napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):2. trochę cienia (jakaś roślinność) na plaży ze względu na moje uczulenie na słońce.
El.
Mam ten sam problem .Jak z tym walczysz?Mam nadzieję że w Cro słońce jest inne i nie będzie mi tak dokuczało jak to "polske"
Staram się zakrywać w czasie spacerów wrażliwe miejsca (przewiewne długie spodnie, koszulki z długim rękawem) + kremy z filtrem UV od 40 do 50, ale tylko najlepszych marek kupowane w aptece. Różne "wynalazki" oferowane w hipermarketach są wprawdzie dużo tańsze, ale nic nie warte. Na plaży - zawsze w cieniu drzew lub pod parasolem, a jeśli już wystąpią objawy poparzenia, dodatkowo stosuję zyrtec (ale z tym ostrożnie - jednym pomaga, innym nie). Dla mnie wrześniowe chorwackie słońce (bo zawsze jeżdzę do CRO we wrześniu) jest niestety także dokuczliwe, ale wymienione wyżej "środki zaradcze" powodują, że nie odczuwam specjalnego dyskomfortu.
Pozdrav.
E.
Widze że walczymy podobnymi metodami.Zyrtec mi pomaga ale dopiero po paru dniach.Szkoda że to wrześniowe chorwackie słońce także nam szkodzi.
Dzięki.Pozdrawiam

.png)