Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Albania i Czarnogóra - pytania, porady

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 14.06.2015 10:26

Spoko jest cieplutko, wieczorem coś skrobnę i wrzucę jakieś fotki :) Ural porobię więcej fotek cen w restauracjach i sklepach. Spoko Zbyszek z chęcią zobaczę to cacko na żywo :) Fajny pojazd :) Pozdrav!
lotnikwsk
Cromaniak

Postnapisał(a) lotnikwsk » 14.06.2015 15:23

mike_ napisał(a):Pozdrowionka z Petrovac już jestem na miejscu na jakieś półtora miesiąca, więc będę wam mógł służyć pomocą, wczoraj woda miała 26 stopni :)

Dzięki za pozdrowienia, jak wszystko dobrze pójdzie to też zawitam około 3 lipca w Buljaricy.
Narobiłeś apetytu tą temperaturą wody, 8O miłego wypoczynku
pozdrawiam Krzysiek :papa:
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 14.06.2015 21:36

Na zdrowie z Petrovac z polskim akcentem Perłowym :)

Czarnogórskie piwka będą pite jutro :)

Obrazek
Ural
Cromaniak

Postnapisał(a) Ural » 15.06.2015 03:54

Piwo, dziewucha co prawda jeszcze blada - no nie żle Mike, nie żle zacząłeś wakacje. Co tam, co tam w Petrovacu ?
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 15.06.2015 06:04

Niksicko to je to
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 15.06.2015 06:08

Mike widzę że byłeś na plaży w centrum Petrovaca pod hotelem,patrząc na zdjęcie czy gdybyś odwrócił się o 180stopni to był tam plac zabaw dla dzieci(2011) i przy nim była taka mały bar plażowy lecz z bardzo dobrym jedzeniem,nie wiesz może czy jeszcze jest?(był umiejscowiony blisko karuzeli).
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 15.06.2015 10:53

Hmm chodzi o mały bar taki mały gdzie np. smażono naleśniki po prawej stronie hotelu Pallas patrząc od strony morza? Bo nie wiem o który za bardzo chodzi. Chyba go nie ma bo teraz tam trwa wielka budowa hotelu.

Na plaży w niedziele było luźno i niektórzy nawet opalali się topless :) Miło było potem położyć się obok tych pań, uśmiechały się bardzo milo, nie okazując oznak wstydu hihi :) Woda miała 24 stopnie wczoraj :)

Obrazek
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 15.06.2015 11:18

Jak będziecie w Petrovac to polecam korzystać z drugiego nowego sklepu Voli po lewej stronie Petrvac, bo tam prawie nikogo nie ma w odróżnieniu od zatłoczonego starego Voli, chyba mało osób o nim wie :)
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 15.06.2015 16:58

Właśnie o ten chodziło,wielka szkoda,żona się łudziła że zje najlepsze spaghetti z owocami morza.
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 18.06.2015 14:06

Ja tam jadłem zazwyczaj naleśniki :)
slavko.v
Cromaniak

Postnapisał(a) slavko.v » 19.06.2015 19:45

Hej Mike! Jadę w przyszłą sobotę do Czarnogóry (Dobra Voda), na granicy MNE/HR będę w przyszłą niedzielę około 15.00, jak mi radzisz, jechać głównym przejściem granicznym Krasovici czy boczym Igalo/Plevlaka? czy w Krasovici w niedzielne popołudnie mogą być korki? w zeszłym roku 2 razy przekraczałem granicę na tym bocznym przejściu i było pusto... pewnie na korki trafię w Budvie?
mike_
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mike_ » 19.06.2015 20:04

Niestety ale tego nie wiem bo ja latam samolotem, teraz akurat jechałem autem ale od Serbii i była to długa droga 24h z kuzynem bo chciał :) Zazwyczaj są kolejki w sezonie w weekendy, a tak to ciężko mi się wypowiedzieć jak nie wiem, ja mało samochodowy jestem, śpię albo mnie gdzieś wiozą :)
Kaczaza
Globtroter

Postnapisał(a) Kaczaza » 20.06.2015 13:30

Cześć wszystkim!

W tym roku wybieramy sie po raz 2 do Albanii konkretnie do Ksamil. Pierwszym razem ćwiczyliśmy trasę przez Grecję, powrót przez Albanię, Macedonię. Zdecydowanie bezpieczniejszym i wygodniejszym wariantem jest według nas ten przez Grecję. I tak tez jedziemy w tym roku.

Mam pytanie- z racji ze mamy małe 1,5 roczne dziecko chcemy robić trasę na 2 dni z noclegiem. Wyjeżdżamy z Wrocławia, gdzie najlepiej zaplanować nocleg? Wypada nam na Serbie ale czy nie bedzie tam problemu z noclegiem? Jakie ceny za nocleg? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Pozdrawiam
Sol-Wagon
Cromaniak

Postnapisał(a) Sol-Wagon » 20.06.2015 19:19

w zeszłym roku spałem w 2 miejscach w Serbii, rezerwowane przez booking, tu i tu jest WiFi i parking; śniadanie było w cenie;

http://www.novellauno.rs/pl/

http://www.plavalagunacuprija.rs/en/
GREG_G
Croentuzjasta

Postnapisał(a) GREG_G » 21.06.2015 03:50

Kaczaza napisał(a):Cześć wszystkim!

W tym roku wybieramy sie po raz 2 do Albanii konkretnie do Ksamil. Pierwszym razem ćwiczyliśmy trasę przez Grecję, powrót przez Albanię, Macedonię. Zdecydowanie bezpieczniejszym i wygodniejszym wariantem jest według nas ten przez Grecję. I tak tez jedziemy w tym roku.

Mam pytanie- z racji ze mamy małe 1,5 roczne dziecko chcemy robić trasę na 2 dni z noclegiem. Wyjeżdżamy z Wrocławia, gdzie najlepiej zaplanować nocleg? Wypada nam na Serbie ale czy nie bedzie tam problemu z noclegiem? Jakie ceny za nocleg? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Pozdrawiam

Nocowaliśmy jakieś 100 km za Nisz, w miejscowości Vladicin Han, nocleg rezerwowałem przez booking.com, po drodze masz dużo noclegów do tego w Serbii jest tanio. Płaciliśmy 34 euro za pokój z 5 łóżkami, jechaliśmy 2 dorosłych i dwoje małych dzieci, parking i śniadanie (niedobre) w cenie. w tym roku jedziemy do Dhermi i Ksamil, dojazd przez BH i MN a powrót przez Grecję.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Albania i Czarnogóra - pytania, porady - strona 98
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone