Jak rok temu porwałem się na trasę SLowacja/ Austria/ Słowenia tak po podorywki w tym roku na pewno znów wybiorę wariant Słowacja/Wegry...
Wg mnie tylko oznakowanie nie jest najlepsze, ale to niuans
.png)
.png)
.png)
Yanush napisał(a):Ja jadę na LPG trasą SK->HU->HR. Tankuje LPG w Bratysławie i dolece z palcem w **** do HR i zaraz za granicą HU/HR w Goričan jest i stacja LPG i bankomat żeby w nim pobrać kuny na autostradę.
Po co się pchać do SLO??? Nie wiem, nie rozumiem
.png)
Yanush napisał(a):Ja jadę na LPG trasą SK->HU->HR. Tankuje LPG w Bratysławie i dolece z palcem w **** do HR i zaraz za granicą HU/HR w Goričan jest i stacja LPG i bankomat żeby w nim pobrać kuny na autostradę.
.png)
tolek1 napisał(a):Yanush napisał(a):Ja jadę na LPG trasą SK->HU->HR. Tankuje LPG w Bratysławie i dolece z palcem w **** do HR i zaraz za granicą HU/HR w Goričan jest i stacja LPG i bankomat żeby w nim pobrać kuny na autostradę.
Po co kuny na autostradę? "Nie wiem, nie rozumiem". Autostradę można opłacić kartą a także euro. Wiem, że odpowiesz, że wolisz kunami. Tak samo ktoś chce pchać się na SLO - bo ma taki kaprys
.png)
.png)

.png)
ANOOK napisał(a):rocker
Jeśli chcesz omijać tankowanie na Węgrzech ostatnią stację z LPG masz w Bratysławie Jarovce. To właściwie już wylot z Bratysławy. Jeśli chcesz ominąć płatne odcinki ok 300 m za stacją odbijasz w prawo na Rusovce i dalej drogą150 do Mosonagyarovar. Dalej, to już tylko stara 86. Ja następne tankowanie LPG robię już w HR w Ćakovec lub na Sveti Kriż. Przejazd to około 240 km. Co do 74, to nie pomogę. Tamtędy nie jeździłem z prostej przyczyny. Po co zmieniać stare utarte szlaki, tym bardziej że czasowo wychodzi to samo. Jeśli ktoś nie zna drogi z Lendavy do Mursko to niech z góry jej nie krytykuje. Co do płatności to najlepiej płacić kartą wszędzie gdzie to możliwe. Przynajmniej mój bank nie nalicza wówczas prowizji, natomiast za wypłaty z bankomatu dochodzi prowizja i przewalutowanie. Tak na marginesie, to w Mursko Srediśće 100 m za przejściem granicznym po lewj stronie na skrzyżowaniu jest bankomat. Na bramkach na autostradzie też najlepiej płacić kartą. Jest szybciej, a w niektórych przypadkach, patrz Lućko, do bramek płatnych kartą są dużo mniejsze kolejki.
Pozostaje jeszcze obserwować wpisy na forum i przed wyjazdem ostatecznie dokonać weryfikacji. Szkoda że to jeszcze tyle czasu. Ja jadę dopiero16 września.
.png)
.png)
Yanush napisał(a):rocker, zobacz ile punktów LPG jest w okolicach Bratysławy..
.png)
.png)

.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi