napisał(a) slawek73 » 27.07.2011 16:52
Upss Transporter,mala pomylka,ale spoczko, generalnie nie lubie sie przekomarzac,ale podywagowac zawsze mozemy

:), mam nadzieje ze na luzie, bo nie chce wdawac sie w rozmowy typu wyzszosc mojego Ja nad Twojego

.Wiec tak, moje auto wazy 1615 podczas gdy 3-ka Turing w auto wedlug danych ze stronki 1555,no chyba ze masz x-drive wtedy waga wzrasta do 1660, a porownanie 4-ech do dwoch cylindrow bierze sie z tad ze niestety wkraczamy w epoke downsizingu gdzie takie wlasnie podturbione czworki zastepuja powoli szostki, a dzieki turbo ich parametry praktycznie nie odbiegaja od szosteczek do ktorych mam szacunek, bo tez kiedys takie cos posiadalem, wiec mysle ze kultura pracy silnika czy tez zywotnosc nie mowiac juz tym co lubimy najbardziej a wiec dzwieku pracy silnika jest na wyzszym poziomie niz wysilone cztery cylinderki. Ja jednakze oparlem sie na informacjach pochodzacych od Ciebie plus danych eksploatacyjnych i gabarytach itd, jesli chodzi o elastycznosc tu bym sie klocil, mysle ze twoj motor posiada podobna elstycznosc jesli nie lepsza,nawet jak sie pozniej zbiera to dluzej ciagnie,jesli chodzi o oponki to u mnie 4 waleczki 245/40/18", wiec tu zadnych roznic nie widze takze.Co do automatu to u mnie siedzi S-Tronic, wiec tez automat, a bedac precyzyjnym zautomatyzowany manual

. Co do jazdy nazwijmy to "na wys obrotach"

, to srednia wychodzila mi ponad 160 wiec bedac szczerym ciut mniej,ale mysle ze nawet gdybym mial te 10 km wiecej to nie spalilbym wiecej niz 1l . Jest jeszcze sprawa realnego spalania w dosyc wysilonych mniejszych motorkach, to prawda ze na pewnym etapie predkosci te silniki pracujace w duzych przeciazeniach czy tez predkosciach potrafia spalic,komputer mojego 2.0 tdi 140 ps na trasie z UK do Polski podczas ekstremalnej jazdy pokzaywal ok 9l,wiec jak widac taki silnik tez moze spalic w okreslonych warunkach. Natomiast z tego 2.0 TFSI robia jeszcze 270 koni wiec widac ze te 211ps to nie jest jeszcze ekstremalne wysilenie. Suma, sumaru zdania nie zmieniam lubie szesciocylindrowki ale uwazam ze Twoja maszynka troche duzawo pali posiadajac podobne gabaryty,osiagi.Oczywiscie ze moglibysmy sie klocic na temat;co sie stanie z moim motorem po 200-300 tys przejechanych kilometrach?? Ja jednak nie odpowiem na to pytanie bo podejrzewam ze auta pozbede sie jeszcze przed tym kilometrazem, to chyba tyle moich dywagacji,pozdrawiam.