Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zrezygnowana nic niewiedząca, cała Ja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.04.2010 14:57

Zbanujecie mnie i pewnie do zaświatów śmietnikowych wyrzucicie. Trudno. Zdaje sobie sprawę, ale muszę wylać swój żal i już :)

Co rok spędzam wakacje w Borje na Peljesacu, ale w tym roku z miejscem tam bardzo krucho więc postanowiliśmy zobaczyć Chorwację jakiej jeszcze nie znamy.

I.....no właśnie. Z przejęcia, przeczytałam z 50% relacji od deski do deski, wszelkie wątki apartamentowo-regionalne i jestem głupsza niż byłam. Wiem, że nic nie wiem.

Najpierw zakochałam się w Primosten ale po 3 dniach szukania apartamentów moja miłość osłabła, bo albo szukać nie umiem, albo już na prawdę zero miejsc.
Przewertowałam Trogir, Okrug i okolice, na nic nie trafiłam.

Najgorsze, że nie potrafię nawet zahaczyć się jednej porządnej miejscowości. Gdzie plaża byłaby ładna i gdzie można by coś ładnego zobaczyć, jak ten Trogir na ten przykład.

Ryczeć mi się już chce.
Serce jakoś tak rwie mi się do Borje i od biedy możemy tam jechać ale rozum podpowiada: Aldona, Cro jest piękna gdzie indziej też a ty g.... widziałaś.

Dobra, pożaliłam się to mnie możecie do kosza wrzucić :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.04.2010 15:08

Głowa do góry! będzie dobrze. Też opuszczam w 2010 Peljesać :wink:
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 26.04.2010 16:31

Ja myślę, że tam, gdzie pojedziesz będzie cudownie :D bo w Cro nie ma miejsc beznadziejnych, a po drugie to przecież my sami tworzymy klimat naszego wypoczynku :D
Byłam na Rivierze Omiskiej, Makarskiej, w Zadarskiej a w zeszłym roku planowałam właśnie Peliesac, z przyczyn nie ode mnie zależnych wylądowaliśmy na Pagu i było cuuuudownie :D jak też we wcześniej wspomnianych miejscach :lol: A warto zobaczyć inne regiony. W tym roku planujemy Murter, ale czy nam się uda, to się okaże
:wink:
Pozdrawiam :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 26.04.2010 17:53

hrrrrrrrrrrrrrr

.
Ostatnio edytowano 29.04.2010 11:28 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2010 18:06

Poszukaj na Allegro, ja dwa lata temu znalazłem tam ciekawą kwaterę :wink:
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 26.04.2010 18:34

Ja ten problem rozumiem bardzo dobrze.
Jak znajdę "swoje" miejsce, to niechętnie zmieniam.
Pierwsze pięć razy była Korcula (byliśmy przekonani, że wakacje tylko tam - nigdzie indziej). W 2006 musieliśmy zmienić datę wyjazdu i, niestety, miejsce pobytu. Padło na Veli Losinj. Łezka się w oku kręciła jak na autostradzie mijaliśmy zjazd na Split kierując się na Rijekę. Okazało się, że Losinj to był "strzał w dziesiątkę" (przyznaję - długo i uważnie szukałem). Jeśli chodzi o mnie to mógłbym Veli odwiedzać corocznie. Krótko mówiąc pokochałem tę wyspę, mieścinę i ludzi (z niektórymi zdążyłem się już zaprzyjaźnić). Jednak reszta rodzinki zapragnęła w tym roku zmiany :(
Jedziemy na Rab...
Trochę mi smutno, że nie kupię winogron na moim ulubionym straganie...
Ale mam nadzieję, że będzie fajnie (w końcu to Chorwacja :) )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2010 19:13

yskyerka napisał(a):.....Serce jakoś tak rwie mi się do Borje i od biedy możemy tam jechać ale rozum podpowiada: Aldona, Cro jest piękna gdzie indziej też a ty g.... widziałaś.....

:lool: :lool:

Ha, ha, ha...bardzo dobre :lol:

Ja byłem 8 razy w CRO i za każdym razem w innym miejscu...bo ileż wina można wypić z Ante :?: :lol:
Przecież Żeljko, Zoran, Srećko, Tomislav, Żivko i Davor i Mirko też Cię poczęstują "swoją produkcją" i chętnie spróbuja polskiej Żubrówki z vocnim sokiem jabłkowym :wink: :lol:....zagryzaną krakowską, suszoną (w crolandii zawsze dobrze postrzeganą przez gospodarza :lol: )
Jeśli interesują Cię takie miejscowości jak Brela czy Gradac - ładne plaże, ale na pewno ludniejsze niż na Peljescu - daj znać na slapol(małpa)wp.pl, podaj ilość osób i wymagania. Może uda mi się przekazać namiary (gdy będą spełniały oczekiwania). Ja zawsze jeżdżę w ciemno, na miejscu widzę za co płacę i na co sie decyduję.
Pozdrav
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.04.2010 10:20

Dzięki Wam wszystkim.

Dostałam wydaje się niezłą ofertę.
Z Ciovo z Mavaracica, czy to fajny rejon? Macie jakieś doświadczenia?
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 27.04.2010 11:27

w jakim terminie sie wybieracie?
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 27.04.2010 11:32

yskyerka napisał(a):Z Ciovo z Mavaracica

Hmm nie wiem jakie koleżanka chce zmiany na ten rok , bo jeśli szukamy spokojnego miejsca coś ala Borje ale w środkowej Dalmacji to raczej bym odradzał Ciovo .

Dla mnie spokojne i z otwartym morzem w tym rejonie to miejscowośc Sevid - to bym polecał , chociaż byłem tam tylko przejazdem , bardzo mi się podobało .

Primosten czy Rogoźnica to juz spore miejscowości - za to z kwaterami nie powinno być problemów .

Wrzuc nazwe miejscowości Sevid w wyszukiwarkę , trochę jest tam apartamentów :D , naprawdę sympatyczna wioska
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.04.2010 11:48

Zečevo, Stara Draga. Administracyjnie chyba należy do Rogoznicy. Dobry punkt wypadowy na zwiedzanie. Byłem u Davorki Mikelic. Pozdrav.
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 27.04.2010 13:36

Yskyerka
Głowa do góry.Szukajcie a znajdziecie.
Mnie też się ryczeć chce, ale powód jest zgoła inny.
Wszystkie nasze plany tegorocznego wyjazdu trafił nagły i niespodziewany szlag w postaci tragicznej śmierci naszego współtowarzysza planowanej letniej eskapady.
Mielismy rezerwacje w Mali Losinj, do ktorego mielismy wrocic po raz trzeci.
Bez Niego nie wrócimy.
I teraz nie wiem z jakiego powodu być bardziej rozżaloną.
iriska
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iriska » 27.04.2010 16:53

yskyerka napisał(a):Dzięki Wam wszystkim.

Jeśli w czerwcu lub we wrześniu to polecam, nie ma zbyt wielu turystów, powiedziałbym, że wręcz jest bardzo spokojnie, plaże do wyboru i żwirkowe i kamienne co komu potrzeba a widoki niezapomniane i wspaniła baza wypadowa.Te korki na moście w Trogirze nie takie znowu straszne.Cały urok tej dzielnicy Ciovo fantastycznie oddał GaR forum/viewtopic.php?t=25826
Miłego wypoczynku a może do zobaczenia? :D Pozdrawiam :D
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 27.04.2010 18:41

yskyerka napisał(a):Dzięki Wam wszystkim.

Hej,
jak chcesz coś fajnego i spokojnego, napisz na priva
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.04.2010 22:16

joasiasok napisał(a):w jakim terminie sie wybieracie?

18 lipca musimy od rana być w Splicie, Jacek ze swoim teatrem gra tam spektakl, przejdziemy dwa dni wcześniej żeby zobaczyć Split, a 19 rano chcemy ruszyć już do właściwego miejsca. Będziemy tam do niedzieli, niestety dłużej się nie da, bo trzeba wrócić, Jacek w środę po powrocie znów gra spektakl gdzieś w Niemczech.

armar napisał(a):Hmm nie wiem jakie koleżanka chce zmiany na ten rok , bo jeśli szukamy spokojnego miejsca coś ala Borje ale w środkowej Dalmacji to raczej bym odradzał Ciovo .

Hmmm, nie chcę drugich przysłowiowych Międzyzdroii, Makarskiej w ogóle np nie brałam pod uwagę, ale nie chcę też miejsca tak spokojnego jak Borje.
Mimo tylu lat obcowania z Cro nie znam jej zupełnie, chcę zobaczyć np Trogir.

Dzięki Bocian zaraz sprawdzę.

Ewa Góra przykro mi bardzo, niewesoła sytuacja. W sumie Was rozumiem, chyba też nie umiałabym tam wrócić tak od razu. Przykra sprawa.

iriska napisał(a):Miłego wypoczynku a może do zobaczenia? icon_biggrin.gif Pozdrawiam icon_biggrin.gif

Dzięki. Byłoby miło.

Zielina74 dzięki, już wysłałam :)

Dostałam naprawdę fajną ofertę, ale jak przeczytałam Jackowi np. o Sevid to tam mu się spodobało.:evil:
Zanim wyjadę na te wakacje to zwariuję :roll:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone