Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zrezygnowana nic niewiedząca, cała Ja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.05.2010 09:19

yskyerka napisał(a):Coraz częściej myślę, żeby jechać w ciemno, ale kurcze trochę się boję. Julia jest jeszcze mała, nie chciałabym z nią biegać i szukać kwatery ale pewni przesadzam. Dzisiaj mam kiepski dzień, pewnie nic konstruktywnego nie wymyślę.

Maja ma teraz 15 miesięcy...też bym nie chciał.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.05.2010 09:21

Nie wiem, chyba trzeba podjąć ryzyko.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.05.2010 09:23

yskyerka napisał(a):Przekonujesz mnie. Widzę, że przesadzam, Jula jest starsza od Mai a ja panikuję.

Raczej próbuję się podbudować... :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.05.2010 09:24

Kurcz, dodawałam jeszcze jedno zdanie a skasowałam poprzednie :)

Czego by nie powiedzieć, udaje Ci się,mnie przynajmniej napawa optymizmem, że można.
Ostatnio edytowano 19.05.2010 09:27 przez Aldonka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2010 09:24

Nie chcę namawiać, czy sugerować - w końcu ma być to środek lipca, a ja doświadczeń lipcowych nie mam, jednak wyjazd w ciemno w sierpniu czy na przełomie z wrześniem nie przysporzył mi trudności ze znalezieniem kwatery.

Dwójka maluchów w samochodzie trzyma się zazwyczaj dziarsko, albo śpi :wink: (młodszy miał dziewięć miesięcy)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.05.2010 09:26

Doświadczenie mi mówi, że dzieci znoszą to wszystkiego lepiej niż my. Obawa bierze się pewnie z mojego braku doświadczenia w jazdach w ciemno. Kiedyś musi być ten pierwszy raz przecież. damy radę, co nie??
ROCO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCO » 19.05.2010 09:35

Polecam tą Agencję www.adriaticroatia.com Pani Alujevic bardzo szybko i miło. Może takie miejscowosci jak Marusici, Mimice, Pisak.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2010 09:37

My jadąc w ciemno zawsze zadajemy sobie jedno podstawowe pytanie będąc na wysokości stacji beznynowej za tunelem Sv. Rok, mianowicie: "Teraz w prawo, czy w lewo ?" czyli południe (Dalmacja) czy północ (Kvarner)... potem już leci :wink:

Przyznam, że w ubiegłym roku długo szukaliśmy i to nie tyle kwatery, co wogóle miejsca, gdyż skręciliśmy "w lewo" i jakoś nam Starigrad-Paklenica nie przypadł do gustu. Już mieliśmy podjąc decyzję o dalszej podróży na południe, kiedy wjechałem w uliczkę w wiosce Seline tuż obok Starigrad... i już tam zostaliśmy. To było to. Nie żałujemy.

Dasz radę!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.05.2010 18:39

yskyerka napisał(a):Doświadczenie mi mówi, że dzieci znoszą to wszystkiego lepiej niż my. Obawa bierze się pewnie z mojego braku doświadczenia w jazdach w ciemno. Kiedyś musi być ten pierwszy raz przecież. damy radę, co nie??

Zapewne sobie poradzicie ... Tylko nie jest to komfortowa sytuacja .
Moja rada to kierunek na Korculę ... Pomiędzy Karbuni a Brną , albo Prigradicą a Babiną , są największe szanse na znalezienie czegoś blisko morza .
Gdyby interesowała koleżankę wyspa Brac ... to może udałoby się coś fajnego wykombinować :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.05.2010 08:36

Hurrrra!!!! Jedziemy!!!!

Dostałam właśnie potwierdzenie rezerwacji.
Primosten, Apartamenty Oaza :)

Ale się cieszę, nie macie pojęcia. Tyle wyjazdów do Cro i w tym roku tak pod górkę. Miałam już moment utraty wiary w to, że pojedziemy. Przestałam wierzyć, że się uda...ale udało się :)

Hihihih, w końcu moja relacja będzie inna niż dotychczasowe, z nowego miejsca :D

Ale jestem dziś zadowolona, mała rzecz a jak cieszy :)
Edyta_B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edyta_B » 27.05.2010 14:10

a kiedy bedziecie w Oazie? widzę że sporo osób sie tam wybiera :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.05.2010 14:46

Od 10 do 17 lipca.
Edyta_B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edyta_B » 27.05.2010 15:15

no to się nie zobaczymy, ale może uda nam się coś z Oazy napisać :wink:
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 27.05.2010 17:19

Pierwszy raz jedziemy do Cro. Doskonale rozumiem chwile rezygnacji i niedowierzania, czy wyjazd w ogóle się uda.
Od kilku miesięcy grzebię na forum i im dłużej to robię tym bardziej nic nie wiem :(
Wybrałam Seline, od 12 do 17 lipca, potem chciałabym ruszyć w stronę Splitu lub Dubrownika na jakieś 3-4 dni. Mało. W ogóle im dłużej czytam tym większą mam pewność, że nawet 2 miesiące w Cro to niewiele :)
W Seline udało nam się wstępnie znaleźć nocleg za 25E za 2 osoby, więc chyba nieźle.
Zastanawiam się czy nie odpuścić dalszych poszukiwań i dalej nie pojechać w ciemno. Mam jednak wątpliwości - to przecież środek lipca, do tego część osób rezygnuje z wyjazdów lotniczych w kierunku Turcji i Egiptu ze względu na wulkany... nie chcę nocować w namiocie.
Cała masa wątpliwości.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 27.05.2010 17:51

Też jadę 12 lipca, ale na dwa tygodnie w jedno miejsce - rezerwacja w Razanj. Seline dobry wybór - popytaj gospodarzy - sprawdziłem taki sposób - zazwyczaj mają dalej znajomych z pensjonatami, a ci swoich znajomych...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zrezygnowana nic niewiedząca, cała Ja - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone