Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zrezygnowana nic niewiedząca, cała Ja

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jkmarta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkmarta » 04.05.2010 13:40

To prawda ... najlepiej szukać apartamentów wprost na chorwackich stronach i u prywatnych. Szukając przez agencję muszę powiedzieć, że też się zniechęciłam, odpuściłam sobie na kilka dni szukanie i się udało się ;)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 04.05.2010 14:04

tomekm67, niestety, my mieszkaliśmy zawsze w hotelu Punta. Namiarów na konkretny apartament nie mam. Ale w 2007 załatwiałem szwagrowi apartament z agencji "Palma" w Veli Losinj. W mieścinie jest jeszcze agencja turystyczna "Val". Obie agencje mają oczywiście strony internetowe.
Gdybym miał polecić lokalizację, to wybrałbym "dzielnicę" Valdarke. Troszkę dalej do centrum, ale tuż nad morzem i świetny widok.
Udanych wakacji :)
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 04.05.2010 21:12

Dzięki witia. Co prawda wakacje w tym roku już zaplanowane w okolicy Omisa i na Krku, ale tak mnie coś tchnęło jak przeczytałem Twoją wypowiedź o Losinj. Czuję że może być fajnie.
Pozdrawiam.
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 05.05.2010 10:02

Na 100% będzie fajnie :)
Jak pisałem wcześniej, w tym roku jedziemy na Rab. Rodzinka chciała zobaczyć coś innego. Co ciekawe: im bliżej wyjazdu, to z ich pytań i rozmów wnioskuję, że teraz sami nie są tego tacy pewni. Chyba też tęsknią do Losinj...
Kto wie, może za rok się tam spotkamy?
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 05.05.2010 19:29

Moja przygoda z Cro zaczęła się na Rabie :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.05.2010 22:42

Ciii cosik mam. Na dziesiątki odmownych odpowiedzi (brak miejsc) w końcu przyszło coś. Co prawda nie tam gdzie zadawałam pytanie ale u sąsiada i kuzyna.

W Sevid do wyboru mam aż 4 apartamenty, jeden nawet z basenem. Ten ma co prawda zdaje się najdalej do plaży ale za to jaki widok z balkonu. Wszystkie w zbliżonej cenie od 60 do 68 euro.

Właśnie debatujemy i podejmujemy decyzję który apartament wybrać. Bo na Sevid jesteśmy zdecydowani w 90% :)

Chyba odzyskuję serce do tego wyjazdu.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.05.2010 23:40

Mała poglądówka.

Apartament numer 1
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Apartament numer 2
Obrazek

Obrazek

Apartament numer 3
Obrazek

Obrazek

Apartament numer 4
Obrazek

Obrazek

:)
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 07.05.2010 07:53

Nono udało mi sie Wam coś podpowiedziec - mam nadzieję że jeśli się zdecydujecie na Sevid to się nie zawiedziecie :wink:

Apartamenty wyglądają na normalny chorwacki poziom :D chociaż cena 68Eu nie jest taka mała , ale jeszcze do przyjęcia biorąc pod uwagę , że mamy już maj i tańsze oferty mogą być wybrane . :?

Ten basen to raczej większa wanna na powietrzu , ale jeśli jest ze słodką wodą to dla Waszej córeczki może też byc sporą atrakcją i urozmaiceniem

Z małym dzieckiem właśnie wybierałbym dom nad samym morzem albo z kawałkiem ogrodu , przestrzeni wokół chałupy .

Oczywiście popołudniami polecam odwiedzic Trogir i Primosten 8)
Halfo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halfo » 07.05.2010 08:16

Super miejsce, ja w zeszłym roku byłem w Rażanj. Wszędzie blisko do Trogiru, Rogoznicy i nawet do Sibenika. U mnie niestety był jeden minus, nasza plaża poza jednym malutkim wyjątkiem składała się z betonowych półek, co było znacznym utrudnieniem dla naszego bąbla. Ale za to znaleźliśmy bardzo fajne w miejscowości Marina i Poljica.;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.05.2010 22:54

A tak na marginesie,w kojarzy ktoś z Was, kto był już w Sevid te apartamenty, szczególnie ten 4? Gmeram po necie ale nie mogę znaleźć. Przy pierwszych dwóch właściciel napisał mi ile do morza itp a przy tym nie, żadnej informacji o lokalizacji. Napisałam do niego i czekam na odpowiedź, ale może wiecie?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 15.05.2010 23:35

No to stało się, zarezerwowałam apartament :)

9 lipca ruszamy do Sevid, Apartament Darco (tak szukałam aż znalazłam :) )
http://www.smokvina.hr/en/apartments/1315?sid=1

Na stronie podana jest nieco niższa cena niż my dostaliśmy, ale w sumie różnica niewielka więc kłócić się nie będę :)

Cóż, chyba mogę zacząć odliczać dni do wyjazdu :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.05.2010 08:47

Czy ja muszę mieć zawsze pod górkę, muszę??

Miesiąc szukam apartamentu, znajduję, wymarzone miejsce, piękny widok z balkonu, świetna okolica, rezerwuję, już prawie wpłacam zaliczkę a tu dzwoni moja kuzynka, że nie jedzie. Rozumiem powody, nie mam jej tego za złe. Ale nie wiem co robić. Nie wpłaciłam zaliczki, apartament przepadnie, ale nie wiem co robić. Dla naszej trójki taki apartament jest za duży i za drogi. Znowu muszę szukać od początku. Nie dana jest mi ta Chorwacja w tym roku chyba. :cry:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.05.2010 08:49

Miałem w tym roku już 2x taką samą sytuację.
Nie rezerwuję, nie wiem gdzie pojadę...w ciemno.
Uszy do góry. :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2010 08:59

yskyerka napisał(a):Czy ja muszę mieć zawsze pod górkę, muszę??

To tak jak ja. Rankiem z górki, po południu pod górkę. :wink: Tyle, że samochodem i tak już całe życie :wink: .

Na pewno coś znajdziesz. Głowa do góry. Twój apartament już tam na Ciebie czeka :) .

Pozdrawiam i udanego urlopu.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.05.2010 09:14

Coraz częściej myślę, żeby jechać w ciemno, ale kurcze trochę się boję. Julia jest jeszcze mała, nie chciałabym z nią biegać i szukać kwatery ale pewni przesadzam. Dzisiaj mam kiepski dzień, pewnie nic konstruktywnego nie wymyślę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zrezygnowana nic niewiedząca, cała Ja - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone