Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zgorzelec - Zagrzeb w sierpniu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnnaW
Podróżnik
Zgorzelec - Zagrzeb w sierpniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 14.06.2007 08:30

Staralam sie poszukac na forum informacji na temat ktory mnie interesuje i nie znalazlam tak naprawde tego czego szukam.
Moi rodzice mieszkaja w Boleslawcu (z okolo 40 km od Zgorzelca- nie wiem dokladnie ile) powiedzialam im, zeby jechali przez Niemcy, blisko czeskej granicy, ale przez niemieckie autostrady, musza dojechac do Bjelovaru (80km od Zagrzebia) bedzie to w terminie okolo 11/13 sierpien (pewnie weekend)
co mysliscie:
1) czy taka trasa lepiej jechac w weekend czy w tygodniu, czy nie ma znaczenia
2) czy oplaty to okolo: Austria - 12,50 eur za tunele + 7,60 winieta; Chorwacja - ok. 20 eur za autostrade (to informacje co wycztalam z tego forum)
3) Widze, ze opinie sa podzielone co lepsze jechac przez czechy lub niemcy. Dodam ze tato moj wolal by bardziej spokojna droge, bez duzego ruchu i krotka, ale czy mozna miec to wszystko w jednym? :)

4) Nastepna rzecz to jaki czas propoujecie na dojechanie z Zagrzebia do Puli (okolo 14 siepien) czy mozemy liczyc na przejezdna droge bez korkow, czy lepiej jechac w nocy?

Prosze o odpowiedzi, przeszukalam troche forum, ale nic wciaz nie wiem.
Nie jest latwo cos tu znalezc tym natloku informacji, trzeba miec mnostwo czasu, a ja go nie mam :( wiec prosze o informacje

Dzieki
dolo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dolo » 14.06.2007 09:05

AnnaW napisał(a):Staralam sie poszukac na forum informacji na temat ktory mnie interesuje i nie znalazlam tak naprawde tego czego szukam.
Moi rodzice mieszkaja w Boleslawcu (z okolo 40 km od Zgorzelca- nie wiem dokladnie ile) powiedzialam im, zeby jechali przez Niemcy, blisko czeskej granicy, ale przez niemieckie autostrady, musza dojechac do Bjelovaru (80km od Zagrzebia) bedzie to w terminie okolo 11/13 sierpien (pewnie weekend)
co mysliscie:
1) czy taka trasa lepiej jechac w weekend czy w tygodniu, czy nie ma znaczenia
2) czy oplaty to okolo: Austria - 12,50 eur za tunele + 7,60 winieta; Chorwacja - ok. 20 eur za autostrade (to informacje co wycztalam z tego forum)
3) Widze, ze opinie sa podzielone co lepsze jechac przez czechy lub niemcy. Dodam ze tato moj wolal by bardziej spokojna droge, bez duzego ruchu i krotka, ale czy mozna miec to wszystko w jednym? :)

4) Nastepna rzecz to jaki czas propoujecie na dojechanie z Zagrzebia do Puli (okolo 14 siepien) czy mozemy liczyc na przejezdna droge bez korkow, czy lepiej jechac w nocy?

Prosze o odpowiedzi, przeszukalam troche forum, ale nic wciaz nie wiem.
Nie jest latwo cos tu znalezc tym natloku informacji, trzeba miec mnostwo czasu, a ja go nie mam :( wiec prosze o informacje

Dzieki

Witam.20 czerwca ruszamy z Bolesławca w okolice Trogiru na dwa tygodnie ,po powrocie postaram się napisać o moich spostrzeżniach.Oczywiści trasa przez Niemcy.
Pozdrawiam
AnnaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 14.06.2007 09:14

Fajnie dzieki, ale chyba nie bedzie w czerwcu tak tlocznie jak w sieprniu, ale czekam na wiadomosci, szczegolnie te wszytskie oplaty chce znac, aby przygotowac rodzicow ile musza ze soba wziasc na oplaty najlepiej w drobnych. No i ogolnie wszystko co ciekawego napiszesz bede wdzieczna :)
Pozdrawiam

PS. A pozatym witam Boleslawiec, moje strony :)
AnnaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 02.08.2007 14:32

Dolo i jak bylo w Chorwacji....czy ty jechales przez Czechy czy Niemcy???
Ja juz sama nie wiem co mam robic. My jedziemy 11 sierpnia.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 02.08.2007 16:34

:D AnnaW , widzisz ja zrezygnowałem z rezerwacji kwater od soboty i niedzieli tylko dlatego żeby nie jechać w weekend. Tłok na drodze i na przejściach. W sobty i w niedziele południowcy wracają z i do pracy w Austrii i Niemczech . Dlatego ja jadę w poniedziałek 13.08 też do Trogiru....na Ciovo Pozdrav :D
AnnaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnnaW » 02.08.2007 21:46

My jedziemy w weekend do Chorwacji, ale jedziemy do Bjelovara, bo stamtad jest moj maz, do Puli jedziemy we wtorek 14, takze mysle ze nie spotkamy korkow na drodze do Zagrzebia (Bjelovar jest 80km od Zagrzebia)
W tygodniu jedziemy na wybrzeze. Dzieki.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 03.08.2007 14:12

:D Proszę uprzejmie :D Pozdrav

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone