Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia dużego formatu

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kacper111
Cromaniak
Zdjęcia dużego formatu

Postnapisał(a) Kacper111 » 27.04.2014 17:27

witam
poszukuje sprawdzonej agencji reklamowej lub studia fotograficznego ( woj ślaskie) które jest w stanie zrobic ze zdjecia wakacyjnego powiększenie tak aby moglo to zawisnąc na scianie, a było znacznych rozmiarów i dobrej jakosci,
pozdrawiam
garbowski
Cromaniak
Re: Zdjęcia dużego rormatu

Postnapisał(a) garbowski » 27.04.2014 18:23

..o format chodzi :?: :oczko_usmiech: polecam empik foto http://www.empikfoto.pl/?gclid=CIzqudaW ... wwod630Axg :papa:
Kacper111
Cromaniak

Postnapisał(a) Kacper111 » 27.04.2014 18:30

garbowski napisał(a):..o format chodzi :?: :oczko_usmiech: polecam empik foto http://www.empikfoto.pl/?gclid=CIzqudaW ... wwod630Axg :papa:

dzieki za ino, już wertuje ich strone... :D
maci78
Odkrywca

Postnapisał(a) maci78 » 27.04.2014 19:56

podaj jeszcze co to znaczy duży format?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.04.2014 20:41

Polecam Cewe-color. Ich sklepy FotoJoker robią bardzo ładne zdjęcia w dużym formacie. Mają duży wybór jeżeli chodzi o duży format np. plakat...w syntetycznym szkle..itp.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 27.04.2014 20:50

Szukaj drukarni wielkoformatowej. Rozważ nadruk na tkaninie lub inne.
http://www.gajowicka.pl/obrazy_na_plotnie.php
Sprawdzona firma!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2014 08:30

FUX napisał(a):Szukaj drukarni wielkoformatowej. Rozważ nadruk na tkaninie lub inne.
http://www.gajowicka.pl/obrazy_na_plotnie.php
Sprawdzona firma!

He, he rzut kamieniem ode mnie, potwierdzam sprawdzona firma :P a takie cudeńka jak drukowanie w Empikach, Rossmannach czy FotoJokerach to bym sobie odpuścił :!:
ew. http://www.fotoboard.pl/ też sprawdzone :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2014 08:37

A drukowałeś coś w tych cudeńkach że każesz odpuszczać..? Masz jakieś doświadczenia w tym temacie czy tylko tak sobie piszesz dla samego pisania? :!:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 28.04.2014 09:06

alias21 napisał(a):A drukowałeś coś w tych cudeńkach że każesz odpuszczać..? Masz jakieś doświadczenia w tym temacie czy tylko tak sobie piszesz dla samego pisania? :!:

ja drukowałam, bo na szybko potrzebowałam wglądówek - szczerze mówiąc masz mały wpływ na to co wyjdzie z maszyny, jesli chodzi tylko o to, żeby mieć zdjęcie na papierze - to żaden problem, jeśli chcesz mieć porządne zdjęcie - jestem za odpuszczeniem sobie
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2014 09:34

Moje doświadczenie to zdjęcia dużego formatu zatopione w szkle....nasycenie kolorów,ostrość i sam wygląd bardzo estetyczny..Nie wiem jak pozostała produkcja ale z tego co dostałem jestem zadowolony.Z pewnością są firmy które robią wiele rzeczy ze zdjęcia i mają duże doświadczenie....ja przedstawiłem moje skromne zdanie w tym temacie :wink: .
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 28.04.2014 09:43

moje doświadczenia z dużym formatem, to przede wszystkim idealna jakość zdjęcia :)
z bele jpg nie zrobisz dobrego i idealnego dużego obrazu :)
zrobisz duże zdjęcie i już :)
ale każde niedociągnięcie będzie widoczne :)
RAW raczej musi być na dzień dobry :)
ale to moje skromne zdanie ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2014 10:09

Ale ja nie napisałem że robiłem z jpg...:) Robiłem z NEF(RAW) + JPEG basic... :wink:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 28.04.2014 10:11

alias21 napisał(a):Ale ja nie napisałem że robiłem z jpg...:) Robiłem z NEF(RAW) + JPEG basic... :wink:

a ja nie napisałam, że Ty zrobiłeś :)
tylko tak na wszelki wypadek - dla potomności :)
fleischman
Croentuzjasta

Postnapisał(a) fleischman » 28.04.2014 10:14

http://www.technocolor.com.pl/b/tapety-fototapety/0

drukowałem od nich rzeczy z roboty. bez zastrzeżeń
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 28.04.2014 10:31

alias21 napisał(a):Ale ja nie napisałem że robiłem z jpg...:) Robiłem z NEF(RAW) + JPEG basic... :wink:

He, he...

O jpg, ważącym 100 kilo, to nie ma co drukować.
Z RAW jak najbardziej. Fota po obróbce może na szybko przekroczyc 100.....

mega.
:mrgreen:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.