Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan ostrzycki
Croentuzjasta
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Postnapisał(a) jan ostrzycki » 20.02.2016 09:06

Kiepura napisał(a):
jan ostrzycki napisał(a):W pewnym stopniu ponosimy winę za ten krwawy burdel

My ? Ale, że my ? Za co ?
A poza tym mamy do czynienia z fala roszczeniowych osadników, a nie uchodźcami.

My, czyli Polacy, Europejczycy, członkowie EU i NATO. Za to, że Francuzi, Anglicy, Włosi i Amerykanie zdewastowali Syrię, Libię, Irak i Afganistan. Próbowali zdewastować Egipt, ale się nie udało. Zanim do tego doszło, do Europy nie napływały gigantyczne fale uchodźców wojennych, roszczeniowych osadników i terrorystów ukrytych pośród tej czeredy. Dziewczynki chodziły do szkół, kobiety do pracy, terroryści siedzieli w więzieniach lub szli do piachu. W czasach satrapy Hussejna w Iraku żyło ponad 1 000 000 chrześcijan, którzy mieli świątynie i umiarkowaną wolność wyznania. Teraz jest tam ok. 100 000 chrześcijan. Resztę wymordowano, wygnano lub zmuszono do przejścia na islam. MY, czyli NASZE polskie rządu każdorazowo biernie lub czynnie (rzadziej) popierały wzniecanie bałaganu na południu.
NASZE rządy, czyli MY, wspierały też rozwalenie Jugosławii, która teraz jest korytarzem dla tej wędrówki. Jesteśmy sami sobie winni.

Dla wolących ruchome obrazy, wersja video tej wypowiedzi:

https://youtu.be/yK63gEiJBUc?t=19
Ostatnio edytowano 20.02.2016 09:16 przez jan ostrzycki, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 20.02.2016 09:13

jan ostrzycki napisał(a): Próbowali zdewastować Egipt, ale się nie udało.

I całe szczęście :mrgreen: :roll:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kair-sa ... cie/sgwqq8
jan ostrzycki
Croentuzjasta

Postnapisał(a) jan ostrzycki » 20.02.2016 09:25

jara napisał(a):

Ponure. Ale akurat Jerusalem Post w sprawach arabskich nie jest dla mnie wyrocznią. Zważ też, że w fali uchodźców nie ma Egipcjan. Syria + Libia + Irak to jakieś max. 60 mln mieszkańców przed wojnami, co dało już 1-2 mln uchodźców w EU i dwa razy tyle w Turcji. Egipt liczy 80 mln mieszkańców. Chcesz żeby miliony Egipcjan przybyły do EU?
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 20.02.2016 09:31

jan ostrzycki napisał(a):
jara napisał(a):

Ponure. Ale akurat Jerusalem Post w sprawach arabskich nie jest dla mnie wyrocznią. Zważ też, że w fali uchodźców nie ma Egipcjan. Syria + Libia + Irak to jakieś max. 60 mln mieszkańców przed wojnami, co dało już 1-2 mln uchodźców w EU i dwa razy tyle w Turcji. Egipt liczy 80 mln mieszkańców. Chcesz żeby miliony Egipcjan przybyły do EU?

Nie chcę i zapewniam Cię, że nie uczyniłem niczego, aby miliony innych przybyły do tej pory. Co z uporem usiłujesz nam udowodnić.
Nie wiem, czy w tak działającym państwie zostało jeszcze coś do zdewastowania. Ale o tym niech decydują Egipcjanie.
euromissile
Croentuzjasta

Postnapisał(a) euromissile » 20.02.2016 10:10

Janek? A nie uwazasz ze gdyby ci wszyscy uchodzcy nie uciekali tylko tam na miejscu postawili czynny opor temu co sie dzieje to sytuacja wygladałaby inaczej?

z jednym sie z Toba zgadzam... z tym ze to wina ue, bo to oni pozwolili zeby tylu hmm 'wariatów'(? :D) zalało Europe ;)
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 20.02.2016 11:22

jara napisał(a):
jara napisał(a):

Nie chcę i zapewniam Cię, że nie uczyniłem niczego, aby miliony innych przybyły do tej pory. Co z uporem usiłujesz nam udowodnić.
Nie wiem, czy w tak działającym państwie zostało jeszcze coś do zdewastowania. Ale o tym niech decydują Egipcjanie.

Taka ciekawostka właśnie wyczytana w sieci:
Oni wszyscy są dla mnie chorzy bez względu na kraj pochodzenia, niech sobie siedzą w swojej afryce i kotłują miedzy sobą... Janie jak chcesz się odwdzięczać za błędy np. andzeli to pomóż im i jedź na ochotnika walczyć z państwem islamskim a w zamian oddaj swój dom biednym uchodźcom.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 20.02.2016 11:52

Kiepura napisał(a):
jan ostrzycki napisał(a):W pewnym stopniu ponosimy winę za ten krwawy burdel

My ? Ale, że my ? Za co ?
A poza tym mamy do czynienia z fala roszczeniowych osadników, a nie uchodźcami.

My, czyli Polacy, Europejczycy, członkowie EU i NATO. Za to, że Francuzi, Anglicy, Włosi i Amerykanie zdewastowali Syrię, Libię, Irak i Afganistan.

Jesteśmy odpowiedzialni za działania naszego Państwa.
Nie mamy i nie mieliśmy żadnego wpływu na działania w Syrii czy gdziekolwiek.
Imigranci i osadnicy pojawili się ponieważ niemiecka elita przemysłowa wymyśliła sobie, że będzie miała tanią siłę roboczą.
Tyle, że to ich przerosło.

Nie ma żadnej naszej odpowiedzialności, za to jest konieczność obrony.
ewciav69
Turysta

Postnapisał(a) ewciav69 » 20.02.2016 14:58

dzien dobry...witam :D
to chyba jako uspokojenie...albo i nie..zalezy kto z ktorej strony bedzie na Chorwacje jechal :(
przeczytalam ostatnio w 20 min,,,taki tam "szmatlawiec"szwajcarski....
w zwiazku z tym,ze Balkany zabarykadowaly sie plotami...to tzw,"uchodzcy"zacznawybierac sobie nowa "reute"..poplynasobie tylko 80km.dalej w strone Itali..(naturalnie z pomoca frontex..jak to dzieje sie ostatnimi czasy :mrgreen: )i przez (wzdluz)Wloch beda dralowac na zaproszenie :papa:Mutti
oczywiscie w tym przypadku przepielgrzymuja Szwajcarie :evil:
diabli by to wzieli..bo ja wlasnie z tej strony na Istrie bede w czerwcu jechala :evil:
ewciav69
Turysta

Postnapisał(a) ewciav69 » 20.02.2016 15:30

aaa i jeszcze jedno,,,a"propos zbrodni dokonanych przez usai reszte europy..i dlaczego robi nam sie balagan w europie...
wlasnie w g.w. i onecie przeczytalam..ze sympatyczny pan sarkozy ma sie wyspowiadac z tego,skad wzial 50 mln,dolarow na swoja kampanie wyborcza chyba w 2011 roku
...kazdy ludzik wie...ze zaporzyczyl sie u Saddama..ktory notobene zostal pozniej zamardowany przez siepaczy?????
i teraz pytanie ktorych i z czyjego polecenia
jak ktos w poprzednim poscie wspomnial...lapy precz od arabow i afrykanow,jak chca..to nie sie wybijaja nawzajem,,niech mimo nedzy murzyni nadal plodza dzieci i w fatalnych chigenicznie warunkach ich wychowuja..nic nam do tego,,to jest ich kultura i zwyczaj,jesli im to pasuje to czemu nie...to ich sprawa.....zrobilismy im juz demokratycznie "wiosne arabska"...to oni nam robia teraz "jesien sredniowiecza"......diabli nadali ta polityke i tych u koryta uczepionych
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 20.02.2016 15:33

@ewciav69,
czy Ty jesteś patriotką?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.02.2016 16:01

Sądząc po sposobie pisanie - nie za bardzo ... :roll:
Chyba, że klawiatura przeszkadza :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 20.02.2016 17:06

ewciav69 napisał(a):jak ktos w poprzednim poscie wspomnial...lapy precz od arabow i afrykanow,jak chca..to nie sie wybijaja nawzajem,,niech mimo nedzy murzyni nadal plodza dzieci i w fatalnych chigenicznie warunkach ich wychowuja..nic nam do tego,,to jest ich kultura i zwyczaj,jesli im to pasuje to czemu nie...to ich sprawa....

Im większe straty ponosi ISIS, tym większe nadzieje pokłada w dzieciach. Werbuje i szkoli, piorąc mózgi coraz młodszym dzieciom.
Są one szkolone m. in. tak, aby zabić w nich uczucia wyższe. Przechodzą specjalne szkolenia, aby w ogóle nie umiały płakać, żałować, czy mieć wyrzuty sumienia. Kiedy zajdzie taka potrzeba, mają strzelić do ojca, nie widząc w nim ojca, nie widząc w nim człowieka ...

Nie można się temu tylko przyglądać w imię źle pojmowanej tolerancji i powołując się na "poprawność polityczną".
ewciav69
Turysta

Postnapisał(a) ewciav69 » 20.02.2016 18:44

jestem patriotka,,tylko klawiature mam nie-patriotyczna
a w czym jest problem,bo chyba nie zrozumialam pytania,mam nadzieje,ze problem mojego patriotyzmu nie polega na spedzeniu wakacji na Istrii zamiast nad polskim morzem
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.02.2016 18:51

ewciav69 napisał(a):jestem patriotka,,tylko klawiature mam nie-patriotyczna

Może to pomoże >>> posting.php?mode=reply&f=25&t=49319

Przedostatni prostokącik z literkami :wink:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 20.02.2016 18:58

ewciav69 napisał(a):jestem patriotka,,tylko klawiature mam nie-patriotyczna
a w czym jest problem,bo chyba nie zrozumialam pytania,mam nadzieje,ze problem mojego patriotyzmu nie polega na spedzeniu wakacji na Istrii zamiast nad polskim morzem

Problem w ortografii i interpunkcji - w tym żadna klawiatura nie przeszkadza :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone