Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewciav69
Turysta
Re: Uchodżcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciav69 » 20.02.2016 19:19

co do interpunkcji,zgadzam sie...glupio wyszlo :? ,ale co do ortografi,to akurat trafilas jak kulą w plot
postaram sie bardziej czytelnie pisac ,aby Twoje wrazliwe oczy nie przeciazaly sie :mrgreen:
ewciav69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciav69 » 20.02.2016 19:24

dziekuje slicznie Janusz Balcer za pomoc,nie bede wiecej na "szybkich odpowiedziach"pisala,ale w razie jakbym znowu sie zapomniala, :o to prosze z gory o wybaczenie :smo:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.02.2016 19:24

ewciav69 napisał(a):co do interpunkcji,zgadzam sie...glupio wyszlo :? ,ale co do ortografi,to akurat trafilas jak kulą w plot
postaram sie bardziej czytelnie pisac ,aby Twoje wrazliwe oczy nie przeciazaly sie :mrgreen:

Nie wiem, jaka to kula i jaki to płot, ale nazwy państw i narodowości piszemy z wielkiej litery - bo inaczej to jest błąd ortograficzny,
tak samo jak - zapożyczyć zdecydowanie przez "ż" a higiena przez "h".
Pozdrawiam serdecznie :)
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 20.02.2016 20:53

Kiepura napisał(a):
jan ostrzycki napisał(a):
Kiepura napisał(a):
jan ostrzycki napisał(a):W pewnym stopniu ponosimy winę za ten krwawy burdel

My ? Ale, że my ? Za co ?
A poza tym mamy do czynienia z fala roszczeniowych osadników, a nie uchodźcami.

My, czyli Polacy, Europejczycy, członkowie EU i NATO. Za to, że Francuzi, Anglicy, Włosi i Amerykanie zdewastowali Syrię, Libię, Irak i Afganistan.

Jesteśmy odpowiedzialni za działania naszego Państwa.
Nie mamy i nie mieliśmy żadnego wpływu na działania w Syrii czy gdziekolwiek.
Imigranci i osadnicy pojawili się ponieważ niemiecka elita przemysłowa wymyśliła sobie, że będzie miała tanią siłę roboczą.
Tyle, że to ich przerosło.

Nie ma żadnej naszej odpowiedzialności, za to jest konieczność obrony.

No jednak Niemcy teraz coś robią w tej kwestii http://o2.pl/artykul/zgotowali-uchodzco ... 124679809a , ale zaraz władze stwierdzą że zgromadzenie było nielegalne :) Teraz zwykłemu Kowalskiemu się to nie podoba. Najgorsze że naród czytaj społeczeństwo nie ma tu nic do gadania. O wszystkim decyduje się na szczeblach władzy a my szaraczki nic nie mamy do powiedzenia :evil:
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 22.02.2016 08:53

no i prosze cos jednak malo szczelne te mury graniczne maja ;)

http://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/podka ... tow/k15zzq
JACU
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JACU » 22.02.2016 20:07

Co dzien od 2 tygodni straż graniczna stoi mi naprzeciw firmy, każde auto z numerami innymi niż nasze zatrzymują. A trafiają sie też busy na numerach z Chorwacji i kipisz pełny.
Agnieszka_82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka_82 » 29.02.2016 13:08

Jakieś zamieszki na granicy grecko-macedońskiej ....
Myślicie że bezpieczny będzie przejazd do Cro w czerwcu? Wiem wiem gdybanie bo nikt tego nei wie :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.02.2016 13:13

Samo sobie potwierdziłaś, że dzisiaj to gdybanie :idea:
Agnieszka_82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka_82 » 29.02.2016 13:26

A czy w zeszłym roku były jakieś incydenty typu oblężenie granic na drodze Ostrava - Mureck - Chorwacja?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.02.2016 13:49

Agnieszka_82 napisał(a):A czy w zeszłym roku były jakieś incydenty typu oblężenie granic na drodze Ostrava - Mureck - Chorwacja?

Zadanie na dzisiaj :wink: - przeczytaj strony wątku od 1 do 16 :idea:
Agnieszka_82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka_82 » 29.02.2016 13:54

wiem Panie moderatorze ale przy kilkulatce i kilku miesięcznym dziecku to raczej niewykonalne ;) pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.02.2016 14:09

Agnieszka_82 napisał(a):wiem Panie moderatorze ale przy kilkulatce i kilku miesięcznym dziecku to raczej niewykonalne ;) pozdrawiam

No to informuję, że na tych 16 stronach nikt nie opisywał trudności z przejazdem przez granice związanych z uchodźcami.
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 29.02.2016 14:53

moja lepsza polowka tez dupka trzesie na mysl o uchodzcach na granicy z Cro.....i ze niby w tym roku to Chorwacje sobie odpuscimy...Chyba On!!! bo ja zastraszyc sie nie dam!!! I ja moge kamienie ze soba zabrac,co bym miala czym oddac hihihi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2016 17:48

agaluszka33 napisał(a):moja lepsza polowka tez dupka trzesie na mysl o uchodzcach na granicy z Cro.....i ze niby w tym roku to Chorwacje sobie odpuscimy...Chyba On!!! bo ja zastraszyc sie nie dam!!! I ja moge kamienie ze soba zabrac,co bym miala czym oddac hihihi

Kobieta kamieniami będzie rzucać :?: :roll: :wink:
A facet w tym czasie będzie się trząsł :wink:

Agnieszka_82 napisał(a):oblężenie granic na drodze Ostrava - Mureck - Chorwacja?

Ciekawa droga :D 8) :wink:
Do miejscowości Chorwacja :wink:
agaluszka33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaluszka33 » 29.02.2016 23:40

Lednice napisał(a):
agaluszka33 napisał(a):moja lepsza polowka tez dupka trzesie na mysl o uchodzcach na granicy z Cro.....i ze niby w tym roku to Chorwacje sobie odpuscimy...Chyba On!!! bo ja zastraszyc sie nie dam!!! I ja moge kamienie ze soba zabrac,co bym miala czym oddac hihihi

Lednice napisał(a): Kobieta kamieniami będzie rzucać :?: :roll: :wink:
A facet w tym czasie będzie się trząsł :wink:

a facet bedzie kierowal...On jest lepszym kierowca ode mnie,ja tam i tak wole rzucac :lol: hmmm,moze nalezaloby w domu troche na talerzach pocwiczyc... :boss: :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone