Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Jak wyjechać z Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2015 09:37

kawo napisał(a):
paulr napisał(a):... wszystko można sprawdzic w aplikacji Hak dostępnej w google play. Sa informacje o postojach min na granicach zamkniętych drogach korkach obraz z kamer itp.

Szukam ale nie mogę/ nie wiem jak to znaleźć. Podeślij linka lub opisz jak do tej aplikacji dotrzeć. Jak wygląda ikonka.

http://www.hak.hr/info/kamere#GP
as39
Podróżnik
Re: Jak wyjechać z Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) as39 » 20.09.2015 09:40

Witam,
jakieś 1,5 h temu przekroczylismy granicę HR-H w okolicach Letenye, żadnego uchodźcy w zasięgu wzroku, standardowa kontrola - zerkniecie na dowody osobiste. Po stronie węgierskiej w dwóch miejscach grupki żołnierzy i policja, ale możliwe że to wojsko po prostu ma tam jakąś swoją jednostkę. Dla wszystkich wracających- szerokości ;-)
ruwado
Cromaniak
Re: Zamieszki, problemy, kontrole (autostrada) ??

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 20.09.2015 10:07

Na innym forum, na którym jestem dzisiaj ktoś napisał, że wracał w nocy z Cro i spotkał niewielkie grupki imigrantów na granicy w Mureck i pod Wiedniem.

W Mureck wyglądało to tak jak by mała grupka szukała innego mniej uczęszczanego przejścia i nie zostałą wpuszczona przez policję A prze most.
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 20.09.2015 10:35

Wlasnie wjezdzamy do SLO. Na posterunku HR malo ludzi na SLO 5 min czekania
cael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cael » 20.09.2015 11:02

Którym przejściem wjeżdżałeś?
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 20.09.2015 11:19

Jarek_Lodz napisał(a):Wlasnie wjezdzamy do SLO. Na posterunku HR malo ludzi na SLO 5 min czekania

Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja informacja jest bezwartościowa bez podania które to było przejście?

PS Macelj już mocno przytkane do SLO
cael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cael » 20.09.2015 11:49

Skąd masz kolego taką informację?
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 20.09.2015 12:23

cael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cael » 20.09.2015 12:34

Tłoczno, ale nie z powodu uchodźców :)
Mai
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mai » 20.09.2015 12:52

Wczoraj jechalam przez Słowacje i Węgry, przejście z Chorwacja w Letenye, na przejściu kilka autobusów z uchodźcami, kilku policjantów. Cisza i spokoj. Przejazd tam za okazaniem dokumentu, w druga stronę widziałam kolejka mała, sprawdzali dokumenty i czasem zagladali do aut, ale szybko i sprawnie szło.
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 20.09.2015 13:18

Wczoraj wróciłem z Bibione droga przez CZ-A. bez problemowo.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 20.09.2015 14:10

Wpis osoby wyjeżdżającej właśnie z HR:
as39 napisał(a):Witam,
jakieś 1,5 h temu przekroczylismy granicę HR-H w okolicach Letenye, żadnego uchodźcy w zasięgu wzroku, standardowa kontrola - zerkniecie na dowody osobiste. Po stronie węgierskiej w dwóch miejscach grupki żołnierzy i policja, ale możliwe że to wojsko po prostu ma tam jakąś swoją jednostkę. Dla wszystkich wracających- szerokości ;-)

Prosto i na temat !

Myślę, że o takie wpisy chodzi autorowi wątku.
A nie o dyskusje wokół tematu uchodźców prowadzone z perspektywy czyjegoś krzesła czy kanapy.
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 20.09.2015 15:13

cael napisał(a):Tłoczno, ale nie z powodu uchodźców :)

Pośrednio tak, bo z powodu wzmożonej kontoli. Zauważ, że Lucko puste więc ruch raczej mały.
P.
cael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cael » 20.09.2015 17:46

Myślę, że z perspektywy osób podróżujących jest to lepsze niż blokada przejścia granicznego i szukanie objazdów
Michael85
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michael85 » 20.09.2015 19:08

Dotarlismy zgodnie z planem do Omisia. Jechalismy przez Słowację Wegry przejście graniczne w Leteneye (to starsze, boczne jakby wczesniej sie zjezdza). Podróż bezproblemowo, na przejsciu granicznych żadnych utrudnień. Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Uchodźcy,problemy,kontrole -granice,autostrady? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone