Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaginiony Boeing malezyjskich linii lotniczych

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.03.2014 11:21

Kiepura napisał(a):Co do "brania samemu udziału" to miałem tak wielokrotnie. Jeszcze mi się nie zdarzyło by w gazecie opis choćby był zbliżony do rzeczywistości. O dyskusjach internetowych nawet nie wspominam.

A czy przypadkiem sam tu nie brałeś udziału w dyskusjach nad akcjami policyjnymi? :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2014 11:24

walp napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Od paru lat jesteśmy na rożnych forach "specjalistami" od awiacji , trajektorii lotu itp :) i od tworzenia teorii spiskowych.
Zamiast czekać na wyjaśnienie.
Te pojawiające się kolejne niusy w polskich mediach, najpierw o złocie, teraz o symulatorze lotów w domu pilota - coś niesamowitego :)
Tylko czekać co dalej wymyślą :)

Jedna uwaga: złoto, symulator itp. nie są wymysłem polskich mediów, czy forów internetowych.
Informację o symulatorze podał Reuters, zanim info pojawiło się na pasku TVP Info i TVN24, ale problem polega na tym, że te agencje podają sam fakt, a SE już potrafi zrobić z tego materiał na film. :)

A złoto skąd wyszło ? :)
Jakiś polski pilot podał taką tezę i już rozgorzała dyskusja :)
Jeżeli chodzi o symulator to faktycznie policja malezyjska rutynowo przeszukała dom pilota, ale robić z tego sensację ? :)
Po prostu lubimy takie tematy :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.03.2014 11:27

Bocian napisał(a):
Kiepura napisał(a):Co do "brania samemu udziału" to miałem tak wielokrotnie. Jeszcze mi się nie zdarzyło by w gazecie opis choćby był zbliżony do rzeczywistości. O dyskusjach internetowych nawet nie wspominam.

A czy przypadkiem sam tu nie brałeś udziału w dyskusjach nad akcjami policyjnymi? :lol:

Pewnie, że tak, choć w dość ograniczonym zakresie. Wyrażałem tam swoje opinie i przypuszczenia na podstawie osobistych doświadczeń. Natomiast nie pisałem, że akcja miała taki a nie inny przebieg. Chyba, że byłem świadkiem czegoś lub znałem relacje osób zaufanych.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.03.2014 11:30

Bocian napisał(a):Też jestem ciekaw co z tego wyniknie :) Choć temat pewnie będzie coraz mniej nośny. Pewnie pokaże sie jakis news, że Mjadan przeszczepił sobie włosy od Rozenek albo, że Wipler nie obrzygał sie sam tylko policjant go opawiował :) I złoty Boening pójdzie w zapomnienie. Co do teorii i fachowców to rozmawiałem kiedyś z fachowcem od balistyki który twierdził, że jak przekręci sie pistolet do góry nogami i strzeli to pocisk opada po paraboli i później sie wznosi, odwrotnie niż normalnie :mrgreen:

To chyba normalka :) Każdy lubi poudawać mądrego w dziedzinie , w której tak naprawdę ani me ani be :)
To taka odskocznia od rzeczywistości :)
Parabola pocisku ? Krzywa balistyczna ? Spoko, też sie znam :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.03.2014 11:33

Blaugrana napisał(a):Parabola pocisku ? Krzywa balistyczna ? Spoko, też sie znam :)

Nie wontpie :lol:
Co do samolotu i sensacji to polecam Skorpiona Jana Kraśki :) Tu zapewne też tak było :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 16.03.2014 11:35

Kiepura napisał(a):
Bocian napisał(a):

Pewnie, że tak, choć w dość ograniczonym zakresie. Wyrażałem tam swoje opinie i przypuszczenia na podstawie osobistych doświadczeń. Natomiast nie pisałem, że akcja miała taki a nie inny przebieg. Chyba, że byłem świadkiem czegoś lub znałem relacje osób zaufanych.

Najciekawsze są zawsze teksty pod tytułem powinni zrobić tak i tak albo ja to ze szwagrem z Pułtuska nie takie rzeczy robiłem :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 16.03.2014 11:37

Ja widziałem film, jak facet miał ze złota samochód, a w innym był Człowiek ze Złotym Pistoletem.
Kto wie, z czego był ten boeing 8)

No i jeszcze jest kwestia Christine ... ;)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 07:32

Jak sprawić by samolot zniknął.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 17.03.2014 08:47

NASA też szuka na swoich zdjęciach satelitarnych i nic ... :? Dziesiąta doba. :roll:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 09:19

A podobno nie miał gdzie wylądować oprócz dużych lotnisk

Obrazek

:lol:

Gdzie szukać?

Obrazek
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 17.03.2014 10:03

Vjetar napisał(a):A podobno nie miał gdzie wylądować oprócz dużych lotnisk

Całkowicie niezauważenie... Nadal nie wierzę, ze nikt by niczego nie zauważył...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 11:15

Bocian napisał(a):

Całkowicie niezauważenie... Nadal nie wierzę, ze nikt by niczego nie zauważył...

Dlatego to wszystko jest bardzo tajemnicze i rozbudza wyobraźnię.
Może już dawno prowadzone są rozmowy z porywaczami tylko oficjalnie się o tym nie mówi?
Rząd Malezyjski odrzucił pomoc FBI - dlaczego?
Czy prawda wyjdzie na jaw?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2014 11:25

Vjetar napisał(a):
Bocian napisał(a):

Dlatego to wszystko jest bardzo tajemnicze i rozbudza wyobraźnię.
Może już dawno prowadzone są rozmowy z porywaczami tylko oficjalnie się o tym nie mówi?
Rząd Malezyjski odrzucił pomoc FBI - dlaczego?
Czy prawda wyjdzie na jaw?

Odrzucił ?
http://wyborcza.pl/1,75477,15635574,Zag ... kiwan.html
"Malezja współpracuje też z FBI, Interpolem i innymi agendami od pierwszego dnia poszukiwań..."
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 17.03.2014 11:27

A w PR powiedzieli, że odrzucił.
:|
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 17.03.2014 11:30

Ja to już tylko czekam na Rutkowskiego :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.