Tomasz W napisał(a):Bocian napisał(a):Nie ma co porównywać tych dwóch osób. Pan R to pała a pan D to Gwiazdor. Swoje na Okęciu przepracował i coś tam wie.
Nie, no pewnie, że coś tam wie. Mnie chodziło tylko o ekspresję przed kamerą.
.png)
weldon napisał(a):Bocian napisał(a):weldon napisał(a):A chiński Mosad?
Mówisz o jednostce Jeet Kune Szabas? To supertajna jednostka
Chyba raczej Menhir Tschayna Moor.
Tak tajna, że nawet Chińczycy o niej nie wiedzą ... Nie wiedzą, albo im się zgubiła ... jakoś tak
.png)
Bocian napisał(a):A co to jest kilka ton złota? Wartość żadna w poważnych interesach a i problem duży.Może jakby głowice nuklearna wieźli...
.png)
Bocian napisał(a):ynka napisał(a):Bocian napisał(a):ynka napisał(a):A pamiętasz sprawę skradzionych diamentów? Przewożone w samolocie tak po prostu.
Przewozi się w taki sposób bardzo wartościowe przedmioty, między innymi matryce narodowych banków, pieniądze, diamenty, złoto.
W Polsce pieniądze drukowane na nasz rynek przewozi się specjalnymi samolotami.
Nie wiem, możliwe.
Piszę co znam ze swojego doświadczenia.
Ja także. Może dokładniej byłoby napisać, przywoziło się, bo teraz to już nie mam z tym kontaktu
ynka napisał(a):Metale szlachetne, diamenty przewozi się samolotami rejsowymi. Wzmocniona ochrona odprowadza taki ładunek do samolotu i odbiera po lądowaniu, przypadków uprowadzenia samolotu z takim ładunkiem w ostatnim czasie nie było, więc to jest bezpieczny środek przewozu wartościowych przedmiotów.
Ja jednak obstawiam porwanie, jak ktoś miał cynk o przewozie tyle złota, mógł by dokładnie się przygotować.
Auto_git - bez komentarza...
.png)
baunty napisał(a):Prawie wyjaśniła się sprawa zaginionego samolotu, jest podejrzany o uprowadzenie.

Bocian napisał(a):
Dam radę
.png)
Bocian napisał(a):ynka napisał(a):Metale szlachetne, diamenty przewozi się samolotami rejsowymi. Wzmocniona ochrona odprowadza taki ładunek do samolotu i odbiera po lądowaniu, przypadków uprowadzenia samolotu z takim ładunkiem w ostatnim czasie nie było, więc to jest bezpieczny środek przewozu wartościowych przedmiotów.
Ja jednak obstawiam porwanie, jak ktoś miał cynk o przewozie tyle złota, mógł by dokładnie się przygotować.
Auto_git - bez komentarza...
Jest to bezpieczne bo w powietrzu nie da sie przejąć samolotu. Wiem, ze wykonuje sie takie przeloty. Ynka, nie sądzisz, ze to zbyt skomplikowane dla kilku ton złota?
.png)
walp napisał(a):Poza tym w Smoleńsku walnęli o glebę, bo się tego nie spodziewali, to jak miał wyglądać samolot?
W Lesie Kabackim kapitan Tadeusza Kościuszko, próbował zminimalizować skutki katastrofy, bo widział grunt i wiedział co go czeka, a i tak 62 ciał nigdy nie zidentyfikowano.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.