Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zaczyna się... IV RP

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy usunąć ten wątek w całości a zainteresowanych tematem odesłać na inne (polityczne) fora ?

Ankieta wygasła 05.04.2009 13:44

NIE, chcę aby pozostał
20
100%

Liczba głosów : 20

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2010 09:55

janniko napisał(a):
hepik napisał(a): ...50 proc. nie chce, by Kaczyński kandydował ...

Czyżby się obawiali, że wygra?

Alez to oczywista oczywistość,lecąc klasykiem.
Ale w tych 50 % są też gorący zwolennicy PiS,którzy obawiajac sie spektakularnej porażki,zdają sobie sprawe,że bedzie to koniec prezesa w polityce i czas podziałów w Pis.
Kilka procent w tych 50% zapewne tez tych,którzy uważaja ,że powinien startowac na przykład Ziobro.
Równocześnie w tych 39 % ,którzy są za startem Kaczora,są jego gorący przeciwnicy,którzy liczą,że jego start i porażka będzie jego końcem w polityce itd,itp...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2010 10:37

PiS jeszcze nie podało nazwiska kandydata na prezydenta, zgłosi go dopiero 26 kwietnia do PKW wraz listą 1000 podpisów.

Czyli nie kto będzie, ale podpisy już zbiera :wink:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 23.04.2010 19:28

Janusz Bajcer napisał(a):PiS jeszcze nie podało nazwiska kandydata na prezydenta, zgłosi go dopiero 26 kwietnia do PKW wraz listą 1000 podpisów.

Czyli nie kto będzie, ale podpisy już zbiera :wink:

Nie wiem, co w tym dziwnego - do poniedziałku trzeba zgłaszać komitety wyborcze i do tego zgłoszenia jest wymóg dostarczenia 1000 podpisów poparcia dla komitetów wyborczych.

Podpisy poparcia dla kandydatów (100 000) trzeba dostarczyć do 6 maja.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2010 19:38

Cytat z kalendarza wyborczego

"Do 26 kwietnia Państwowa Komisja Wyborcza musi otrzymać informacje o utworzeniu komitetów wyborczych kandydatów na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej."

Czy komitet wyborczy ma być PiS PO PSL SLD (lub innej partii) bez określenia nazwiska kandydata :?:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.04.2010 19:46

Dziś wyraźnie rzecznik PIS powiedział, że wciąż jeszcze trwają pogrzeby i do poniedziałku PIS z racji szacunku dla żałobników i zmarłych wstrzymuje się z ogłoszeniem kandydata...

Gorączkowo-radosne zabiegi partii rządzącej po prostu są żenujące..

Ciekaw jestem czy ktoś z szanownego koleżeństwa oglądał dziś w Dzienniku fragmenty wypowiedzi pana Zdrojewskiego, aktywnego członka PO, na pogrzebie śp. pana J. Kurtyki?
Powiedział głośno i dobitnie, że pan Kurtyka był przez ostatnie pięć lat paskudnie i niesłusznie oskarżany (kto inny wyjaśnił przez kogo głównie) i że należą mu się dziesiątki przeprosin, i że on, Zdrojewski, przeprasza go pośmiertnie osobiście...
A kto głównie oskarżał i pomawiał? SLD i rządząca koalicja. A za co? Bo pan Janusz wciąż twierdził, że szereg państwowych kluczowych instytucji jest głęboko zanurzonych w PRL!!!
Nawoływał też do zwerbalizowania i uznania tego, że PRL było totalitarnym aparatem zbrodniczym! Spośród państw byłego bloku socjalistycznego tylko Polska i Rosja nie wydały takiego werdyktu!!! Żenada!
Uważał też, że powinno się osoby winne przestępstw komunistycznych należnie osądzić i ukarać, i wyłonić tych zbrodniarzy PRL-owskich, którzy nadal zajmują znaczące stanowiska w różnych instytucjach!
I dlatego SLD i PO tak bardzo go piętnowali i chcieli "udupić".. no i udało się ...

"Nowa" Polska zbudowana na kolejnych kłamstwach i niewyjaśnionej prawdzie historycznej po prostu będzie gówno warta!

Co do sondaży..

Od stycznia poparcie dla PO spadło o 10 pkt, a poparcie dla PIS wzrosło o 12 ..

Takich sondaży pewnie pan Radosny i świta nie uznaje..

:cry:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.04.2010 19:56

chcieli "udupić".. no i udało się ...

Kto podkładał ładunki w Tutce? Sam Tusk z Olejniczakiem czy się kimś wysługiwali? To jest kurwa żenada ta dyskusja...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.04.2010 20:27

Bocian napisał(a):

Kto podkładał ładunki w Tutce? Sam Tusk z Olejniczakiem czy się kimś wysługiwali? To jest kurwa żenada ta dyskusja...

przecież dyskutujesz z forumowym idiotą,to żenada jest
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 23.04.2010 20:47

AndrzejJ. napisał(a):
Bocian napisał(a):

przecież dyskutujesz z forumowym idiotą,to żenada jest

Hmmm.....Skromność kolegi jest naprawdę niegodna naśladowania.
Czy tak wygląda owa postępowa część polaków. Jeżeli tak to ja od dziś zakładam "wiadomy beret".

Tu chciałoby się zapytać . PO czym idiota poznaje idiotę? :papa:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.04.2010 20:55

Witold P. napisał(a):PO czym idiota poznaje idiotę? :papa:

Gdybyś napisał po czym to bym ci odpowiedział.Ale napisałeś PO czym,więc pocałuj mnie w dupę.
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 23.04.2010 21:02

AndrzejJ. napisał(a):

Gdybyś napisał po czym to bym ci odpowiedział.Ale napisałeś PO czym,więc pocałuj mnie w dupę.

non comments :papa:
p.s. Ciekaw jestem reakcji adminów.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.04.2010 21:12

Witold P. napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):

non comments :papa:
p.s. Ciekaw jestem reakcji adminów.

PO czym admin poznaje idiotę ? :papa:
Witold P.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witold P. » 23.04.2010 21:27

Nie zniżę się do twojego poziomu dyskusji. A swoje zdanie na twój temat już sobie wyrobiłem.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.04.2010 21:30

Witold P. napisał(a):Nie zniżę się do twojego poziomu dyskusji. A swoje zdanie na twój temat już sobie wyrobiłem.

I o to chodzi.Wypad z tematu.Się znalazł OPiniożerca.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 23.04.2010 21:38

Witold P. napisał(a):Nie zniżę się do twojego poziomu dyskusji. A swoje zdanie na twój temat już sobie wyrobiłem.

Witold.
Spokojnie,
na szczęście jest tu kilka osób, z którymi da się podyskutować używając argumentów. Ale niestety, lub stety, są też delikwenci, którzy z braku argumentów próbują nieporadnie obrażać i opluwać.
Admini reagują na brzydkie posty zwykłych użytkowników forum.
Różne dziwolągi i niepełnosprawni są traktowani ulgowo. I tak ma być.... to takie Palikoty i wentylki bezpieczeństwa upuszczające pary..
Ale zobacz jaka mocna indoktrynacja .. nawet ćwierćgłówki jej uległy! To jest dopiero "siła"!!!
Najlepszą metodą na bzykaczy jest po prostu olewanie ich postów. Szybko się nudzą i odpuszczają.. a potem znów coś tam bzyczą i znów olewani odpuszczają.. i w sumie nie są zbyt upierdliwi w dyskusji, bo pojawiają się tylko co pewien czas i na chwilkę..
Aha.. i jeszcze do tego żrą się między sobą.. co jest najbardziej pocieszne..
:wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.04.2010 21:50

janniko napisał(a):na szczęście jest tu kilka osób, z którymi da się podyskutować używając argumentów.
:wink:

Z tobą już nikt nie dyskutuje wazelinarzu. :D No chyba,że ten co go nie ma AA hepik,albo denaturowy jacky. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone