Chorwacja Online..........odkryj Chorwację na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków

Z Automapa do Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DanielKam83
Plażowicz
Avatar użytkownika
Posty: 6
Dołączył(a): 30.07.2010
Z Automapa do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) DanielKam83 » 01.08.2010 11:42

Witam Wszystkich miłosników Chorwacji :D

Mam taki dylemacik z wyborem trasy w Automapie.
Gdy wyznaczam trace wybieram opcje Najkrutsza trasa oraz omijaj drogi płatne natomiast autostrady zostawiam zaznaczone wiec trasa nimi wiedzie.
Prosze o info czy w takiej konfiguracji trasy jw. nawi kieruje mnie na autostrady bezplatne czy płatne
jerzy26
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 270
Dołączył(a): 23.05.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 01.08.2010 11:52

Nie wpisuje się najkrótsza bo grozi to skierowaniem na drogi polne i bezdroża. Należy wpisać najszybsza i np. omijaj drogi płatne, promy i co tam jeszcze chcesz lub masz w navi. I pamiętaj o wyborze pojazdu - pieszy, rower , autobus, pojazd osobowy.[b] :papa: [/b]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2010 12:01

Drogi płatne to nie są autostrady tylko np. trasy szybkiego ruchu podlegające opłatom. Autostrady do Cro przeważnie są płatne.
Jerzy26 dobrze radzi daj szybką i ewentualnie skoryguj trasę punktami "prowadź przez".
marchewa222
Globtroter
Posty: 55
Dołączył(a): 05.01.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchewa222 » 01.08.2010 13:35

Witam ja na Automapie jechałem trasą optymalną i było spoko
DanielKam83
Plażowicz
Avatar użytkownika
Posty: 6
Dołączył(a): 30.07.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) DanielKam83 » 01.08.2010 20:08

marchewa222 napisał(a):Witam ja na Automapie jechałem trasą optymalną i było spoko


A jak miałes zaznaczone drogi platne i autostrady ?? ok czy omijaj ??
dbl18gj
Turysta
Posty: 10
Dołączył(a): 27.07.2008
automapa

Nieprzeczytany postnapisał(a) dbl18gj » 02.08.2010 10:19

witam.
po wyznaczeniu trasy możesz zobaczyć posumowanie trasy. pokazane będzie ile czasu spędzisz na autostradach ,drogach głównych ,itp.
strona- mynavi.pl - kopalnia wiedzy.
ew. instrukcja automapy lub pisz chętnie pomogę.
Pepe12345
Croentuzjasta
Posty: 313
Dołączył(a): 19.07.2007
Re: automapa

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 02.08.2010 10:29

dbl18gj napisał(a):witam.
po wyznaczeniu trasy możesz zobaczyć posumowanie trasy. pokazane będzie ile czasu spędzisz na autostradach ,drogach głównych ,itp.
strona- mynavi.pl - kopalnia wiedzy.
ew. instrukcja automapy lub pisz chętnie pomogę.


STRONA TO www.my-navia.pl , a nie ta co podałeś, bo takiej nie ma.
piotrulex
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4297
Dołączył(a): 17.06.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.08.2010 10:33

marchewa222 napisał(a):Witam ja na Automapie jechałem trasą optymalną i było spoko


jo tysz :wink:
stafid
Odkrywca
Avatar użytkownika
Posty: 71
Dołączył(a): 19.09.2004

Nieprzeczytany postnapisał(a) stafid » 02.08.2010 10:49

czy AM kierowała już prawidłowo czyli obwodnicą Wiednia ?
jdubowski
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 608
Dołączył(a): 20.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 02.08.2010 11:43

stafid napisał(a):czy AM kierowała już prawidłowo czyli obwodnicą Wiednia ?


AM przy domyślnych ustawieniach kieruje przez Eisenstadt.
Proszę też zwrócić uwagę że droga optymalna jest kompromisem między droga najszybszą a najkrótszą, na dodatek w opcjach mozna ustawić wagę obydwu opcji w wyliczniu drogi optymalnej...
zpoe
Globtroter
Posty: 52
Dołączył(a): 21.06.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 02.08.2010 11:47

ja zawsze robię tak że trasę wyznaczam sobie punkt po punkcie na komputerze na którym mam zainstalowaną Automapę, zapisuję trasę i wrzucam do navi
Pepe12345
Croentuzjasta
Posty: 313
Dołączył(a): 19.07.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 02.08.2010 11:58

zpoe napisał(a):ja zawsze robię tak że trasę wyznaczam sobie punkt po punkcie na komputerze na którym mam zainstalowaną Automapę, zapisuję trasę i wrzucam do navi



I tak powinno się do tego podchodzić. Może nie koniecznie na komputerze, ale trzeba usiąść, przemyśleć trasę i powbijać punkty przelotowe. Z nawigacji niestety trzeba umieć korzystać. Dziwią mnie opinie ludzi, którzy głośno krzyczą, wylewają żale że ta, czy tamta navi jest do niczego, przy czym NIE MAJĄ bladego pojęcia jak powinni sie prawidłowo posługiwać oprogramowaniem. O opcjach drogi szybkiej, krótkiej, optymalnej, ekonomicznej i punktach przelotowych oczywiście też nigdy nie słyszeli. Najprościej wbić w navi start, koniec, tylko potem następuje mocne zdziwienie p.t. "ta navi jest do bani". 8O
zpoe
Globtroter
Posty: 52
Dołączył(a): 21.06.2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpoe » 02.08.2010 12:01

nawigacja ma POMAGAĆ w dojechaniu do celu...jeżeli ktoś jedzie w patrzony w ekran a nie widzi świata bożego za oknem i mijanych znaków to może póżniej stwierdzić "ta navi jest do bani" :D
jackiller
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 178
Dołączył(a): 29.12.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 02.08.2010 12:02

zpoe napisał(a):ja zawsze robię tak że trasę wyznaczam sobie punkt po punkcie na komputerze na którym mam zainstalowaną Automapę, zapisuję trasę i wrzucam do navi

Że tez chciało ci się kupować dwie wersje AM czyli PPC i TPC tylko po to aby sobie ułatwić wyznaczanie trasy :twisted: :twisted: :lol: :lol: :? :? :?:
Pepe12345
Croentuzjasta
Posty: 313
Dołączył(a): 19.07.2007

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 02.08.2010 12:04

jackiller napisał(a):
zpoe napisał(a):ja zawsze robię tak że trasę wyznaczam sobie punkt po punkcie na komputerze na którym mam zainstalowaną Automapę, zapisuję trasę i wrzucam do navi

Że tez chciało ci się kupować dwie wersje AM czyli PPC i TPC tylko po to aby sobie ułatwić wyznaczanie trasy :twisted: :twisted: :lol: :lol: :? :? :?:


Chyba nie do końca tak jest... Wydaje mi się że można "tę samą" wersje postawić na komputerze jak i na PPC.

(ja korzystam od lat z Navigona i nie zamienię na nic innego)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi



cron
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

chorwacja online - cro.pl 1999-2019