Mi znajduje sygnal w pare sekund, Mam galaxy S4, moglbys podac linka do tego g.p ?
Udalo mi sie wczytac trase juz, wystarczylo wybrac trasa i nacisnac przycisk sprzetowy menu
.png)
showtek2 napisał(a):Mi znajduje sygnal w pare sekund, Mam galaxy S4, moglbys podac linka do tego g.p ?
.png)
wikol napisał(a):czy ktoś wklejał z http://www.mylpg.eu POI do automapy ?
.png)
.png)
sneer napisał(a):Takie małe pytania w temacie do użytkowników AM.
Mam wyznaczoną trasę w Automapie z punktu A do punktu B. Pomiędzy tymi punktami mam określone punkty C1, C2, ... jako punkty VIA przez którą ma prowadzić trasa.
Pytanie 1: Załóżmy, że pominę jeden z punktów VIA, np. C2, i pojadę dalej w kierunku punktu C3. Program wówczas cały czas nakazuje mi cofnąć się do punktu C2, który pominąłem, mimo, że zbliżam się już do kolejnego C3. Czy można jakoś temu zaradzić? Czy też jedyna opcja to ręczne skasowanie wówczas pominiętego punktu trasy?
Pytanie 2. Sytuacja jak wyżej. Jestem już w połowie trasy, przy punkcie, powiedzmy C2, robię postój, nawigacja się wyłącza. Po przerwie na nowo włączam nawigacje, wczytuję trasę, jedziemy dalej, do punktu C3, ale nawigacja, też każe zawrócić do punktu C2. Czy można jakoś temu zaradzić, aby prowadziła już do kolejnego miejsca?
.png)
.png)
sneer napisał(a):Dzięki piotrulex i walp za odpowiedzi. Z "okolicą" próbowałem, ale również niestety mnie "cofa".
sneer napisał(a):Mam jeszcze jeden problem z nawigacją, to jakiś stary Lark. Czasem jednak bywa nad wyraz upierdliwy, podczas jazdy z AutoMapa nawigacja lubi czasem "bez powodu" wrócić do menu, tak, jakby jakaś niewidzialna ręka wcisnęła klawisz "menu"Po jakimś czasie następuje samoistnie powrót do mapy. Instalowalem rozne wersje AM i zawsze to samo. Być może to jakiś błąd samego urządzenia (kiedyś chyba to się nie zdarzało).
.png)
.png)
sebak napisał(a):1. Czy można ustawić w AM żeby pokazywała odległość do punktu VIA zamiast do celu lub ew. jak przełączać się między tymi danymi?
sebak napisał(a):2. Jak są obliczane czasy postoi (widoczne w Trasa/informacje/3 zakładka "długości i czasy"), jeśli w ustawieniach zmienię na 0 min co 180 km i tak na trasie Jelenia Góra-Orebic wylicz 1h40min postoi.
.png)