napisał(a) gusia-s » 20.01.2020 16:31
Agawa. napisał(a):Niestety ale w Starej Basce nie ma już sklepu. Ten o którym pisze Gusia jest już jakoś czas nieczynny. Na zakupy pływaliśmy na deskach na kamp Skrila. Bardzo dobrze zaopatrzony sklepik.
Serioo

Jeszcze w 2016 był (ten przy kościółku) i całkiem nieźle się miał. O sklepie na kempingu nawet nie wspominałam bo jednak ceny były tam sporo wyższe a i wybór wtedy bardzo mały. Mieszkając na kempingu z niego nie korzystaliśmy. W sumie to i potrzeby takiej nie mieliśmy bo i tak prawie codziennie gdzieś jeździliśmy autem więc przy okazji robiliśmy większe zakupy w marketach dla siebie i sąsiadów, którzy kamperem się nie ruszali z kempingu nigdzie przez cały nasz pobyt

.
kaeres napisał(a):Baśka to masakra. Tylko dla masochistów.
To prawda. Na plażach w Makarskiej jest dokładnie to samo, co miałam okazję zobaczyć na własne oczy w ubiegłym sezonie - na szczęście tylko przelotem w drodze powrotnej do domu.
kaeres napisał(a): A Stara Baśka to cudo w najczystrzej postaci ...

To jest akurat plaża jakieś 2 km za Starą Baška. Ja na niej byłam tylko raz i trafiłam akurat (tylko tam) na pieruńsko zimną wodę, wiało wtedy więc może dlatego za to ludzi było znacznie mniej

również pewnie dlatego, że był to początek lipca. Za nią są jeszcze dwie mniejsze plażyczki.

A z kiedy Twoje foto? i czy dojechaliście autem czy pieszo?
My szliśmy pieszo w ramach przechadzki od kempingu, pamiętam że zaraz za wcześniejsza plażą Zala, była tam drewniana bramka, za nią już tylko szuter a potem kolejna bramka i znak "strefa piesza" ale gdy szliśmy jakieś auto nas mijało i później w pobliżu plaży było ich w sumie ze 3.
Kiedyś chętnie wrócę na Krk bo mam z niego bardzo dobre wspomnienia. Mam nadzieję, że niewiele się zmieniło od tamtej pory.