Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wypiekacz do chleba

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 19:50

smok131 napisał(a):... mogę popdać przepis :idea: :idea:

Przepis to jest na każdym opakowaniu i też tak kiedyś robiliśmy, ale z braku czasu i przez wzgląd na możliwość ustawienia "na rano" tak jest wygodniej.

I tak, chyba, nie zdążyłem zrobić fotki przekrojonego.

Idę, zobaczę, czy coś zostało :lol:

A tych rodzajów dziś to jak mrówków: orkiszowy, domowy, litewski, góralski, razowy ... tylko jeść i dziurki dorabiać :D
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 29.01.2011 19:56

Też mam taki automat do chleba, niestety nie zdaje wychodzi z niego chleb taki jak z piekarnika.
Głównie przez to że nie przypieka skórki z wierzchu tylko jest taka "nijaka", tak naprawdę najgorsza z całego chleba a powinno byc odwrotnie.
Bo swierzy chleb koczany właśnie za chrupiącą skórkę.
Od czasu jak żona zakupiła Termomixa przygotowuje w nim chleb a pieczemy w piekarniku. Choć nie wyrasta tak bardzo to jest o niebo lepszy.
No i nie ma kłopotu z wyciągeniem mieszadeł, przy tej czynności można zniszczyć cały spód chlebka.

Jeśli komuś te wady nie przeszkadzają to OK, ale przed kupnem radzę spróbowac chlebka u kogos kto ma taka maszynę do pieczenia.

Kilku znajomych też kupiło i urzywają raczej sporadycznie, choc w wyjazdach do Włoch na narty gdzie chleb jest drogi sprawdza się.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 20:22

Malkontenci i marudy :lol:

Niech mi które powie, że nie wciągnęłoby nosem tego, jeszcze ciepłego i parującego:

Obrazek :mrgreen:

I tak, jak znam swoje umiejętności kucharskie, kończące się gdzieś zaraz za pozycją
"gotowanie wody w czajniku" to jestem z siebie dumny :lol:
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 29.01.2011 20:33

Nie malkontencji i marudy, trochę chleba wypiekłem w automacie, dość powiedzieć że musiałem go raz oddać do maprawy, tak był często używany.
Tym niemniej ma swoje wady, o których równiez trzeba napisać.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.01.2011 20:45

Jacek_Do napisał(a):Tym niemniej ma swoje wady, o których równiez trzeba napisać.

Roxi już wie ...

A największa wada to się objawia tak mniej więcej na wysokości paska ... :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.01.2011 08:37

To nie jest normalne... o północy wróciliśmy z nartowania, a od 8 ja już na cropli siedzę :lol:

Jak to mówią: Góry, góry i wyskoczyliśmy z kasiury.... trzeba do wypłaty czekać ze wszytkimi większymi zakupami ;)

Ale te zdjęcia tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że będzie to dobry zakup :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.02.2011 10:50

Kupiłam :lol:

Taki

Teraz czekam na przesyłkę i zaczynamy piec ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.02.2011 10:57

Roxi napisał(a):Kupiłam :lol:

Taki

Teraz czekam na przesyłkę i zaczynamy piec ;)

Brawo!!!

Mam identyczny.

Leć do Tesco, tam mają spory wybór całkiem przyzwoitych mieszanek.
Tylko sprawdzaj, czy na opakowaniu jest przepis na opiekacz.

A drożdże to lepiej takie suche, w torebce, kup, bo te świeże to za długo nie poleżą.

No, chyba, że chcesz duuużo chlebka robić :D

No i wagę, koniecznie, spraw sobie. Taką kuchenną.
Ilość składników to bardzo ważna rzecz.

Osobiście wolę też, mimo, że w przepisach tego nie ma, mleko zamiast wody lać.
Smaczniejszy jest mz.

No i kup sobie jakieś dodatki - słonecznika, dynię, może jakieś śliweczki suszone, boczuś przysmażony ...

Jak on tak pierwszy raz pika, to się nie przejmuj - wtedy wrzucasz dodatki.

Smacznego ! :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 17.02.2011 11:49

A największa wada to się objawia tak mniej więcej na wysokości paska ...

a największa zaleta, że jest z serem od razu ... :roll:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.02.2011 15:38

weldon napisał(a):....

Tyle rad za jednym zamachem, mam nadzieję, że zapamiętam ;)
Najważniejsze, żeby się nie przestarszyć pierwszego pikania... bo wtedy wrzuca się dodatki :twisted: :lol:

Jutro w Tesco poszperam na półkach z mieszankami, może już coś wybiorę ;)
Na pewno kupię ziarenka takie i owakie :)
e-lka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) e-lka » 24.03.2011 14:18

sroczka66 napisał(a):Ja piekę w piekarniku i wychodzi chlebek-pychotka

Przepis:
...

Sroczko dzisiaj upichciłam chlebek wg Twojego przepisu i jest rewelacyjny :D. Ciasto wyrobił za mnie mikser, później przełożyłam tylko do foremki, wyrosło i do piekarnika. Skórka ekstra chrupiąca.

Moja maszyna do wypieku chleba nawet w połowie tak dobrego chlebka nie robi - pójdzie w całkowitą odstawkę.

Dzięki za przepis.
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone