Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z Rady na nocną jazdę...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 12.07.2015 15:07

Jak jeździsz to się nie ma co przejmować pytania tylko czy w trakcie jak mąż będzie prowadził czy Ty będziesz spala i wsiadziesz "trzezwa" za kółko. Moja Żona zawsze choć by nie wiem co i miała oczy na kropelce podklejac stara się mi towarzystwa dotrzymać, meczy się biedna aż w końcu zaśnie :)
krutom
Cromaniak
Re: Rady na nocną jazdę...

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.07.2015 15:20

A&S napisał(a):Jak jeździsz to się nie ma co przejmować pytania tylko czy w trakcie jak mąż będzie prowadził czy Ty będziesz spala i wsiadziesz "trzezwa" za kółko. Moja Żona zawsze choć by nie wiem co i miała oczy na kropelce podklejac stara się mi towarzystwa dotrzymać, meczy się biedna aż w końcu zaśnie :)

Czy szanowny kolega forumowicz przeczytał to, co napisał.
Przecież tego nie "idzie" zrozumieć :roll:
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 12.07.2015 18:54

krutom napisał(a):
A&S napisał(a):Jak jeździsz to się nie ma co przejmować pytania tylko czy w trakcie jak mąż będzie prowadził czy Ty będziesz spala i wsiadziesz "trzezwa" za kółko. Moja Żona zawsze choć by nie wiem co i miała oczy na kropelce podklejac stara się mi towarzystwa dotrzymać, meczy się biedna aż w końcu zaśnie :)

Szanowny kolega oczywiście ze przeczytał jak zawsze zresztą i wszystko rozumie co napisał :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.07.2015 22:48

A&S napisał(a):
krutom napisał(a):

Szanowny kolega oczywiście ze przeczytał jak zawsze zresztą i wszystko rozumie co napisał :)

Ale prócz kolegi który rozumie co sam napisał to inni muszą się mocno wysilać żeby to zrozumieć.
Prawdopodobnie pare przecinków wyjaśniłoby sprawę
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 13.07.2015 09:09

romuald22 napisał(a):
A&S napisał(a):
krutom napisał(a):

Ale prócz kolegi który rozumie co sam napisał to inni muszą się mocno wysilać żeby to zrozumieć.

Czytam i czytam swoją wypowiedź i szczerze żaden przecinek sensu by nie zmienił ani nie uprościł :) Po krotce - zadałem koleżance pytanie czy śpi jak mąż prowadzi bo moja Żona dwoi się i troi żeby nie spać jak prowadzę nocą żeby mi dotrzymywać towarzystwa a i tak zawsze zasypia :)

Dwa razy napisałem to samo ale mam nadzieje że Ci co nie zrozumieli teraz już rozumieją :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.07.2015 11:48

A&S napisał(a):...

Ja to myślałem, że Ty fajny user Jesteś. Ale nie Jesteś.

EOT.
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 13.07.2015 11:52

A&S napisał(a):zadałem koleżance pytanie czy śpi jak mąż prowadzi bo moja Żona dwoi się i troi żeby nie spać jak prowadzę nocą żeby mi dotrzymywać towarzystwa a i tak zawsze zasypia :)

Nie odpowiem jako koleżanka ale...
Mam to samo... żona choć nawet mnie nie zagaduje gdy prowadzę to i tak nie śpi, kontroluje od czasu do czasu czy moja głowa już wisi czy jeszcze dzielnie się trzyma :mrgreen:
Ale od czasu jak mam STOP SEN - nie musi :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.07.2015 13:39

A&S napisał(a):
romuald22 napisał(a):
A&S napisał(a):
krutom napisał(a):

Czytam i czytam swoją wypowiedź i szczerze żaden przecinek sensu by nie zmienił ani nie uprościł :) Po krotce - zadałem koleżance pytanie czy śpi jak mąż prowadzi bo moja Żona dwoi się i troi żeby nie spać jak prowadzę nocą żeby mi dotrzymywać towarzystwa a i tak zawsze zasypia :)

Dwa razy napisałem to samo ale mam nadzieje że Ci co nie zrozumieli teraz już rozumieją :)

Może napiszesz trzeci raz? Po polsku.
Ty na pewno zaliczasz się do tych co rozumieją :lol:
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 13.07.2015 13:51

Nie wiem, co Wy macie za problem z tym zrozumieniem? Wróćcie może do tematu :smo:
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 13.07.2015 13:51

Może napiszesz trzeci raz? Po polsku.
Ty na pewno zaliczasz się do tych co rozumieją :lol:

Podpinam się, też proszę po raz trzeci :D
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 13.07.2015 19:11

Jak mi zagwarantujecie ze po trzecim razie zrozumiecie to napisze dla Waszej uciechy :)

A tak swoją drogą ciekawa postawa powiedzieć ze się czegoś nie rozumie, prosić o wyjaśnienie (np przecinkami) a po ponownym wyjaśnieniu skrytykować i kulturalnie wysmiac - człowiek uczy się całe życie :)

A to czy jestem fajny user czy nie to jak z dwiema drogami na Cro - jedni wolą przez Węgry inni przez Austrię - kwestia indywidualnych preferencji :)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.07.2015 23:06

Spróbuje przetłumaczyć kolegę A&S, może się coś poduczy :idea:

"Jeśli jeździsz, to nie ma się czym przejmować. Pytanie tylko, czy w trakcie jak mąż prowadzi Ty będziesz spała, a potem wsiądziesz wypoczęta za kierownicę.
Moja żona zawsze stara się dotrzymać mi towarzystwa za wszelką cenę. W końcu męczy się biedna i zasypia."

Ja napisałbym to jeszcze inaczej, ale starałem się o w miarę wierne tłumaczenie.
Tych pierdoł o "kropelce" nie udało mi się na szybko wpasować.
Może macie jakieś pomysły. :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.07.2015 23:15

krutom napisał(a):Może macie jakieś pomysły. :wink:

Owszem, po sezonie, na jesienne wieczory proponuję warsztaty pt. "Semiotyczna analiza wybranych postów na cro.pl" :oczko_usmiech:
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 14.07.2015 06:01

Kolego krutom mógł byś sobie darować takie uwagi ze się ktoś czegoś poduczy, pozwól ze zostawię Twoja wypowiedź bez komentarza bo bym bana za to dostał :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2015 06:59

Koniec słownych potyczek językowych.

Przy okazji przypominam wszystkim trzy punkty regulaminu.

>Pisząc przestrzegaj zasad ortografii i gramatyki oraz wyrażaj się jasno i zrozumiale. Używaj polskich znaków (chyba, że piszesz z zagranicy i masz zagraniczną klawiaturę).

>Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują. Ludzie są różni i nie każdy ma podobne poczucie humoru. Nie każdy też jest takim mistrzem klawiatury jak Ty.

>Nie upominaj innych, od tego są moderatorzy.

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone