.png)
marecky81 napisał(a):Primosten w lipcu? Powodzenia.
.png)
, jako ogromna fanka Pana Roberta Makłowicza, chętnie zobaczyłabym jego ukochaną miejscówkę. Jednak spotkałam się z wieloma nieprzychylnymi opiniami jeśli chodzi o półwysep, szczegolnie Orebić, tj. tłumy ludzi i niezbyt przyjazne plaże w kwestii łagodnych zejść. Sama chodziłam trochę (jako ludzi na google maps) i osobiście podoba mi się bardzo (mega palmiarnia!), noclegi o dziwo tańsze niż w Tribunj/Primosten/Rogoznica - Primosten wypadł najdrożej. Pożyjemy zobaczymy, dziękuję za Wasze odpowiedzi i sugestię. Jeżeli ktoś z Was ma do polecenia jeszcze jakąś mieścinę z dużą ilością palm i przyjemnych plaż, będę wdzięczna za taką pomoc 
marekkowalak napisał(a):marecky81 napisał(a):Primosten w lipcu? Powodzenia.
Byłem w Primošten w lipcu 2019 r. i bardzo dobrze wspominam ten pobyt. A znajomi poprawili miesiąc później w sierpniu i też zachwyceni. Spokojnie można polecić. jeśli ktoś lubi rozrywkowe miejsca, w których coś się dzieje.
Natomiast jeśli chodzi o palmy, to faktycznie w Primošten pod tym względem szału ni ma...
.png)
salad107 napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi. Moje wszystkie pobyty w Chorwacji to właśnie lipiec oraz raz wyjątkowo październik ( o dziwo jesienna Chorwacja i 20 kilka stopni była naprawdę fantastyczna!). Wakacyjne tłumy jakoś mnie nie przerażały, Split, Trogir, Zadar, Makarska, fakt - czasem jest przytłaczająco. Nie mam natomiast dzieci więc jeden mankament typu dużo ludzi wszędzie jestem w stanie znieść
![]()
W mojej głowie rodzi się jeszcze pomysł na Peljesac, jako ogromna fanka Pana Roberta Makłowicza, chętnie zobaczyłabym jego ukochaną miejscówkę. Jednak spotkałam się z wieloma nieprzychylnymi opiniami jeśli chodzi o półwysep, szczegolnie Orebić, tj. tłumy ludzi i niezbyt przyjazne plaże w kwestii łagodnych zejść. Sama chodziłam trochę (jako ludzi na google maps) i osobiście podoba mi się bardzo (mega palmiarnia!), noclegi o dziwo tańsze niż w Tribunj/Primosten/Rogoznica - Primosten wypadł najdrożej. Pożyjemy zobaczymy, dziękuję za Wasze odpowiedzi i sugestię. Jeżeli ktoś z Was ma do polecenia jeszcze jakąś mieścinę z dużą ilością palm i przyjemnych plaż, będę wdzięczna za taką pomoc
.png)
marecky81 napisał(a):
Z gusta i się nie dyskutuje.
.png)
salad107 napisał(a):
W mojej głowie rodzi się jeszcze pomysł na Peljesac, jako ogromna fanka Pana Roberta Makłowicza, chętnie zobaczyłabym jego ukochaną miejscówkę. Jednak spotkałam się z wieloma nieprzychylnymi opiniami jeśli chodzi o półwysep, szczególnie Orebić, tj. tłumy ludzi i niezbyt przyjazne plaże w kwestii łagodnych zejść. Sama chodziłam trochę (jako ludzi na google maps) i osobiście podoba mi się bardzo (mega palmiarnia!), noclegi o dziwo tańsze niż w Tribunj/Primosten/Rogoznica - Primosten wypadł najdrożej. Pożyjemy zobaczymy, dziękuję za Wasze odpowiedzi i sugestię. Jeżeli ktoś z Was ma do polecenia jeszcze jakąś mieścinę z dużą ilością palm i przyjemnych plaż, będę wdzięczna za taką pomoc
.png)
To może tu?
Nie mam swoich fotek, ale w sierpniu już będę miał bo się tam wybieram.
Natomiast w tamtych rejonach musisz się nastawić na sporo wiatrów. Właściwie rzadko kiedy bywa tam bezwietrznie, co nie każdemu odpowiada (np. mnie, ale ja podobno jestem "weird"![]()
). A wieczorami czasem potrafi tak pi...ć, że bez kurtki czy bluzy nie wychodź!

.png)
salad107 napisał(a):Wow...coś pięknego. Fantastyczna plaża i tak blisko Trpanj. Naprawdę wygląda zachęcająco !
.png)
.png)
.png)
salad107 napisał(a):Jeśli chodzi o Trpanj, miasto wygląda dość kameralnie, zastanawiam się jak pomieszczą się tam letnie tłumy i trochę mnie to martwi...
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne