Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wsarszawa - Zadar

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniekwawa
Odkrywca
Wsarszawa - Zadar

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 18.06.2009 07:53

Witam wszystkich,
czytam to forum od kilku dni. Przeczytałem wiele postów i odpowiedzi i czały czas się zastanawiam czy uda mi się dojechć do Zadaru bez noclegu tranzytowego.
Mam zamiar jechać trasą przez Węgry drogą 86. W zeszłym roku jechaliśmy na Korculę i spaliśmy na Węgrzech, droga zajeła nam 22 godziny. W tym roku jedziemy w okolice Zadaru i cały czas się zastanawiam.
Na stronie docelu.pl wynika że poróż zajmie ~ 17 godzin, ale trzeba do tego doliczyć Warszawskie korki (wyruszam w piątek)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.06.2009 07:59

Czego oczekujesz?
Czy bez noclegu? Tego nie wie nikt.
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 18.06.2009 07:59

maniekwawa czy do jedziesz bez noclegu do Zadaru to sam powinieneś sobie odpowiedzieć.

Trasa przez Węgry, czy przez Austrię tyle samo czasu zajmuje. Osobiście wyjechałem z okolicy Zadaru o 3.30 i w domu byłem po 14 godzinach jazdy. Odemnie do Warszawy jest jeszcze około 2,5-3h drogi. Jeżeli wyjedziesz o 3 rano to jest szansa znikoma że na 19-20 będziesz na miejscu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2009 08:03

maniekwawa napisał(a):.....Na stronie docelu.pl wynika że poróż zajmie ~ 17 godzin, ale trzeba do tego doliczyć Warszawskie korki (wyruszam w piątek)

Nie tylko to trzeba doliczyć.
Żaden "routeplaner" nie uwzględnia, natężenia ruchu, ewentualnych remontów, korków, złych warunków atmosferycznych i wielu, wielu innych czynników, które powodują opóźnienie czasu przejazdu.
Takie strony www są dobre ale do określenia ilości kilometrów - reszta to science fiction :-)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 18.06.2009 08:05

Poczytaj ten wątek :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone