Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrociłem Z Chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
martin28
Podróżnik
Wrociłem Z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin28 » 06.07.2008 11:00

WROCIłEM Z CHORWACJI MOZE MACIE JAKIES PYTANIA?
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 06.07.2008 11:14

Proszę o krótki opis trasy, jak ceny na HR? Duże zmiany?
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 06.07.2008 12:24

Napisz gdzie byłeś? A może jakaś krótka relacja? :wink:
:papa:
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 06.07.2008 13:10

hej napisz coś o cenach - czy porównywalne czy drożej, coś o kwaterach czy są wywieszone tabliczki że są wolne pokoje , jaki ruch w mieście i na trasie, itp. Jak z plażami :D itp moze zdjęcia :P
okdariusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) okdariusz » 06.07.2008 17:51

Opowiedz jak jechałeś przez SLO?? :hut:
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 06.07.2008 17:58

Dokładnie, napisz jak trasa prze SLO i autostrada w CRO czy coś się zmieniło w poruwnaniu do zeszłego roku i czy trzeba na coś zwrócic uwagę ?
Aandja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aandja » 06.07.2008 18:20

witam

ja wrocilem dzisiaj nad ranem z m. Funtana

co do cen zywnosci to standardowo jak przed rokiem, ewentualnie drozej z 5-10%. bylem od 22 czerwca wiec jeszcze bylo taniej. od 1 lipca wszystko w Konzumie podrozalo o kilkadziesiat lip, chleb az o 1 kuna 8O

noclegi tak jak przed rokiem i duzy wybor.
bylem w 2 rodziny (4d + 2dzieci 12 i 8 lat + 2 maluszki 2,5 roku) i mielismy caly parter domu, tzn: 3 sypialnie + 4 lazienki, ogrod. cena 1200E za 14 noclego. co do lozek to 3 malzenskie + jedynka. w sumie to mialo z 80-90 m2. gospodarze spoko.

co do trasy to przejazd przez Slowenie to jedna wielka pomylka!!!!!!!! jezeli jeszcze za to biora 35E to jest k**** skandal

ze slaska 700km zrobilem w 7h do platnego wiaduktu w Slowenii, a pozniej za Maribor w korku prawie 3h (ze 20km).

jechalem na Istrie wiec pomykale autostrada przez Ljubljane na Koper i na kazdej bramce tracilem kilka minut.

sorry ale ludzie sa nienormalni zeby nie miec kilka drobnych euro w kieszeni tylko placic karta za przejazd od bramki do bramki i robic jeden wielki korek

poza tym jeszcze korek od granicy z Cro a pozniej juz ok :-)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 06.07.2008 18:41

Aandja napisał(a):co do trasy to przejazd przez Slowenie to jedna wielka pomylka!!!!!!!! jezeli jeszcze za to biora 35E to jest k**** skandal

ze slaska 700km zrobilem w 7h do platnego wiaduktu w Slowenii,

Co masz na myśli pisząc o płatnym wiadukcie w Słowenii?

Aandja napisał(a): a pozniej za Maribor w korku prawie 3h (ze 20km).

jechalem na Istrie wiec pomykale autostrada przez Ljubljane na Koper i na kazdej bramce tracilem kilka minut.

Po wprowadzeniu winiet postoje na bramkach zapewne zniknęły ;)
martin28
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin28 » 06.07.2008 20:49

anjas napisał(a):Napisz gdzie byłeś? A może jakaś krótka relacja? :wink:
:pap
a:

Byłem w Baska Voda super ceny - browarek na plazy 15 kun cola tak samo 0.2 litra!!!
pizza ok 25 kun ale wmiare

widoki chyba nie musze opisywac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 12.07.2008 08:08

Aandja napisał(a):witam

ja wrocilem dzisiaj nad ranem z m. Funtana

co do cen zywnosci to standardowo jak przed rokiem, ewentualnie drozej z 5-10%. bylem od 22 czerwca wiec jeszcze bylo taniej. od 1 lipca wszystko w Konzumie podrozalo o kilkadziesiat lip, chleb az o 1 kuna 8O

noclegi tak jak przed rokiem i duzy wybor.
bylem w 2 rodziny (4d + 2dzieci 12 i 8 lat + 2 maluszki 2,5 roku) i mielismy caly parter domu, tzn: 3 sypialnie + 4 lazienki, ogrod. cena 1200E za 14 noclego. co do lozek to 3 malzenskie + jedynka. w sumie to mialo z 80-90 m2. gospodarze spoko.

co do trasy to przejazd przez Slowenie to jedna wielka pomylka!!!!!!!! jezeli jeszcze za to biora 35E to jest k**** skandal

ze slaska 700km zrobilem w 7h do platnego wiaduktu w Slowenii, a pozniej za Maribor w korku prawie 3h (ze 20km).

sorry ale ludzie sa nienormalni zeby nie miec kilka drobnych euro w kieszeni tylko placic karta za przejazd od bramki do bramki i robic jeden wielki korek

poza tym jeszcze korek od granicy z Cro a pozniej juz ok :-)

Wybacz ale ja wszędzie płaciłem kartą wszystkie bramki.stacje benzynowe,winiety i
i operacja zapłaty kartą trwała krócej niż wysupływanie drobnych
pozdrawiam
heza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) heza » 12.07.2008 09:12

Witajcie.
Czy ja dobrze rozumiem, że płacę za winietę 35 euro plus opłaty dodatkowe na bramkach?
No kurcze to rewelacja.
Pytam, żeby to wiedzieć ale nie zakładam przejazdu z winietą.
damiani37
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiani37 » 12.07.2008 09:52

heza napisał(a):Witajcie.
Czy ja dobrze rozumiem, że płacę za winietę 35 euro plus opłaty dodatkowe na bramkach?
No kurcze to rewelacja.
Pytam, żeby to wiedzieć ale nie zakładam przejazdu z winietą.

nie tylko winieta bez opłat na bramkach
pozdrawiam
slake1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slake1 » 12.07.2008 13:12

martin28 napisał(a):Byłem w Baska Voda super ceny - browarek na plazy 15 kun cola tak samo 0.2 litra!!!
pizza ok 25 kun ale wmiare

widoki chyba nie musze opisywac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmm..jak ja byłem w tej samej miejscowości piwo i cola z tego co pamiętam kosztowały po 13 kun (2007 rok). Pizza naprawdę rewelka, za 25 kun najadłem się za cały dzień :D Ale trochę niesprawiedliwe, kufel piwa w cenie standardowej coli...
Olimpia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olimpia » 02.09.2008 18:34

Ja jadę przez Barwinek - Presov - Koszyce - Budapeszt - Split. Gdzie najlepiej kupować winiety? I jaki to mniej więcej będzie koszt? Jeśli powtórzyłam pytanie to z góry przepraszam. Czy możecie doradzić którędy dokładnie jechać, co omijać. Wyjeżdzam za 5 dni. Proszę o radę :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone