Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Baski na KrK

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wlodek
Croentuzjasta
Wróciłem z Baski na KrK

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 17.08.2009 20:04

10-08 niestety już wróciłem myśląc po drodze o następnym roku. Byłem w Bascie było wspaniale ale mam trochę uwag/ spostrzeżeń / Plaża super ale totalny brak WC jakaś jedna ale lepiej nie wchodzić. Po wyjściu z wody aby się opłukać trzeba wrzucić 1 kunę to trochę poleci wody. Mogę podać więcej informacji jeżeli ktoś potrzebuje . :P
robgot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robgot » 18.08.2009 09:25

Przyślij namiary na kwaterę. Wybieram się do Baski we wrześniu. Jeżeli apartament i właściciele sympatyczni to chętnie do nich pojadę. Napisz parę słów na priv adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam
robgot
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 18.08.2009 16:49

Witam.
Ja też poprosze o namiar na kwaterę, planuję już przyszłoroczne wakacje i wybieram się po raz pierwszy do Chorwacji.
Myślę, żeby pojechać właśnie na KRK ten pierwszy raz, bo to jest blisko i właśnie rozważam pobyt w Baśce.
Jedziemy 2 + 1 (dziecko 3 latka będzie miało).

A i jeszcze poproszę o trasę jaką dojechałeś na miejsce, gdyż ja jestem z lubuskiego, czyli trasa będzie podobna, no chyba, że jechałeś przez Czechy, ja myśle o trasie przez Niemcy.

Mój e-mail; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam.
Darek.
AAM
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AAM » 20.08.2009 07:52

Przyłączam się do próśb jw.
Jeśli możesz to napisz: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Chcemy z żoną (2 osoby) jechać we wrześniu.
Dziękuję i pozdrawiam
Andrzej :D
martaj07
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) martaj07 » 20.08.2009 09:07

A może jakieś fotki wspomnienia
marta.78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marta.78 » 20.08.2009 13:01

ja rowniez poprosze o namiary na kwaterke .Na Baske jade 12.09 z 3 dzieciakow i moze bedziemy chcieli tam zabawic ze 3 nocki.Pozdrawiam
Forr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Forr » 20.08.2009 13:52

wlodek napisał(a): Plaża super ale totalny brak WC jakaś jedna ale lepiej nie wchodzić.

Ten 'totalny brak WC' świadczy, że albo nie potrzebowałeś tam chodzić albo ograniczyłeś zwiedzanie do 1 punktu na plaży i to bardziej od strony campingu niż miasta. Najlepsze WC jest na końcu ul. Prilaz kupalistu, niejako w plażowej kawiarni - za free i regularnie sprzątana. Gorsza jest bliżej Zarok, normalna miejska w stronę portu - więcej nie pamiętam.
Prysznic - starczał żeby się opłukał dorosły i 2 małych dzieci.

pozdr
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 21.08.2009 09:22

Witam !
Czy możesz mi podać jakiś namiar na kwaterę gdzie mieszkałeś oraz informacje o tej kwaterze i jak daleko jest z niej do plaży.
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 22.08.2009 09:39

Wir pracy po urlopie nie zawsze pozwala na siedzenie na forum, a uwielbiam czytać opinie, informacje bo to tak jakbym jeszcze był w Chorwacji - bo już myślę o następnym wyjeździe. Dlatego przepraszam tych, którzy prosili o więcej informacji. Mieszkałem w hotelu Zvonimir a od plaży oddzielała mnie tylko promenada. Jeżeli chodzi o trasę to ja zawsze mam w zasadzie jedną i tylko przed Postojną w Słowenii skręcam albo na Rijekę albo na Triest. Natomiast ze Świnoujścia to 40 KM do A20, nastepnie
Berliner Ring dalej A9 z A9 na A10 w Austrii potem na Lublijanę i Postojną.
To tak w telegraficznym skrócie. :)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone