ewcia1610 napisał(a):witam, wybieram się do PN Krka i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi czy jeśli płynę statkiem ze Skradina to obowiązuje mnie jakiś przedział czasowy na zwiedzanie żeby później załapać się na miejsce na statku w drogę powrotną?
Nie
.png)
ewcia1610 napisał(a):witam, wybieram się do PN Krka i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi czy jeśli płynę statkiem ze Skradina to obowiązuje mnie jakiś przedział czasowy na zwiedzanie żeby później załapać się na miejsce na statku w drogę powrotną?

.png)
ogi napisał(a):W najbliższy poniedziałek lub wtorek wybieram się do PN Krka.
Czy w miejscu gdzie można się kąpać są zorganizowane jakieś przebieralnie?
Którą trasę wybrać z dzieciakami (3 i 5 lat)? Wstępnie chcę ruszyć ze Skradina.
Pozdrawiam
.png)
Vjetar napisał(a):ogi napisał(a):W najbliższy poniedziałek lub wtorek wybieram się do PN Krka.
Czy w miejscu gdzie można się kąpać są zorganizowane jakieś przebieralnie?
Którą trasę wybrać z dzieciakami (3 i 5 lat)? Wstępnie chcę ruszyć ze Skradina.
Pozdrawiam
Przebieralni nie ma (nie było).
To zależy jaką masz kondycję i wprawę w noszeniu dzieci "na barana".![]()
I jedna i druga droga jest pod górę.
.png)
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Przeczytaj kilka wcześniejszych stron tego wątku
wodospady-krka-t9045-240.html#p1582729
plus >>> http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-2015/38.html
.png)
Fabis napisał(a):A od Lozovac jak to wygląda? Może wiesz?
.png)
mac30 napisał(a):A do parku najlepiej przybyć z samego rana, myśmy byli przed 8.00 to jeszcze zdążyliśmy na spokojnie przejść do wodospadu. Później to już dziki tłum![]()
.png)
.png)
Qba66 napisał(a):krótkie info z czwartku 13 sierpnia 2015 dla tych co na urlopie wolą pospać bo wcześniejsze posty polecają przyjazd na 8 rano !!!
Dojazd samochodem od Szybenika wg drogowskazów na NP Krka widoczne na każdym skrzyżowaniu.
Na ogromnym parkingu (darmowym) byliśmy kolo 13:30. Większość samochodów juz wyjeżdżała wiec miejsce sie znalazło.
Do kasy pusto = 2 osoby. Bilety po 110 kn dorosli i 80 dzieci 7-18 lat. Płatność w kunach albo kartą. Podobno w kasie daja przewodnik po polsku ale nam nie dali wiec trzeba bylo sie upomnieć.
Obok kasy autokary ktore wioza na dół kurs wliczony w bilet który kasują jak sie wsiada. (można pójść na piechotę jest szlak obok drogi 800m - ładne widoki). Po kilku minutach dolny parking gdzie zaczyna sie szlak.
Na parkingu niewielki tłumek juz czeka na autokar na góre i wg mnie wszyscy do pierwszego zmieszczą.
Jest okolo 14:00 ludzi na szlaku sporo ale bez przesady idzie sie jeden za drugim i robi zdjecia jak np. w jaskini.
Dojście do wodospadów u nas okolo 30-40 min. z przerwami na zdjecia.
Tam piknik i wrażenie ze cześć przyszła z kocami w kostiumach jak na plażę.
Na mostku nad Krką skąd najlepsza panorama na wodospady momentami taki tlum ze trzeba sie przeciskac. (tam obowiązkowa kąpiel).
Stamtąd pod gore schodkami 10 minut i juz sie jest spowrotem na parkingu dla autokarów.
Jest kolo 15 i parking juz prawie pusty wiec spokojnie sie wsiada do pierwszego który przyjedzie. (i nikt nie sprawdza czy wsiada sie w mokrych kąpielówkach
Na górze parking jest juz w 3/4 pusty wiec łatwiej znaleźć samochód.
Okoliczne barki raczej puste można zjeść fastfooda. My trafiliśmy na taki gdzie nie mieli juz kawy i piwa z beczki !
Pozdrawiam i polecam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne