Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wodospady Krka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.08.2016 07:43

masterb napisał(a):Hej,

przeczylatem wątek, ale...mam jeszcze kilka pytan.. :)
Czy ze Skradin można dopłynąć stateczkiem do klasztoru Visovac? Czy ten stateczek jest jakos specjalnie oznaczony? Jaki jest koszt biletów?Czy lepiej dojechac od razu do Skradin, czy do Lozovac i stad zaczynac?
Chciałbym taki mini objazd zrobić...:) wiem, ze duzo pytan, ale za 2 dni tam sie wybieram... :)

O kosztach biletów już tu było. Wejdź na stronę parku.
Skąd lepiej zacząć? Każda trasa ma swoje plusy i minusy. Przeczytaj wątek jeszcze raz (a raczej myślę, że pierwszy raz, bo wszystko było omówione) i ze 2,3 relacje i wyrób sobie WŁASNE zdanie na podst. własnych oczekiwań.
Myślę, a nawet jestem pewna, że nie przeczytałeś 21 stron wątku - nie chciało Ci się. Gdybyś to zrobił, to nie pytałbyś się o ceny, bo informacja, gdzie można je sprawdzić jest już w pierwszych postach.
masterb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) masterb » 09.08.2016 08:12

Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...
Rzeczowa, kompetentna i rozwiewająca wszystkie moje wątpliwosc...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.08.2016 08:36

masterb napisał(a):Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...

Gdyby jeszcze jakieś były >>> http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... i/158.html
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.08.2016 11:31

masterb napisał(a):Dziekuje ...o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...

Nie ma problemu. Wszystkie informacje są w tym wątku, a skoro przeczytałeś watek (jak sam napisałeś), to powinieneś znać na nie odpowiedzi.
nazariusz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nazariusz » 29.08.2016 11:42

czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam
Którą wersję muszę wykupić żeby dopłynąć do tego wodospadu pod którym wolno pływać?
czy kurs statkiem jest dodatkowo płatny czy w jego cenie zawiera się wejście na wodospady?
proszę się nie złościć tylko pomóc :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 29.08.2016 11:55

nazariusz napisał(a):czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam
Którą wersję muszę wykupić żeby dopłynąć do tego wodospadu pod którym wolno pływać?
czy kurs statkiem jest dodatkowo płatny czy w jego cenie zawiera się wejście na wodospady?

Koniecznie statkiem chcesz? Ja proponuję jechać do Lozovac, tam autokary zwożą turystów na dół a na dole możesz sobie wybrać jaką chcesz ścieżkę, lub od razu iść "pod prąd" i za chwilę będziesz pod wodospadem.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.08.2016 17:29

nazariusz napisał(a):czytam cały ten wątek ale nie znalazłem finalnie odpowiedzi a na stronie nie umiem się dobrze rozeznać to spytam

Startując ze Skradin rejs statkiem masz w cenie biletu wejściowego do parku. Od przystani do której przybija statek trzeba jeszcze kawałek przejść do wodospadu o który pytasz :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 29.08.2016 17:34

ja tam tez wybrałem statekz Skradin, rejs trwa 20 minut, piękny widok, świeże powietrze, wysiadasz 4 minuty spacerkiem od wodospadu a później w miarę możliwości i ochoty spacer w góre. Dziękuje za jazde autbusem, znajomi pojechali dzien przed nami to byli wkurzeni ze napchany na maxa, bez klimy ale jak kto lubi:)Niektórzy lubią takie ekstrema:).
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 29.08.2016 22:23

Już dokładnie nie pamiętam ale parkowałem przed wejściem do Parku, później autobus nas zwiózł na dół (widoki trochę extrim :lol: ) na dole park, szybkie przejście, kąpiel bez kąpieli ( no cóż ktoś musiał pilnować w 2013 pierworodnego który miał w tym czasie zaledwie 1,5 r :lol: , na marginesie w tym roku byłem w CRO jeszcze z dwoma moimi innymi pociechami , wszyscy mieli odpowiednio 4,5l, 2,5l, i tadam 0,5l hehe) fajny Park, warty zwiedzenia. :boss:
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 01.09.2016 05:07

Również byłem, ale takiej liczby turystów to ja jeszcze jak żyję nie widziałem. Dosłownie jak na Krupówkach 1 maja/15 sierpnia. Gdyby nie to byłoby super.
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 06.09.2016 21:13

Witam. Wie ktoś jaka jest aktualna cena we wrześniu, wejścia do wodospadów Krka od strony Skradina.
Mam informacje różne.
Pozdrav
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.09.2016 21:47

bonar napisał(a):Witam. Wie ktoś jaka jest aktualna cena we wrześniu, wejścia do wodospadów Krka od strony Skradina.
Mam informacje różne.
Pozdrav
Może najlepiej spr. u źródła :)

http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... i/158.html
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 06.09.2016 22:15

Dzięki.

Znana mi jest ta strona i stąd czerpałem info. Jednak chodziło mi o cennik grupowy, a mailowo z NP Krka wprowadzają nas w błąd, stąd moje zapytanie.
Tak jak piszesz, wiarygodnym dla mnie jest cennik na stronie NP Krka.

Pozdrav
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.09.2016 08:08

bonar napisał(a):Dzięki.
Znana mi jest ta strona i stąd czerpałem info. Jednak chodziło mi o cennik grupowy, a mailowo z NP Krka wprowadzają nas w błąd, stąd moje zapytanie.
Tak jak piszesz, wiarygodnym dla mnie jest cennik na stronie NP Krka.
Pozdrav

A tego nie zaznaczyłeś, że chodzi o cennik grupowy - choć taki też jest na stronie.
Dlaczego zakładasz, że NP Krka wprowadzają Cię w błąd ?... no chyba oni najlepiej wiedzą ile kosztuje wstęp.
Z grupowego cennika na stronie wynika, że wejście we wrześniu kosztuje 90 kun/os przy grupie min. 20 osób i konieczna jest wcześniejsza rezerwacja.
Nie jest jednak zaznaczone, że w cenę jest wliczony rejs ze Skradina tak jak jest to w przypadku biletów indywidualnych.
Piszą, że na życzenie dodatkowa usługa rejs Skradin - Skradinski buk lub powrotny w cenie 20 kun/os .
To żadna łaska w takim razie skoro bilet indywidualny we wrześniu kosztuje 110 kun i obejmuje rejs w obie strony 8O
http://www.npkrka.hr/stranice/cjenik-20 ... e/159.html

A jaką cenę Tobie podali mailem?
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 14.09.2016 20:19

Witam.
Jako Stowarzyszenie „Dąbrowska Wspólnota Samorządowa” grupą 22 osób wybraliśmy się do Chorwacji mając w programie wycieczkę do NP. Krka. Po trzech rozmowach telefonicznych trudno było nam się zorientować ile będzie nas kosztowało wejście całej grupy. Bez względu na to czy wejdziemy czy też nie, mailowo zarezerwowaliśmy bilety, tym bardziej, że nic to nas nie kosztowało. Byliśmy na kwaterach u Dario w Srimie i on w naszym imieniu dzwonił, także on przekazał nam info, że cena biletu wynosi 110Kn na osobę.
Na miejscu okazało się, że mamy rezerwację która upoważnia nas do wejścia na statek nie oczekując w b. długiej kolejce i nic ponadto.
Jak wynika z rachunku, drogę powrotną musielibyśmy pokonać pieszo ewentualnie jak sugerowała nam pani w informacji przy wejściu do parku, byśmy udali się na autokar do Lozowaca, ponieważ 20 Kn jest to opłata rejsu statkiem w jedną stronę. Wariant ten nas nie interesował, bo kierowcy byli z nami a autokar mieliśmy zaparkowany w Skradinie. Było to moje trzecie wejście do NP. Krka i wiedząc, że w drodze powrotnej nikt nie sprawdza biletów, spokojnie popłynęliśmy do Skradina nie informując wycieczki oszczędzając im stresowej sytuacji. Konkludując, w sezonie turystycznym wstęp kosztuje 110Kn i zapewnia rejs statkiem w obie strony, natomiast grupa we wrześniu tylko w jedną. Śmieszna, niezrozumiała sytuacja.
Ważne; wodospady zaliczone, grupa zadowolona, powrót do domu szczęśliwie bez żadnych niespodzianek i bez kontroli na granicach. Do niedogodnień jedynie zaliczyć trzeba, remont drogi na terenie Słowenii.
Pozdrav
Załączniki:
Rachunek za wejście do NP Krka.jpeg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wodospady Krka - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone