Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Woda w okolicy Trogiru

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monsterblock
Plażowicz
Woda w okolicy Trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) monsterblock » 17.07.2006 06:45

Witam
Wczoraj cały dzień analizowałem forum w poszukiwaniu informacji nt plaży i wody w okolicach Trogiru. Znalazłem kilka inforamcji i jestem przerażony.
W tym roku pierwszy raz jadę do Chorwacji do miejscowości Seget Vranjica (3 km od Trogiru). Ogólnie plan jest taki, ze zwiedżamy, ale na plaży i w morzu tez troche czasu chcemy spędzić. Nastawiłem się również na nurkowanie :).
Z informacji na forum wynika, że woda w pobliżu Trogiru jest bardzo brudna i ogólnie tragiczna.
Czy tak rzeczywiści jest? Czy orientuje sie ktos jak wyglądaja plaze w Segecie (żwir, beton?), czy zejscie do wody jest łagodne i czy bedzie mozna ponurkować?
Bardzo proszę o konkretne informacje. [/u]
monsterblock
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monsterblock » 18.07.2006 12:44

Nikt nic nie wie??
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 18.07.2006 13:43

Jak jest w Seget nie wiem, ale byłem w Kaštel Luksič - czyli jeśli dobrze pamiętam mapę z drugiej strony Trogiru (sprawdzę w domu)
Woda faktycznie do przejrzystych nie należała.
Nie ma to jak plaża od strony otwartego morza (na Ciovo było już OK) - po horyzont niebiesko więc większa gwarancja, że nic wywołujacego zaskoczenie :D do brzegu nie dobije.
water_lover
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) water_lover » 18.07.2006 13:50

Jeśli chodzi o wodę w Trogirze to faktycznie nie za jest czysta, myślę że na czystość wody ma wpływ przystań która się tam znajduje, dostępność do plaż też jest raczej kiepska. Mam na myśli tylko miejscowość Trogir, nie wiem jaki jest stan plaż w miejscowości do której się wybierasz.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.07.2006 10:13

Tak jak wspominał Toudee, woda na Ciovo jest już ok, a to w sumie rzut beretem od Trogiru! :) Z resztą sam zobacz: http://www.ciovo24.de/fotogalerie.php
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 19.07.2006 10:24

moondek napisał(a):Tak jak wspominał Toudee, woda na Ciovo jest już ok, a to w sumie rzut beretem od Trogiru! :) Z resztą sam zobacz

Ciovo z jednej strony omywają wody Zatoki Kasztelańskiej z drugiej strony też zalew także nieciekawie.
Obrazek
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 19.07.2006 10:30

Znalazłem w sieci jeszcze zdjęcia plaży (i wody ;)) z Segetu, więc chyba nie jest tak źle ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 19.07.2006 12:19

AndrzejJ napisał:
Ciovo z jednej strony omywają wody Zatoki Kasztelańskiej z drugiej strony też zalew także nieciekawie.

Ale pozostaje jeszcze "trzecia" strona - z widokiem na Soltę czyli od strony otwartego morza jak pisałem.
Byłem w Okrug Gornji i nie narzekałem.
Ajulka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ajulka » 19.07.2006 18:00

Ja w tym roku w czerwcu byłam na Ciovo - Okrug G. i woda była super. A o to stronka na której na której moze znajdziesz interesujące Cię informacje -http://www.mzopu.hr/more/default.aspx?id=1000
shimmy
Autostopowicz
woda okolice trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) shimmy » 24.07.2006 12:00

Byłam na początku lipca w trogirze, dokladnie ciovo okrung gorny- od strony morza tam woda jest czysta , gorzej w zatoczce łączacej ciovo i trogir- główna plaza w ciovo i w slatine, ale to juz blizej splitu i może dlatego.
tomtot
Croentuzjasta
seget

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 25.07.2006 11:49

hej
Byłem w Seget Vranjica w roku 2004 i mogę przekazać kilka informacji. Mieszkałem dokłądnie w tej miejscowości tyle że po drugiej stronie drogi jakieś 500 m. od morza. Przyznam szczerze że na plaży w tej miejscowości byłem tylko raz z po przyjeździe ale nie było jakiegośą fajnego miejsca dla dzieci. Jeżdziliśmy samochodem około 3 km w stronę Trogiru i tam jest po prawej stronie kompleks hoteli Medena. Tam są przygotowane plaże ale sporo turystów. Woda taka sobie , nie jest to taka woda jak na przykład na riwierze makarskiej ale nie jest tak źle jak niektórzy opisują. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji to na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone