Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właśnie wróciłem ze Sv.Filip i Jakov k/Biogradu PYTAJCIE

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mawar33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawar33 » 18.07.2007 11:34

Jechałem z Poznania przez czechy i austrie do Plitvic i potem dalej.
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 18.07.2007 12:49

Pytanie nr 1. Kiedy napiszesz relację? ;)
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 18.07.2007 20:09

Cześć, a ja byłem jedną miejscowośc przed Tobą Sw.Petar n/m :lol:
Bob
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bob » 18.07.2007 21:15

standard

dużo ludzi ?
jakie ceny noclegów ?
dużo komarów ?
jak dojazd ?
gdzie polecasz dla szukającego spokoju, najchętniej dom z jednym apartamentem ?
mawar33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawar33 » 19.07.2007 07:45

Byłem właśnie w domu z jednym apartamentem ale dla 8 osób.
Ludzi umiarkowanie idealne miejsce dla wypoczynku z dziećmi, niezła plaża z łagodnym zejściem do wody i drobnymi kamyczkami,pare knajpek i restauracji,wieczorem koncerty na promenadzie ogólnie jestem bardzo zadowolony.Ceny to jest temat otwarty dla jednych drogo dla innych może byc, podstawowa sprawa nie przeliczać na złotówki bo wtedy ceny dupereli przyprawiają o zawrót głowy np. piwo 5 zł, hot-dog 10 zł, kurczaczek nie kurczak z rożna 25 zł szt , ale np. szklanka pysznego czerwonego wina w konobie 3 zł i już sie robi lepiej i da sie przeżyć.
Pozdrawiam.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 19.07.2007 07:56

Cena apartamentów od 40 eur z pokój (duże łożko) z aneksem kuchennym i łazienką,taras z widokiem na morze,
W domu 3-apartamenty .Włane wejście na plażę 5-10m.
Jest też camp na 3-5 namiotów cena 15eur za 4 osoby namiot,auto,prąd.
(tyle płaciłem).Oprócz naszej ósemki było tylko jedno małżeństwo w apartamenice.Parę komarów się pokazało, w pokojach widziałem wkładki przeciw nim.Dojazd dobry z Wrocka 1082 km.Posesja przy drodze wprawdzie działka duża ,ale może być słychać autka :lol:
W miejscowości 2 knajpki i 2 sklepy.
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 19.07.2007 23:39

Bob napisał(a):standard

gdzie polecasz dla szukającego spokoju, najchętniej dom z jednym apartamentem ?

www.fantinaholiday.com
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.07.2007 08:42

mawar33 napisał(a):Właśnie wróciłem ze Sv.Filip i Jakov k/Biogradu PYTAJCIE
Jechałem z Poznania przez czechy i austrie do Plitvic i potem dalej.

Gdzie nocowałeś po drodze, i jak wyglądała droga? Zawsze jeździmy przez Niemcy. :D
mawar33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mawar33 » 20.07.2007 14:58

Wyjechałem ok.15 z poznania i ok 19.30 byłem na przejściu w boboszowie to była sobota 30-06.Postój ze względu na małe dzieci mleko i te sprawy i ok 20 ruszyliśmy w dalszą drogę przez ołomuniec , brno , mikulow , wiedeń , gez , maribor.Droga super żadnych korków ani remontów cały czas płynna jazda.Przed słoweńską ganicą jakieś 40 km zjechałem na parking i 2 godziny drzemki, ok 6 rano ruszyliśmy w dalszą drogę i maribor przywitał nas pełnym słońcem.dalej do zagrzebia i karlowaca żadnych korków ani przeszkód , w karlowacu zjazd z autrostrady i prościutko do Plitvic spokojna niedzielną drogą prawie bez ruchu.Potem kwatera zwiedzanie spanko i rano do Filipka również bez najmniejszych opóźnień poprostu ciągła jada do autrostrady i dalej bez korków nawet przed tunelem.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.07.2007 17:52

No właśnie, a my z reguły przez Monachium, Gratz, Maribor :papa:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone