Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam! Właśnie wróciłem z Chorwacji. Mieszkałem w pięknej wiosce portowej MARINA na końcu zatoki (około 12 km od TROGIRU). Służę informacjami o dojeździe, cenach i ogólnie o prawie wszystkim. Czekam na pytania.
areeek napisał(a):Witam! Właśnie wróciłem z Chorwacji.
Uff, odetchnęliśmy z ulgą że kolejny rodak jest w kraju A na poważnie, to opisz wrażenia z nad/pod wody. Jechales w ciemno czy rezerwowałeś spanko? i takie tam
Płaciłem 47 EUR za cały apartament 4 osobowy. Chorwacja jest pięknym krajem, a szczególnie piękna jest Dalmacja. Takie widoki że nie chce sie przestać patrzeć
areeek napisał(a):Witam! Właśnie wróciłem z Chorwacji. Mieszkałem w pięknej wiosce portowej MARINA na końcu zatoki (około 12 km od TROGIRU). Służę informacjami o dojeździe, cenach i ogólnie o prawie wszystkim. Czekam na pytania.
jak woda, cieplutka!!! Wiem. napewno fajnie, "plaze" byly jakies w okolicy, jezowce w wodzie obecne?
trzeba przyznać że w marinie plaże są takie sobie w primostenie właściwie leży sie na skałach ale rekompensują to piękne widoki. co do morza to wcale nie wydaje sie takie ciepłe jak sie wejdzie do niego z 30 stopniowego upału
Ja byłem w Okrugu Gornjim, ale tuż przy "granicy"z Trogirem. Było świetnie. Najlepsza plaża to Camp Rozac. Jest świetne zejście do wody (jest głęboko), nie ma jeżowców (jak chyba w całym Trogirze), wstęp kosztuje 5 HRK od osoby (dla dzieci wstęp jest darmowy). Gorąco polecam Trogir i Okrug (Gornji i Donji). Tam jest po prostu świetnie. Saldun wymiata!!!