Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Winetka w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 18.06.2008 12:58

Zaraz za austriackim szlabanem, ale czy otwarty całą dobę... zabij mnie,ale nie spojrzałem :( ręki sobie nie dam odciąć za Austriaka :-)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 18.06.2008 13:13

Zakupiliśmy wczoraj w PZMocie ;) coby sobie głowy nie zawracać.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 18.06.2008 13:22

helen napisał(a):Zakupiliśmy wczoraj w PZMocie ;) coby sobie głowy nie zawracać.

Ile kosztowała można zapytać?
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 18.06.2008 13:25

7,60 labo 7,80 euro na 10 dni
kosmo20
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kosmo20 » 18.06.2008 13:26

helen napisał(a):Zakupiliśmy wczoraj w PZMocie ;) coby sobie głowy nie zawracać.

no niby mozna ale zlodzieje sobie doliczaja dobre 30% do tego jeszcze pewnie koszt wysylki a to wychodzi juz prawie dwa razy drozej niz za eurasy u Austriakow. Swoja droga nie wierze zeby w Polsce stacje benzynowe byly w wiekszosci 24h a w Austrii musialbym wjechac na autostrade zeby pierwsza znalezc. Chyba ze w Czechach w okolicach Mikulova mozna kupic przed granica jakos korzystnie. Orientuje sie ktos?
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 18.06.2008 13:39

Przecież od Mikulova nie ma autostrady. Zaczyna się dopiero w Wiedniu. Kurcze w zeszłym roku dopiero coś tam budowali ale to w okolicach Wiednia. Nie wierzę że w takim tempie wybudowali 70 km odcinek. A w Mikulovie przed przejściem jest czeska stacja benzynowa a po austriackiej stronie drewniana buda z winietami. Można tam kupić coś tam jeszcze chyba do jedzenia. Wydaje mi się że przez schengen jej nie wywalili.
Pozdrawiam
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 18.06.2008 14:21

pablo2222 napisał(a):

Ile kosztowała można zapytać?

http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/au ... 1,1,1.html
przepłaciliśmy jak widzę, ale cóż, mąż tak zdecydował, to jego działka była ;). Mamy ich blisko domu, więc przesyłki nie było.
38, 15 zł .. 8O
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 18.06.2008 16:46

przeginają... a przecież jakby tyle nie zdzierali to zainteresowanie było by większe...
kosmo20
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kosmo20 » 19.06.2008 07:15

ja tam w sumie do pzmotu nic nie mam, no bo jednak musza je sprowadzic to i tamto, a kazdy chce zarobic, ale mam nadzieje ze w Austrii mimo godziny 2 nad ranem da sie bez problemu gdzies takowa winietke kupic, no bo przeciez to w koncu cywilizowany kraj. U nas nawet krasnala ogrodowego mozna przez 24 h nabyc :)
McGregot
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) McGregot » 19.06.2008 11:34

Zawsze jeżdżę przez Mikulov i zawsze w nocy nigdy nie miałem problemu z zakupem winiety w Austrii. Jeśli ktoś minie sławną budkę lub nie chce się zatrzymywać to bez obawy można jechać dalej. W samym Poysdorfie nie ma calodobowej stacji ale kilkanaście kilometrów dalej przy trasie jest z daleka widoczna dobrze oświetlona stacja OMV jest całodobowa na pewno! Jeśli nawet uda się ją przejechać to jest tam kilka stacji całodobowych jest to przeciez ruchliwa trasa. W ostateczności przy wjeździe do Wiednia przy Brunner Str. jest kilka stacji całodobowych kupowałem tam paliwo i są calodobowe można wybierać BP, OMV, Shell.
Bez obaw na pewno bez problemu kazdy kupi swoją winietę!
pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2008 13:49

Na węgierskich cpn-ach i to wcale nie w pobliżu autostrad, austryjackie do kupienia bezproblemowo i bezmarżowo.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone