Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.01.2011 14:37

Leszek Skupin napisał(a):Twardziel jesteś ja przy 3-ciej wymiękłem :lool:

Śmiać sie pozostaje... cały świat popiera inicjatywę Owsiaka a kilku oszołomów w RM będzie pieprzyć ... zawsze znajdzie się kilku oszołomów w normalnym społeczeństwie ;) nie porzejmowałbym się tym tylko .... W. Młynarski kiedyś śpiewał: Róbmy swoje... :lool:

Byś się zdziwił, coby zostało z akcji Owsiaka, gdyby nie telewizyjna propaganda i przymus oddawania pieniędzy w zamian za serduszko.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.01.2011 14:49

Kiepura napisał(a):Byś się zdziwił, coby zostało z akcji Owsiaka, gdyby nie telewizyjna propaganda i przymus oddawania pieniędzy w zamian za serduszko.

Przymus :?: :!: 8O
Znaczy się pistolet Ci do łba przyłożyli i............musiałeś oddać 2 zł :?: :!: :evil:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.01.2011 14:49

Kiepura napisał(a):Byś się zdziwił, coby zostało z akcji Owsiaka, gdyby nie telewizyjna propaganda i przymus oddawania pieniędzy w zamian za serduszko.

Kilkadziesiąt, może kilkaset tysięcy wolontariuszy, drugie tyle sympatyków, kilka milionów popierających,
wiele tysięcy biorących udział w setkach imprez ...

Pikuś.

Pan Pikuś ... :wink:

PS z tym przymusem to pojechałeś po bandzie, pojechałeś ... :evil:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2011 14:52

Może nie zdziwił ale ...sprzętu kupili by mniej - coś za coś.
Pamiętam 1 finał i hasło żeby przynieść w kopercie Chopina...kto chciał to dał i było równie sympatycznie.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 11.01.2011 15:32

W Polsce jest wiele szczytnych organizacji zbierających na jeszcze bardziej szczytne cele. Wiele jest szeroko znanych, w sumie robią pewnie więcej niż Owsiak.
Ale tylko on ma takie poparcie mediów. A bez telewizji we współczesnym świecie na wielką skalę nic się nie udaje.
Zakaz poruszania tematów politycznych nie pozwala rozwinąć wątku, dlaczego właśnie on.

Tyle. Do łba mi nikt pistoletu nie przykładał, ale obcesowe nagabywanie i propozycje "nie do odrzucenia" były. I bynajmniej nie były to osoby młode.

Ale jeżeli taka jest cena za uratowanie chociaż jednego malucha to warto tą cenę ponieść.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.01.2011 15:39

Kiepura napisał(a):Ale jeżeli taka jest cena za uratowanie chociaż jednego malucha to warto tą cenę ponieść.

No i tego się trzymaj! 8)
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 11.01.2011 16:26

Tomasz W napisał(a):... Okazuje się, że aby zrobić coś dobrego wcale nie trzeba się lustrować, dekumunizować lub działać pod innymi "szczytnymi" hasłami. Wystarczy mieć charyzmę i zaufanie do siebie. Nie trzeba stwarzać linii podziału ani antagonizować ludzi. I o to chodzi.

Po pierwsze - pier.. lisz!
Po drugie - jest to ewidentne nawiązanie do tematu dot. współczesnej polityki polskiej!

A po trzecie, to mam zupełnie apolityczną propozycję dla rządu:

Powołać czy też stworzyć więcej Owsiaków i problemy Służby Zdrowia po prostu same się rozwiążą i wreszcie spełni się sen o Irlandii!

PS
To jest temat na skroś polityczny, bo autor na samym początku nawiązał do antydekomunizacji, czyli najsmutniejszej smutnej części historii Polski schyłku XX i początku XXI wieku. Generalnie autor spuścił do kibla to co jest tak ważne dla połowy polskiego społeczeństwa!
Mam kontynuować?!

:evil: :sm: :sm: :sm:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2011 17:07

janniko napisał(a):A po trzecie, to mam zupełnie apolityczną propozycję dla rządu:

A po czwarte tu trzeba mieć skierowanie :D

przychodzi baba do lekarza:
- Panie doktorze, wszystko mi się kojarzy z seksem!
-A brom brała pani?
- Nie dzisiaj jeszcze nie brombrałam
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.01.2011 17:20

Kiepura napisał(a):W Polsce jest wiele szczytnych organizacji zbierających na jeszcze bardziej szczytne cele. Wiele jest szeroko znanych, w sumie robią pewnie więcej niż Owsiak.
Ale tylko on ma takie poparcie mediów. A bez telewizji we współczesnym świecie na wielką skalę nic się nie udaje.
Zakaz poruszania tematów politycznych nie pozwala rozwinąć wątku, dlaczego właśnie on.

Tyle. Do łba mi nikt pistoletu nie przykładał, ale obcesowe nagabywanie i propozycje "nie do odrzucenia" były. I bynajmniej nie były to osoby młode.

Ale jeżeli taka jest cena za uratowanie chociaż jednego malucha to warto tą cenę ponieść.

19ty raz kwestował i widocznie za Kaczki też miał chody... I jeszcze wcześniej. Jesli miałes "propozycje nie do odrzucenia" to zgłosiłes wymuszenie?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.01.2011 17:23

anakin napisał(a):
Bocian napisał(a):Myślałem, że może tam gdzieś po Starówce warszawskiej gdzieś się kręciłeś :) Andrzej szopkę zrobił :)

Co prawda mam już F48 w połączeniu z F43,ale to jeszcze nie ten moment! 8) :wink:

Jak bedziesz miał F1 to uważaj na zawleczkę 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.01.2011 17:53

Bocian napisał(a):Jak bedziesz miał F1 to uważaj na zawleczkę 8)

Chciałbym mieć F-16 8)
I.............sruuuuuuuuuu :oczko_usmiech:
PysiaPysio
Cromaniak

Postnapisał(a) PysiaPysio » 11.01.2011 18:54

Szczególny przymus stosowała moja młodsza córka która jako szef grupy złożonej z 4 nastolatek WYMUSIŁA Obrazek na zastraszonych ludziach ponad 1tyś złotych... masz rację CHYBA JĄ ZADENUNCJUJĘ.
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 11.01.2011 20:37

PysiaPysio napisał(a):

Szczególny przymus stosowała moja młodsza córka która jako szef grupy złożonej z 4 nastolatek WYMUSIŁA Obrazek na zastraszonych ludziach ponad 1tyś złotych... masz rację CHYBA JĄ ZADENUNCJUJĘ.

Dobrze, że na Nią nie natrafiłem :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 11.01.2011 20:40

witpol napisał(a):Dobrze, że na Nią nie natrafiłem :D

A szkoda.
Ja się dawałem molestować i poszedłem na współprace z tymi naciągaczami kilkukrotnie :D

Jeżeli z domów takie obyczaje wynoszą ... to ekstra :lol:
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 11.01.2011 20:45

Ja również z przyjemnością dałem na "Orkiestrę" :D

PS. Kto będzie taki odważny i się przyzna, że bliźniemu pomaga "na co dzień" a nie "od święta" :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.