Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wielka Orkiestra Jurka Owsiaka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 20.01.2010 20:23

Przeczytałem ok 1/4 i co ?- jakiś bełkot . Jaki związek ma model służby zdrowia (też mi się nie podoba) z wolontariatem.
Byłaby prywatna to zajął by się zbieraniem na opiekę zdrowia ludzi wykluczonych albo pomocą dla Haiti lub dożywianie dzieci w szkołach.
Podziwiam jego marketing i rozmach, mamy z tego same korzyści , dzieci są zaangażowane i uczą się wrażliwości.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 20.01.2010 20:25

Tomasz W napisał(a):Arkona, z czego ten cytat? Z Korwina Mikke? :wink:

Tego Korwin nie napisał. Tylko pomniejszy "oszołom", który ma odwagę myśleć.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.01.2010 20:27

Czyli cała reszta która tak nie uważa nie myśli? Dobrze zrozumiałem? Normalne rozumowanie dla niektórych...
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 20.01.2010 20:31

arkona napisał(a):

rzeczywiście są tam genialne związki przyczynowo - skutkowe.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 20.01.2010 20:36

arkona napisał(a):

Czyli cała reszta... jak napisał wyżej Bocian nie myśli. Według mnie ten co to napisał był tak zawzięty, że chyba mu się niektóre styki przegrzały. Po trzecim akapicie stracił wątek i złośliwość odebrała mu rozum.
Owsiakowi co by o nim nie powiedzieć się udało. Dlatego pewnie znajdują się tacy co chcą mu dowalić. Typowe...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.01.2010 20:41

Tomek ten mistrzu to Twój ziomal (link poniżej) :lol:

Arkona - jak cytujesz nie swoje słowa to wypada podać źródło bo inaczej to mało elegancko :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 20.01.2010 20:45

Piotrek_B napisał(a):Tomek ten mistrzu to Twój ziomal (link poniżej) :lol:

Arkona - jak cytujesz nie swoje słowa to wypada podać źródło bo inaczej to mało elegancko :wink:

O kurde.... rzeczywiście... Chyba działa gdzieś w podziemiu, bo gościa nie kojarzę :lol: Ale z Tym Korwinem Mikke to mi się dobrze składało...
Sorry za ziomala!
Ostatnio edytowano 20.01.2010 20:46 przez Tomasz W, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 20.01.2010 20:46

"prezes Oddziału Radomskiego Unii Polityki Realnej."
Czyli jednak Korwin... :)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 21.01.2010 07:37

Najlepiej zrobić argument przeciw z tego, że komuś się udało.
Powiem inaczej - popierajta kogo chceta.
jan_s1
Koneser

Postnapisał(a) jan_s1 » 22.01.2010 12:16

Piotrek_B napisał(a):
Bocian napisał(a):Chętnie posłucham jakie budzi kontrowersje i gdzie on taki zadęty...

To ja się przysiądę do Ciebie i posłuchamy razem :lol:

Dobre obyczaje wymagają, żeby odpowiedzieć, jak ktoś pyta.
Przepraszam Was, że takiej odpowiedzi nie ujrzeliście, ale po pierwsze dopiero teraz tu trafiłem, a po drugie od początku nie miałem zamiaru brać udziału w tej rozmowie. Odezwałem się zaś tylko dlatego, żeby zasygnalizować, że są i tacy, którzy (z całym szacunkiem dla idei) postać pana Owsiaka postrzegają nieco inaczej. I tyle.
piotrulex
Koneser

Postnapisał(a) piotrulex » 22.01.2010 12:27

od lat kupujemy w ich sklepiku 2 ceramiczne kubki i dajemy zbierane przez caly rok 1 i 2 groszowki. w tym roku bylo tego nieca 2kg a rekord zdaje sie przed 2 czy 3 laty to 4,5kg :lol:

szczytny cel :D
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 22.01.2010 17:17

jan_s1 napisał(a):Dobre obyczaje wymagają, żeby odpowiedzieć, jak ktoś pyta.
Przepraszam Was, że takiej odpowiedzi nie ujrzeliście, ale po pierwsze dopiero teraz tu trafiłem, a po drugie od początku nie miałem zamiaru brać udziału w tej rozmowie. Odezwałem się zaś tylko dlatego, żeby zasygnalizować, że są i tacy, którzy (z całym szacunkiem dla idei) postać pana Owsiaka postrzegają nieco inaczej. I tyle.

I bardzo dobrze ale na razie dostaliśmy:
-słabą nie trzymającą się kupy propagandę (wklejony tekst jakiegoś "myśliciela")
-owoce tej i innej propagandy (you tube)
Pozdrav
Aguha
Cromaniak

Postnapisał(a) Aguha » 05.01.2011 16:08

Witajcie, nie chcę odnosić się do przedmówców. Chcę Wam tylko napisać, że to, co robi WOŚP jest godne poparcia i prosić Was byście wrzucili choć 1PLN do serduszkowej puszki.

Mojemu synowi, będącemu zresztą chorwacką pamiątką, pospieszyło się na świat. Postanowił poznać nas ponad miesiąc wcześniej niż miał wykupiony bilet. Przez dwie doby mieszkał w inkubatorze z serduszkiem, potem przez trzy tygodnie, gdy zmagał się z zapaleniem płuc, obok niego stał monitor z serduszkiem. Pompa, która podawała mu leki miała serduszko. Słuch zbadano mu aparatem z serduszkiem. Gdy rozglądałam się po oddziale intensywnej opieki noworodków, widziałam dużo serduszkowego sprzętu, a na moje pytanie, czy rzeczywiście Orkiestra tak dużo sprzętu dostarczyła, panie położne uśmiechając się mówiły, że dużo i że dzięki temu łatwiej pracować.

Tylko tyle chciałam napisać.

Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.01.2011 12:19

Mam serduszko bo wrzuciłem...

Wie ktoś ile w tym roku Jurek zebrał kasy dla dzieciaczków :?:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.01.2011 12:24

Oficjalne rozliczenie będzie pod koniec lutego (trwają aukcje).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.