napisał(a) bazyl67 » 10.04.2012 16:09
witam
co do miejsca pobytu to generalnie polecam środkową Dalmację czyli jak spojrzysz na google od Zadaru do splitu masz kupe miejscowości , i tylko czy chcecie być w jakiejś większej miejscowości czy mniejszej typu polskiej np Ustki lub Pobierowa , druga sprawa to dostęp do morza i plaże bo jeśli nie byłeś w Chorwacji to powinniście wiedzieć że nie jest tak jak w Polsce , piasek i morze po horyzont , plaże masz generalnie kamieniste , piasku nie uświadczysz i wiele miejscowości jest położonych na takiej zasadzie ,że po drugiej stronie widzisz drugi brzeg .
nie wiem w jakim konkretnie terminie wyjeżdżacie ale nie polecam soboty , i ja bym raczej jechał w ciemno ( 5 razy w cro i 3 w ciemno zawsze początek sierpnia, i w ciemno lepiej niż przez internet).
co do pływania to jestem też za , bo sam już nie wyobrażam sobie urlopu w cro bez motorówki , ponton na 4 dorosłe osoby tutaj bym się zastanowił bo może to być generalnie męczarnia a nie zwiedzanie a jest co zwiedzać, nie wiem z jakiego rejonu jesteś ale teraz jest sezon na kursy motorowodne ,robisz taki kurs i wtedy możesz wypożyczyć motorówkę do 90 km a to jest już inna jazda , wiem bo sam nieraz przepływaliśmy w jednym dniu i do 100 km wzdłuż wybrzeża -super.
Pozdrawiam