Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran
Re: Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.08.2016 13:22

Roxi napisał(a):I jeszcze wzięłam się za Jo Nesbo. Na początek Człowiek nietoperz. Główny bohater wzbudził moją sympatię, ale cała książka średnio mi się podobała. Inaczej wygląda sprawa kolejnej książki z cyklu o Harrym- Karaluchy... przeczytane w zasadzie w 1,5 dnia :)

Ooo :)
Teraz musisz się wziąć za "Trylogię z Oslo". Czerwone gardło powinno Cię wciągnąć, a dalej jest tylko lepiej :)
Zgadzam się z dość powszechną opinią, że każda kolejna książką o Harrym Hole jest lepsza. Styl Nesbo zdecydowanie ewoluuje :)

Ja w tym roku do Cro zabrałam Harlana Cobena i przeczytałam Zostań przy mnie i W głębi lasu. Podobała mi się zwłaszcza ta druga książka - wartka akcja i ciekawe zakończenie.

Teraz czytam Wielki skok Daniela Silvy. Narracja bardzo mi się podoba, chociaż jest trochę dłużyzn... Ocenię, jak skończę ;)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 01.08.2016 14:03

piotrulex napisał(a):Tym razem przeczytałem Ziarno Prawdy. Lekka, miła, prosta i przyjemna

A ja jestem w trakcie lektury innej książki Miłoszewskiego - "Bezcenny" - i na razie mi się podoba :wink: .
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 01.08.2016 19:50

maslinka napisał(a):Ooo :)
Teraz musisz się wziąć za "Trylogię z Oslo". Czerwone gardło powinno Cię wciągnąć, a dalej jest tylko lepiej :)
Zgadzam się z dość powszechną opinią, że każda kolejna książką o Harrym Hole jest lepsza. Styl Nesbo zdecydowanie ewoluuje :)

Mam taką nadzieję :)
Kolejne tomy czekają na swoją kolej, bo nie lubię czytać pod rząd kilku książek tego samego autora.

maslinka napisał(a):Ja w tym roku do Cro zabrałam Harlana Cobena i przeczytałam Zostań przy mnie i W głębi lasu. Podobała mi się zwłaszcza ta druga książka - wartka akcja i ciekawe zakończenie.

Coben bardzo fajnie pisze, ale po kilkunastu książkach jego styl mnie trochę znużył. Zrobiłam sobie przerwę, która trwa już tak chyba z trzy lata ;) Chyba najwyższy czas wrócić :)

Nefer napisał(a):A ja jestem w trakcie lektury innej książki Miłoszewskiego - "Bezcenny" - i na razie mi się podoba :wink: .

Ja Pana Miłoszewskiego uwieeelbiam! Bezcenny bardzo mi się podobał, Domofon też... a w Szackim to się zakochałam ;)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.08.2016 21:28

Jak już jesteśmy przy cyklach kryminalnych to polecam Wam rosyjską wersję Sherlocka Holmesa, czyli książki o przygodach Erasta Piotrowicza Fandorina :D Lektura lekka, łatwa i przyjemna - w sam raz na wakacje ... :D :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.08.2016 06:06

wojan napisał(a):Jak już jesteśmy przy cyklach kryminalnych to polecam Wam rosyjską wersję Sherlocka Holmesa, czyli książki o przygodach Erasta Piotrowicza Fandorina :D Lektura lekka, łatwa i przyjemna - w sam raz na wakacje ... :D :papa:

Ja to już Ciebie w ogóle nie słucham! Już raz mi poleciłeś Koło Czasu :)
Parę dni temu skończyłam kolejny tom- Korona mieczy.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 02.08.2016 07:40

wojan napisał(a):Jak już jesteśmy przy cyklach kryminalnych to polecam Wam rosyjską wersję Sherlocka Holmesa, czyli książki o przygodach Erasta Piotrowicza Fandorina :D Lektura lekka, łatwa i przyjemna - w sam raz na wakacje ... :D :papa:

Mogę się tylko podpisać pod tym, co napisał wojan. :) Bardzo przyjemna i miła w odbiorze seria :) .
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 02.08.2016 19:56

Roxi napisał(a):
Ja to już Ciebie w ogóle nie słucham! Już raz mi poleciłeś Koło Czasu :)

Oj tam, oj tam ... A poza tym starszych trzeba słuchać ...
:D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.08.2016 11:59

longtom napisał(a):
Roxi napisał(a):Shantaram

Jestem w połowie.
Podoba się.

pzdr :wink:

Roxi napisał(a):Ja już na półce mam drugą część ;)

Powoli zbliżam się do końca. :-(

Powiedz proszę, "Cień Góry" trzyma poziom Shantarama :?:

magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 03.08.2016 21:14

To ja dorzucę "Wiem o tobie wszystko" Claire Kendal thrille psychologiczny, "Dziewczynę w walizce" Raphalera MONTES czy "Zanim zasnę" i "Drugie życie " S.J. Watsona- nie można się oderwać od każdej z nich :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.08.2016 07:59

longtom napisał(a):Powoli zbliżam się do końca. :-(

Powiedz proszę, "Cień Góry" trzyma poziom Shantarama :?:

Jeszcze nie zaczęłam czytać... bo jak zacznę, to będę musiała skończyć ;)
Z opinii na lubimyczytać wynika, że warto.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 08.08.2016 13:38

Skończyłem czytać "Bezcennego" Z. Miłoszewskiego i mogę potwierdzić to, co pisałem wyżej. Książka mi się podobała, bardzo przyjemna w odbiorze.
Ale jednak jeśli o tego autora chodzi, to wolę trylogię z Szackim.
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 09.08.2016 18:35

Polecam "Paskudna historia" Bernarda Miniera. Kawał świetnego kryminału.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 13.08.2016 06:45

klopot napisał(a):Polecam "Paskudna historia" Bernarda Miniera. Kawał świetnego kryminału.

Zgadza się, podobnie jak inne jego thrillery: Krąg, Bielszy odcień śmierci, Nie gaś światła.
Polecam też Larsa Keplera Hipnotyzera, Piaskuna i Świadka.
Tak wciągają, że nie można od nich odejść nawet na chwilę.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.08.2016 11:43

Obrazek

Polecam książkę "Rzeka zbrodni", napisaną przez mieszkańca mojego miasta Koronowa.

Dobry kryminał, ze świetnie odmalowanymi realiami historycznymi i topograficznymi Bydgoszczy okresu międzywojennego. :wink:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 30.08.2016 18:38

Roxi - jest wreszcie polskie tłumaczenie ostatniego tomu "Koła czasu" :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Wasze ksiązki - ulubione, znienawidzone, obecnie czytane... - strona 5...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone